Čempionų lygoje – iššūkis J.Kloppui ir deganti M.Allegri kėdė

Čempionų lyga sugrįžta. Po trumpos pertraukos intriguojantis elitinės Europos klubų lygos sezonas tęsiasi. O intrigos jame netrūksta. Kol vienos ekipos jau turi savo kišenėje kelialapius į kitą etapą, kitos užsiima matematika. Tarp jų – ir penki buvę čempionai, kuriems gresia realus pavojus sezoną užbaigti grupių etape.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2013, 1:37 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:41 AM

Praėjusio sezono finalininkė Dortmundo „Borussia“, Turino „Juventus“, „AC Milan“, „Porto“ ir „Benfica“ - visos komandos stringa savosiose grupėse ir sau sunkiai gali leisti prarasti nors vieną tašką.

Priešingai – Madrido „Atletico“, „Barcelona“, „Manchester City“ ir čempionų Miuncheno „Bayern“ komandų tokie rūpesčiai nekamuoja. Šios ekipos jau yra kitame etape, o paskui jas siekia žengti ne mažiau nei vienuolika klubų.

Vicečempionų kova

„Mūsų negalima taip lengvai išmesti“, - suraukęs kaktą apie penktojo turo dvikovą kalbėjo Jurgenas Kloppas. Jo treniruojama Dortmundo „Borussia“ komanda antradienį sužais, ko gero, vieną įdomiausių mačų. Praėjusį sezoną dėl karūnos kovojęs Vokietijos klubas namuose priima „Napoli“. Dvikovos kaina – didžiulė.

„Savo kelyje išbarstėme taškus, tačiau tai varžovams pasitarnaus tik tada, jeigu pralaimėsime, - kalbėjo J.Kloppas, kuris dėl pamėgtų akinių vadinamas hipsteriu. - Jeigu nelaimėsime dukart iš eilės, tada mūsų situacija bus ypač sunki, o kol kas turime kovoti.“

Mirties grupe vadinamojoje grupėje favorite laikoma Londono „Arsenal“. Jeigu ji pakartos savo pergalę prieš Marselio „Olympique“, o „Borussia“ kris prieš „Napoli“ - keliaus į kitą etapą. Iš tiesų anglams pakaktų ir lygiųjų, jeigu Italijos ekipa švęstų pergalę.

„Dievinu tokias dvikovas. Mūsų varžovas – labai galingas, užsitarnavęs pagarbą per praėjusį sezoną, - kalbėjo „Napoli“ vairininkas Rafaelis Benitezas. - Turėsime kovoti visa jėga. Tikiuosi, kad gynyboje padės ir saugai. Tikiuosi pasiaukojimo. Bet net ir pralaimėję ar sužaidę lygiai - turėsime šansą.“

„Napoli“ komanda į kitą etapą pateks, jeigu iškovos pergalę. Šiai komandai pakaktų ir lygiųjų, jeigu „Arsenal“ nesužaistų lygiai su „Olympique“. „Borussia“ komanda atsisveikins, jeigu pralaimės, nebent „Arsenal“ irgi neiškovos taškų. O „Arsenal“ pergalės atveju, „Borussia“ ekipai nepadėtų net lygiosios.

Prancūzas prieš prancūzus

Vokietijos komandos sirgaliai dairosi ir į istoriją. Šlovingiausias „Borussia“ laikotarpis atėjo būtent po pergalės prieš Italijos klubą. 1997 metais 3:1 nugalėję Turino „Juventus“ ekipą Dortmundo futbolininkai virš galvų kėlė trofėjų.

Tačiau žaisdama „Borussia“ dairysis ir į Angliją, kur „Arsenal“ priims „Olympique“.

„Dvylikos taškų gali ir nepakakti, tačiau situacija banguojanti – toks skaičius gali ir patenkinti ambicijas. Todėl siūlau pasiekti jį. Varžovai pajėgūs, bet mes namuose esame labai stiprūs. Mes suprantame, kokia mačo svarba ir esame tam nusiteikę“, - kalbėjo Arsene'as Wengeras.

„Arsenal“ strategas teigė, kad „Olympique“ ekipa neturi ko prarasti, todėl bus labai pavojinga, siekdama įrodyti vertę.

„Įgyta patirtis padeda augti mūsų žaidėjams, kurie nenori baigti kelionės su nuliu taškų. Visada iki galo kovojome su pajėgesniais varžovais. Varžovai moka susitvarkyti su sunkiomis situacijomis, tačiau pirmajame susitikime su „Arsenal“ didžiąją laiko dalį žaidėme gerai“, - kalbėjo „Olympique“ strategas Elie Baupas. Jo auklėtiniai pirmąjį susitikimą Anglijos klubui pralaimėjo 1:2.

Tikisi reabilituotis bent čia

„Barcelona“ - H – grupėje ankšta. Po lyderiais trys ekipos siekia antrosios vietos. Joje esančią „AC Milan“ nuo apačioje tūnančios Glazgo „Celtic“ ekipos skiria du taškai, o per vidurį – Amsterdamo „Ajax“.

„Neturime ką prarasti, bet galime laimėti viską“, - taip situaciją apibūdino „Celtic“ treneris Neilas Lennonas. Tačiau to paties pasakyti negali jo antradienio oponentas Massimiliano Allegri. Jo vėjų blaškoma „AC Milan“ ekipa negali sau leisti iškristi. Negali ir M.Allegri, kuris, ko gero, tada būtų atleistas.

„Tai labai svarbios rungtynės, nors mums gali nepakakti ir pergalės, - kalbėjo M.Allegri. - Pernelyg dažnai prastai sužaisdavome. Sezono pradžioje turėjome tris tikslus: patekti į Čempionų lygos atkrintamąsias, kopti į „Serie A“ viršūnę ir laimėti „Coppa Italia“. Dėl kitų dalykų žaidėjai jaudintis neturėtų.“

Jeigu „Celtic“ ekipa pralaimės – ji ir liks grupėje. Tas pats scenarijus ir su lygiosiomis, jeigu „Ajax“ nugalėtų „Barcelona“ ekipą. „AC Milan“ žengs į kitą etapą, jeigu laimės, o „Ajax“ patirs pralaimėjimą.

Fotogalerijoje - akimirkos iš ekipų treniruočių.

Antradienio Čempionų lygos tvarkaraštis (visi mačai – 21 val. 45 min., išskyrus Rusiją – 19 val.)

E grupė

„Basel“ - Londono „Chelsea“

Bukarešto „Steua“ - „Schalke“

F grupė

Londono „Arsenal“ - Marselio „Olympique“

Dortmundo „Borussia“ - „Napoli“

G grupė

Sankt Peterburgo „Zenit“ - Madrido „Atletico“

„Porto“ - Vienos „Austria“

H grupė

Amsterdamo „Ajax“ - „Barcelona“

Glazgo „Celtic“ - „AC Milan“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.