Pietų Korėjoje kilo skandalas dėl futbolininkės E.Park lyties

Pietų Korėjoje – skandalas. Šalies moterų futbolo čempionato komandos piktinasi, kad sidabrą iškovojusios Seulo „Amazones“ ekipos lyderė Eun-seon Park iš tiesų gali būti vyras.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:19 PM

Bent keli klubai grasina, kad jeigu E.Park nebus atliktas lyties testas, jie boikotuos kito sezono čempionatą.

E.Park būdama penkiolikos atliko šį testą. Buvo paneigta, jog E.Park yra vyras, tačiau tikslesnės tyrimo detalės nebuvo viešai paskelbtos, o dėl tikrosios situacijos abejojama iki šiol.

E.Park yra maždaug 175 cm ūgio ir sveria 74 kilogramus. Ji yra fiziškai stipresnė, didesnė ir greitesnė už kitas futbolininkes.

Per 22 rungtynes „Amazones“ lyderė įmušė 19 įvarčių, o jos klubas netikėtai iškovojo sidabrą.

„Tai, kad ją norima tirti antrą kartą, yra grubus žmogaus teisių pažeidimas, – piktinosi „Amazones“ komandos vadovas Joon-soo Kimas. – Klausimas dėl jos lyties daugiau niekada nebeturėtų iškilti. Seulas darys viską, kad apsaugotų žmonių teises.“

Pykčio neslėpė ir „Amazones“ treneris Jung-ho Seo.

„Varžovai nori ištempti ją iš stadiono. Jei ji daugiau nežais, mūsų komanda žymiai susilpnės. Manau, kad perdėtas kitų trenerių kovingumas ir savanaudiškumas žaloja šią žaidėją“,– piktus aplinkinių kėslus įžvelgė specialistas.

Pati E.Park yra prisipažinusi, kad dėl tokių kalbų jaučia didelį stresą ir liūdesį. Tiesa, Pietų Korėjoje yra ją palaikančiųjų.

Prieš ketverius metus kilo skandalas dėl tikrosios bėgikės Caster Semenya lyties. 2009 metų pasaulio čempionate triumfavusi Pietų Afrikos Respublikos sportininkė sukėlė varžovams įtarimų dėl savo išvaizdos ir fizinių savybių. Tačiau testas įrodė, kad C.Semenya yra moteris. Vis dėlto daug diskusijų sukėlęs skandalas ją lydi iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.