Pirmus žingsnius Vokietijoje žengiantis G.Sirgėdas pratinasi prie aukšto tempo

Rezultatyviausias vasarą vykusio Europos jaunimo (U-19) čempionato žaidėjas Gratas Sirgėdas sparčiai žengia pirmuosius žingsnius vyrų futbole.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 2:37 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:08 AM

18 metų saugas prieš kelias dienas debiutavo Vokietijos trečiojoje „Bundeslygoje“ antrosios „Stuttgart“ komandos gretose.

Šią savaitę Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis antrą kartą pakviestas į Lietuvos nacionalinę rinktinę, kurioje spėjo trumpai debiutuoti rugsėjį.

Jaunasis futbolininkas dabar Vilniuje ruošiasi penktadienį vyksiančioms rungtynėms su Latvija ir kito antradienio dvikovai Kaune prieš Bosniją ir Hercegoviną.

- Ar prieš metus galėjote pasvajoti, kad tapsite rezultatyviausiu Europos U-19 čempionate ir debiutuosite nacionalinėje rinktinėje? - LFF.lt paklausė G.Sirgėdo.

- Kad tapsiu vienu rezultatyviausių Europos čempionate - tikrai nesvajojau. Dar ir dabar keistai jaučiuosi, kai apie tai pagalvoju. Apie debiutą rinktinėje galvojau ir anksčiau. Prieš pora metų teko treniruotis su šia komanda ir treneris liko gana patenkintas manimi.

- Ką davė jums, žaidėjams, dalyvavimas Europos U-19 čempionate?

- Žinoma, pirmiausia - patirties. Žaisti su tokio aukšto lygio komandomis tenka ne kiekvienais metais. Taip pat daug gerų emocijų, kurias suteikė mus palaikyti atvykę žiūrovai.

- Po čempionato užgriuvęs dėmesys nevargina?

- Nepasakyčiau kad vargina. Juk televizijos laidose dalyvauti nereikėjo.

- Turėjote įvairių pasiūlymų kur tęsti karjerą. Kokie jie buvo ir kodėl pasirinkote Vokietiją ir „Stuttgart“ klubą?

- „Stuttgart“ tuo metu buvo konkrečiausias su savo pasiūlymu, o laiko pasirinkti buvo nedaug. Kad ir kaip norėjau išbandyti savo jėgas Ispanijoje ar Portugalijoje, vis tik turėjau atmesti tuos pasiūlymus.

- Su Lietuvos rinktine jau turėjote galimybę pasitreniruoti prieš pora metų dar būdamas Nacionalinėje futbolo akademijoje. Turbūt dėl to, kai buvote pakviestas rugsėjį, viskas nebebuvo nauja?

- Taip, daugelis žaidėjų buvo rinktinėje iš praėjusio karto. Visi priėmė labai maloniai ir draugiškai.

- Debiutas nacionalinėje rinktinėje – svajonės išsipildymas?

- Sakyčiau taip – vienos iš svajonių išsipildymas. Tačiau bet kokiu atveju, tai yra labai svarbus įvykis mano karjeroje.

- „Stuttgart“ – vienas iš žinomiausių, giliausias tradicijas turinčių Vokietijos klubų. Kokie jūsų pirmieji įspūdžiai iš jo?

- Visos sąlygos žaisti ir tobulėti čia yra aukščiausiame lygyje. Viskas atliekama profesionaliai, nuo pačių mažiausių smulkmenų. Treniruotėse ir varžybose palaikomas labai aukštas žaidimo tempas. Prie jo vis dar pratinuosi.

- Kiek jūsų komandoje užsieniečių? Kaip sekasi susikalbėti su komandos draugais?

- Komandoje yra trys užsieniečiai: serbas, turkas ir austras. Kol kas šnekuosi anglų kalba, bet jau lankau vokiečių kalbos pamokas. Tikiuosi, kad greitai pavyks susikalbėti vokiškai.

- Ar buvo galimybė pasitreniruoti ar susipažinti su pirmos komandos treneriais, žaidėjais?

- Su pirmosios komandos treneriu buvo galimybė pasitreniruoti, kai jis dar buvo jaunimo komandos treneriu. Būna treniruočių, kai pirmos komandos žaidėjas(-ai) treniruojasi su mumis. Tad su keliais jau susipažinau.

- Ar tikėjotės debiutuoti taip anksti, jau po pusantro mėnesio komandoje? Kaip vertinate pirmąsias minutes, ką sakė treneriai ar komandos draugai?

- Manau, jog debiutas buvo nei per anksti, nei per vėlai. Sakyčiau, jog pačiu laiku. Dabar tik reikia gauti kuo daugiau žaidybinės praktikos ir laiko aikštėje.

Debiutuoti buvo labai malonu. Tik tos kelios minutės įsiminė labiau neigiamai, nes neišnaudojau progos pelnyti įvartį. Treneris ir žaidėjai tiesiog padrąsino, kad kitą kartą bus geriau ir įmušti pavyks.

- Kokius tikslus sau keliate artimiausiems metams?

- Stipriai patobulinti įvairius žaidimo aspektus. Žengti didelį žingsnį i priekį tiek fiziškai, tiek techniškai. Įsitvirtinti „Stuttgart II“ komandoje ir sėkmingai pereiti į vyrų futbolą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.