M.Zubas supranta UEFA: „Tai – verslas, o mes neturime stiprių ryšių“

Vilniaus „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas po pralaimėjimo „Salzburg“ išgyveno dvi emocines būsenas – džiaugsmą ir liūdesį.

M.Zubas įtarė, kad UEFA taip lengvai žalgiriečiams vietos Europos lygoje neatiduos.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
M.Zubas įtarė, kad UEFA taip lengvai žalgiriečiams vietos Europos lygoje neatiduos.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2013, 12:58 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:12 PM

Džiūgavo jis dėl Lietuvos futbolo laimėjimo. Liūdėjo, kad greičiausiai turi atsisveikinti su Europos lyga. Pykti ant UEFA dėl sprendimo atiduoti vieną vietą į Europos lygos grupės varžybas burtų keliu, pasak M.Zubo, nebuvo ko.

„Nesu nepatenkintas UEFA sprendimu. To ir tikėjausi – ten sukasi dideli pinigai, verslas. O mes neturime stiprių ryšių su UEFA. Dėl to mes neturėjome šansų“, – spaudos konferencijoje apmaudą liejo M.Zubas.

Lenkas tvirtino, kad paskutinio kelialapio likimo klausimo nei jis, nei komanda negalėjo išmesti iš galvos.

„Kai sprendžiamas toks klausimas, neįmanoma apie tai negalvoti. Tačiau dar prieš rungtynes sakiau, kad turime tik kelis procentus patekti į Europos lygą. Tiesiog Lietuva yra per maža šalis“, – sakė M.Zubas.

Strategas bent jau pasidžiaugė dėl Lietuvos futbolo: „Buvo puikus vakaras. Sirgaliams tai buvo svarbus įvykis Lietuvos futbole. Kova su „Salzburg“ buvo puiki galimybė mums sužinoti, kur esame Europoje. Man, kaip treneriui, tai buvo puiki patirtis. Tikiu – ir žaidėjams.“

M.Zubas baiminasi, kad psichologiškai bus sudėtinga grįžti į A lygos kovas. Užtikrintai čempionate pirmaujantys žalgiriečiai po kovų su Europos ekipomis gali neišvengti atsipalaidavimo. Tačiau sostinės klubas privalo greitai susiimti – jau antradienį vilniečių laukia dvikova su gerą formą demonstruojančia Marijampolės „Sūduva“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.