„El Clasico“: arogantiškas „Real“ ir pribloškiantis L.Messi

Kol Madrido „Real“ žaidėjai kaltina teisėjus po pralaimėtų „El Clasico“ rungtynių, „Barcelona“ ir Madrido „Atletico“ ploja – aršus priešas neįgijo rimtos persvaros Ispanijos čempionato lenktynėse dėl titulo. Sekmadienį „Barcelona“ Madride 4:3 palaužė „Real“ ekipą. Rungtynėse emocijų netrūko – išvarytas šeimininkų žaidėjas, trys vienuolikos metrų baudiniai.

L.Messi įmušė tris įvarčius.<br>AP nuotr.
L.Messi įmušė tris įvarčius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-24 17:12, atnaujinta 2018-02-15 04:00

Ar „Real“ pralaimėjimas – tikrai atsitiktinumas, nulemtas „aukštesnių“ jėgų? Goal.com ir sbnation.com apžvalgininkai sako „ne“.

Pasak Beno Haywardo iš goal.com, iki rungtynių viskas klostėsi Madrido „Real“ komandos naudai, tad jai reikėjo deramai apginti pranašumą. O sbnation.com apžvalgininkas Kevinas McHauley Madrido ekipą pavadino arogantiška.

„Carlo Ancelotti manė, kad galės nugalėti „Barcelona“ komandą plačiu ir atviru žaidimu, bet jis klydo. „Real“ šiemet yra geresnė komanda. Garethas Bale'as įrodė, kad yra nuostabus ir labai naudingas, o Luka Modričius žaidžia vieną geriausių savo sezonų“, - rašė K.McHauley. Jis mano, kad C.Ancelotti turėjo kliautis kontratakomis, užuot mėginęs įveikti katalonus atvirame lauke.

Argentinietis sugrįžo

Cristiano Ronaldo nusipelnė 2013 metų „Ballon d'Or“, nes pranoko L.Messi tais metais, kai „Barcelona“ lyderis gydėsi traumas. Tačiau panašu, kad L.Messi pagaliau visiškai pagijo ir dabar primena geriausią savo versiją. Du jo įmušti įvarčiai – vienuolikos metrų baudiniai. Nė vieno jis neuždirbo, tad jo dominavimas pabrėžtas ne įvarčiais. Argentinietis tiesiog buvo visur kitur. Jo perdavimas Andresui Iniestai buvo nuostabus. Puikus perdavimas Neymarui – taip pat spindėjo, rašė K.McHauley.

„Galbūt C.Ancelotti savo komandai dirigavo tokiu tonu dėl to, kad tikėjosi pamatyti praėjusių metų L.Messi?“, - klausė jis.

Rungtynių veiksmas

„Viskas klostėsi Madrido „Real“ komandos naudai. Kai „Barcelona“ per pastarąsias savaites klupinėjo, o Madrido „Atletico“ irgi prislopo, Carlo Ancelotti auklėtiniai stojo į „El Clasico“ mūšį. Pasitikintys savimi, patogiai įsitaisę turnyro lentelėje su keturių taškų pranašumu prieš amžinus priešus. Viskas, ką turėjo padaryti „Real“, apginti tą pranašumą, - apie rungtynes rašė B.Haywardas. - Bet jie nesugebėjo.“

Pateikiame goal.com skiltininko mintis.

Per sekmadienio rungtynes gynyba nebuvo nė vienos komandos stiprioji pusė. Pirmiausia Andresas Iniesta gavo ir laiko, ir erdvės pabėgti bei anksti išvesti „Barcelona“ ekipą į priekį. Tada Karimas Benzema dukart pasinaudojo prastu katalonų dengimu, apversdamas situaciją (2:1).

Galiausiai Lionelis Messi išlygino rezultatą, kai tiesiog perskrodė visą „Real“ gynyboje susirinkusią minią. Į didžiąją pertrauką komandos išėjo švieslentei rodant 2:2.

Antroji rungtynių pusė tapo trijų vienuolikos metrų baudinių istorija. Pirmieji pasireikšti gavo „Real“ žaidėjai, kai Cristiano Ronaldo veržėsi pro Dani Alvesą ir krito už baudos aikštelės ribų. Tačiau teisėjas pirštu dūrė į 11 m žymą.

Vėliau ant žemės krito Neymaras. Rimtai susidūręs su Sergio Ramosu jis padėjo ekipai išlyginti rezultatą bei privertė „Real“ prarasti žaidėją – S.Ramosas buvo išsiųstas iš aikštės.

Ir galiausiai Xabi Alonso ir Dani Carvajal „prigavo“ A.Iniestą likus šešioms minutėms. Tai buvo aiškus 11 metrų baudinys.

L.Messi padarė tai, ką ir anksčiau – realizavo baudinį ir pasiekė antrąjį „El Clasico“ „hattrick'ą“. Bet svarbiausia – jis leido laimėti „Barcelona“ komandai.

Nepaisant ankstesnės kritikos žaidimui ir teorinių šansų, „Barcelona“ nepasidavė. Ant pečių milžinišką svorį nešančio Gerardo Madrino vyrai į aikštę žengė turėdami planą ir jį įvykdė. Prieš rungtynes G.Martino pasakė, kad tai – paskutinė komandos galimybė. Ja „Barcelona“ pasinaudojo.

Apipylė purvais

Tačiau skambi katalonų pergalė greitai atsidūrė dūmuose. Madridas katalonų šventę apipylė purvu. Dauguma „Real“ sirgalių žiūrėjo į teisėją ir liejo nepasitenkinimą. Jie mano, kad arbitras neteisingai pasielgė, palikdamas „Real“ su dešimt žmonių, kai rungtynės pasiekė karščiausią tašką.

„Tai ta pati sena istorija“, - socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Alvaro Arbeloa, nežaidęs dėl traumos. „Yra dalykų, su kuriais negali kovoti. Tai buvo sąmoninga“, - pareiškė Sergio Ramosas.

„Žaidėme prieš dvylika žaidėjų. Ir visada tas pats, - skundėsi C.Ronaldo. - Čia žaidžiu penkerius metus ir po truputėlį suprantu, kaip viskas veikia.“

Portugalas per šias rungtynes liko savo šešėlyje, bet tam turėjo pateisinimą. Bet kuriuo atveju, „Real“ turėjo progą įtvirtinti savo dominavimą, kovoje dėl čempionų titulo.

Tačiau vietoje to G.Martino auklėtiniai sugrįžo. Kaltinti teisėjus galima visada, bet C.Ancelotti kariauną pribaigė prasta gynyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.