J.Guardiola: „Bayern“ turi nuspręsti, ar treneris tinkamas“

Kol kai kurie sirgaliai klausinėja, ar jis vertas darbo Miuncheno „Bayern“ klube, Josepas Guardiola pademonstravo plieninį charakterį. „Tiki-taka“ sistemos meistras metė iššūkį Vokietijos čempionų vadovams. Antradienį J.Guardiolai nepavyko suteikti progos „Bayern“ komandai ginti Čempionų lygos trofėjaus, kai ekipą namuose 4:0 sutriuškino Madrido „Real“ futbolininkai, rašo guardian.co.uk.

J.Guardiolai teko išgirsti daug kritikos.<br>AP nuotr.
J.Guardiolai teko išgirsti daug kritikos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 2, 2014, 4:25 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:39 AM

Pastarieji bendru rezultatu laimėjo 5:0 ir pateko į elitinio turnyro finalą, kur žais su Madrido „Atletico“.

Po pralaimėjimo nemažai kritikos strėlių smigo į buvusį „Barcelona“ trenerį. 43 metų futbolo specialistu buvo nepatenkinti ir kai kurie žaidėjai, nesupratę, kodėl liko sėdėti ant suolo.

O klausimas, ar J.Guardiolos metodika tinka vokiškajam „Bayern“, buvo užduotas ne kartą.

„Klubas turi nuspręsti, ar treneris yra tinkamas klubui, - penktadienį sakė J.Guardiola. - Aš nekeisiu savo nuomonės apie klubą ir čia dirbančius žmones po vieno pralaimėjimo. Jaučiuosi klubo dalimi ir iki paskutinės dienos atiduosiu visas savo idėjas, kad būtų geriau.“

J.Guardiola pareiškė, kad nėra būtina sulaukti palaikymo iš kai kurių klubo vadovų. „Futbole yra viena taisykle: laimi arba pralaimi. Jeigu nelaimėsime, man nepadės, jeigu Kalle Rummenigge'as ir Matthiasas Sammeris manimi tiki. Jeigu pralaimime, aš rizikuoju. Tai didelis klubas, todėl turi laimėti visada.“

„Barcelona“ klubą į aukso amžių atvedęs ir vėliau tris pagrindinis trofėjus – Čempionų lygos, Vokietijos pirmenybių ir Vokietijos taurės – laimėjusį Juppą Heynckesą pakeitęs J.Guardiola pabrėžė, kad nori „Bayern“ klube likti ilgą laiką.

Jis tiki, kad nepasitenkinimą, nes šį sezoną nepatenka į starto vienuoliktuką, išreiškę Mario Goetze ir Thomasas Mulleris taip pat liks.

„Tikiu, kad jie žais su mumis kitą sezoną. Man patinka, kai žmonės klube manimi pasitiki. Bet tai nėra mano buvimo čia priežastis. Noriu įtikinti savo žaidėjus. Esu stiprus žmogus, bet rimtas pralaimėjimas galvoje išlieka ilgiau“, - sakė jis.

„Bayern“ klubas jau anksčiau užsitikrino Vokietijos čempionato trofėjų, bet dėl antrojo dar turės pakovoti – Vokietijos taurėje ekipos laukia Dortmundo „Borussia“.

„Šį sezoną parodėme daug gerų ženklų. Esu patenkintas sudėtimi. Su šia sistema ir futbolininkais pasirodėme nuostabiai“, - sakė J.Guardiola.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.