„Bayern“ gėda pusfinalyje – galas J.Guardiolos filosofijai?

Unikali Josepo Guardiolos futbolo filosofija nepritraukia pergalių? Toks klausimas iškilo po gėdingai Miuncheno „Bayern“ pralaimėto Čempionų lygos pusfinalio Madrido „Real“ ekipai 0:4 (bendras rezultatas – 0:5).

J.Guardiolos taktika buvo bejėgė prieš „Real“ puolimo garvežį.<br>AP nuotr.
J.Guardiolos taktika buvo bejėgė prieš „Real“ puolimo garvežį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2014, 6:16 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:53 AM

Tačiau pirmąjį sezoną „Bayern“ treniruojantis 43 metų specialistas nesikrato savo idėjos ir jos laikysis ateityje.

Idealios rungtynės

Carlo Ancelotti ir „Real“ triumfuoja. „Allianz“ stadione jie sužaidė idealų mačą.

„Treneriai svajoja apie tobulas rungtynes, o pirmoji jų pusė buvo tiesiog ideali. Šauniai gynėmės ir labai spaudėme varžovus. Pasinaudojome erdvėmis kontratakoms. Sužaidėme nuostabiai“, – spaudos konferencijoje po pergalės džiūgavo C.Ancelotti.

„Real“ Miunchene nebuvo laimėję dešimties paskutinių mačų. Tačiau du įvarčiai per 20 minučių po standartinių situacijų viską apvertė aukštyn kojomis.

„Specialiai ruošėme standartines situacijas. Jų realizavimas mums viską labai palengvino“, – tikino C.Ancelotti.

Du pirmuosius įvarčius pelnė ne kas kitas, o Sergio Ramosas. Gynėjui tai tebuvo antras kartas karjeroje.

„Šiandien Madrido komanda pakilo į tokį lygį, į kokį dėmesį atkreips visas pasaulis. O įmušti du įvarčius – kaip svajonė. Tiesa, įvarčiai – nuostabus dalykas, tenkinantis asmeninius norus, bet svarbiausia, ką nuveikei kaip komanda. Nusipelnėme tokio rezultato. Tai mūsų svajonės išsipildymas. Tai buvo idealios rungtynės“, – kalbėjo „Real“ pergalės kalvis.

„Real“ buvo pralaimėjusi tris iš eilės Čempionų lygos pusfinalius. S.Ramosas atsigriebė už 2012-ųjų 11 metrų baudinių seriją, kurios metu nepataikė į vartus.

„Štai kodėl persikėliau į didžiausią klubą pasaulyje, – šypsojosi už 85 milijonus svarų sterlingų į „Real“ iš „Tottenham“ prieš sezoną persikėlęs puolėjas Garethas Bale‘as, – laimėti trofėjus ir žaisti svarbiausiuose mačuose.“

„Tai fantastiškas rezultatas. Sunkiai dėl to dirbome, pasirinkome puikią taktiką ir nusipelnėme pergalės“, – pridūrė Velso futbolininkas.

J.Guardiolos filosofijai – galas?

Išskirtine futbolo filosofija išsiskiriantis J.Guardiola net ir po beviltiško pralaimėjimo stojo ginti savo įsitikinimų.

„Aišku, dabar nėra logiško mano sistemos pateisinimo, todėl galite sakyti, ką norite, – pripažino ir J.Guardiola. – Bet aš negaliu pakeisti to, ką jaučiu. Man patinka kontroliuoti kamuolį. Priežastis, kodėl pralaimėjome – visiškas kamuolio nekontroliavimas pirmoje mačo pusėje.“

Tiesa, statistika nepatvirtina stratego žodžių, nes pirmoje susitikimo dalyje nepaisant trijų praleistų įvarčių „Bayern“ turėjo kamuolį beveik du trečdalius laiko.

„Kai kontroliuoji kamuolį, viskas ateina savaime. Bet kai to nepadarai žaisdamas su fantastiška komanda, duodi galimybę varžovams bėgti. O „Real“ turi be galo daug žaidėjų, kurie tik ir laukia progos kontratakuoti“, – samprotavo J.Guardiola.

Ispanas prisiėmė kaltę už pralaimėjimą: „Nežaidėme gerai, nes treneris prastai atliko savo darbą. Futbolininkai norėjo bėgti, jie stengėsi. Bet tiesiog nevaldėme situacijos.“

J.Guardiolą užstojo šlovės spinduliuose besimaudęs C.Ancelotti: „J.Guardiolos filosofija tęsis, nes ji davė daugybę nuostabių rezultatų.“

Nesirenka varžovo finalui

„Miunchene sužaidėme fantastiškai. Tikiuosi, kad finale atrodysime panašiai“, – spaudos konferencijoje apie gegužės 24-osios futbolo desertą – Čempionų lygos finalą, užsiminė C.Ancelotti.

Su kuo italas norėtų jame žaisti?

„Nežinau, kas nutiks kitame pusfinalyje. „Chelsea“ yra labai patyrusi komanda, tačiau „Atletico“ yra labai stiprūs ir spindi pasitikėjimu savo jėgomis, – apie galimus varžovus kalbėjo C.Ancelotti. – Nesvarbu, su kuo žaisime finale. Svarbiausia, kad kita komanda yra Madrido „Real“.

„Dar nieko nelaimėjome. Laukia sunkus finalas ir mums nesvarbu, su kuo teks susitikti“, – varžovų nesirinko ir G.Bale‘as.

„Chelsea“ ir „Atletico“ santykius aiškinsis trečiadienio vakarą. Pirmasis susitikimas Ispanijoje baigėsi nulinėmis lygiosiomis, todėl Londone viskas prasidės nuo pradžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.