J.Guardiola: „Madridas jau galvoja, kad pateko į finalą“

Josepas Guardiola su kariauna antradienį priims dar vieną Madrido „Real“ iššūkį. Šįkart jis bus paskutinis sezone, o jo kaina – bilietas į Čempionų lygos finalą. Pirmąsias rungtynes Ispanijoje „Bayern“ pralaimėjo 0:1, bet J.Guardiola pabrėžė, kad šis rezultatas pabaigos nereiškia.

J.Guardiola rezga pinkles greitiems „Real“ puolėjams.<br>AP nuotr.
J.Guardiola rezga pinkles greitiems „Real“ puolėjams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-29 18:33, atnaujinta 2018-02-14 10:56

Reikia daugiau įvarčių

„Skaičiau ir girdėjau, kad Madride visi galvoja, jog jau pateko į finalą, jog laimėjo šį mačą“, - sakė buvęs „Barcelona“ strategas, ne vieną kartą privertęs pravirkti „Real“ sirgalius.

„Bayern“ pirmosiose rungtynėse po greitų „Real“ atakų buvo kartais priverstas gintis ir padrikai. J.Guardiola to neslėpė – 43 metų specialistas užsiminė, kad jo auklėtiniai privalo pridaryti kliūčių greitiems varžovams.

„Net ir greičiausi gynėjai pasaulyje negali jų sulaikyti („Real“ puolėjų, - red.). Bet aš manau, kad kuo toliau varžovus laikai nuo savo baudos aikštelės, tuo geriau. Todėl ir žaidžiame taip, kaip žaidžiame“, - sakė J.Guardiola, užsiminęs, kad ekipa nelys į gilią gynybą.

„Žinau, kad jie atvyks mušti įvarčių, nes toks jų trenerio mentalitetas. Nemanau, kad jie praleis 90 minučių gynyboje. Manau, kad norėdami patekti į finalą turime įmušti daugiau nei kartą“, - sakė specialistas.

Istorija palanki vokiečiams

„Bayern“ futbolininkai įsitikinę – papildomų jėgų suteiks „Allianz“ stadioną užkimšiantys ištikimiausi sirgaliai.

„Stadionas degte degs“, - sakė Arjenas Robbenas, pridūręs, kad „Bayern“ netrūksta pasitikėjimo.

Iš kur jis? Komandos tikėjimas susijęs su namų mačų prieš „Real“ ekipas statistika. „Real“ Miunchene yra iškovojusi tik dvi pergales, o patyrė devyniolika pralaimėjimų iš šešias lygiąsias.

„Real“ tikrai labai pasitiki savimi dėl rezultato Ispanijoje, bet jie supranta, kad čia lengva nebus, - kalbėjo A.Robbenas. - Mes dovanų jiems neteiksime.“

Didingi tikslai – abejose pusėse

Praėjusį sezoną pusfinalyje „Bayern“ bendru rezultatu 7:0 sutriuškino „Barcelona“ ekipą. Namuose tuomet dar Juppo Heynckeso komanda pergalę šventė 4:0.

A.Robbenas abejose rungtynėse įmušė po įvartį buvusiai ekipai.

„Žinome, kad „Real“ nori „La Decima“, tačiau mes visi esame pakankamai motyvuoti. Esame alkani ir žinome, kad su šia ekipa galime rašyti istoriją. Abiems klubams noro nestinga. Ir mes, ir jie turi didelius tikslus“, - sakė A.Robbenas.

Pirmosiose rungtynėse po keitimo aikštėje pasirodęs naujasis „Real“ pirkinys Garethas Bale'as nekantrauja pajusti „Allianz arena“ stadiono karšti.

„Mums patinka atakuoti, tačiau šįkart turėsime žinoti ir kaip gintis. Esame pasirengę užbaigti darbą, bet dar tikrai nesame finale“, - sakė G.Bale'as.

Tekstas parengtas pagal marca.com, uefa.com ir „Associated Press“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.