„Barcelona” pirkinys Neymaras geresnis negu „Real” G.Bale'as

Neymaras užtemdė Lionelį Messi, Cristiano Ronaldo ir Garethą Bale’ą per Ispanijos futbolo milžinų dvikovą. Brazilo įvartis ir perdavimas Alexiui Sanchezui padėjo „Barcelona” ekipai įveikti Madrido „Real” 2:1.

„Barcelona” puolėjas Neymaras pateisina lūkesčius – brazilas prie pergalės 2:1 prieš Madrido „Real” prisidėjo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu.<br>AP nuotr.
„Barcelona” puolėjas Neymaras pateisina lūkesčius – brazilas prie pergalės 2:1 prieš Madrido „Real” prisidėjo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2013, 7:50 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:31 PM

Mačą stebint milijonams žmonių prie televizijos ekranų ir 100 tūkstančių sirgalių Barselonos „Camp Nou” stadione, Neymaras jau 19-ąją minutę nestipriu, bet taikliu smūgiu iš arti pelnė įvartį per pirmąjį savo „El Clasico” mūšį, remdamasis AP ir „Reuters“ informacija rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Įmušti įvartį per „El Clasico” yra išskirtinis jausmas, – sakė Neymaras. – Kiekvienas nori sužaisti tokiose rungtynėse. Tai lyg svajonės išsipildymas.”

Ko vertas velsietis?

Šeštadienio vakarą 21 metų puolėjas atrodė vertas tų 57 mln. eurų, kuriuos vasarą Barselonos klubas sumokėjo „Santos” komandai už Brazilijos talentą. Jis pelnė ketvirtąjį savo įvartį žaisdamas 14-ąsias rungtynes Barselonos ekipoje.

O „Real” pakloti 100 mln. eurų už G.Bale’ą tebekelia klausimų, ar pinigai išleisti išmintingai.

Iš Londono „Tottenham Hotspurs” įsigytas Velso rinktinės puolėjas Barselonoje neatliko nė vieno smūgio į vartus ir buvo pakeistas likus pusvalandžiui iki mačo pabaigos.

Aikštėje pasirodęs Karimas Benzema pataikė į skersinį sukeldamas pavojų šeimininkams, bet tada po Neymaro perdavimo Alexis pelnė antrąjį „Barcelona” įvartį 78-ąją minutę.

Per teisėjo pridėtą laiką nuo suolo į žaidimą įsitraukusio „Real” futbolininko Jese Rodriguezo įvartis po greitos atakos esmės nepakeitė.

Pagyrimai – argentiniečiui

Neymaras pasekė savo tėvynainių Romario ir Rivaldo, kurie kadaise taip pat pasižymėjo įvarčiais per pirmąsias Katalonijos klubo rungtynes su „Real”, pėdomis.

Kita „Barcelona” žvaigždė iš Brazilijos Ronaldinho per pirmąjį savo „El Clasico” atliko rezultatyvų perdavimą.

„Barcelona” treneris Gerardo Martino, kuriam tai taip pat buvo pirmoji kova su „Real”, neaukštino Neymaro, bet gyrė už gynybą L.Messi.

„Manau, kad Neymaras yra sužaidęs ir geresnių rungtynių, – sakė Barselonos ekipos treneris. – L.Messi atliko didelį darbą kovodamas dėl kamuolio, todėl jam skirčiau aukščiausią pažymį.”

Atotrūkis – šeši taškai

„Barcelona” liko Ispanijos čempionato viršūnėje, iš 10 rungtynių laimėjusi 9 ir sykį sužaidusi lygiosiomis.

„Real” nuo lyderio atsilieka 6 taškais. Pavojaus varpai Carlo Ancelotti komandai skamba vis garsiau, nes praėjusį mėnesį karališkasis klubas pralaimėjo ir Madrido „Atletico” (0:1), kuris lygoje žengia antras.

„Manau, mes parodėme gerą futbolą žaisdami su fantastiška komanda, – pareiškė C.Ancelotti, vasarą pakeitęs Jose Mourinho. – Mums tai buvo geras testas. Mes tobulėjame.”

Sezono pradžią dėl traumos praleidęs G.Bale’as antrą kartą pradėjo rungtynes įtrauktas į starto sudėtį, bet kol kas efektyviai žaisti puolant kartu su C.Ronaldo jam nepavyko.

Šiame mače abu treneriai atliko neįprastų manevrų. C.Ancelotti į aikštės vidurį perkėlė gynėją Sergio Ramosą. G.Martino puolime prie L.Messi ir Neymaro pridėjo ir Cescą Fabregasą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.