Ispanijos lygos nugalėtojus lems auksinis mačas

Europos futbolo lygose žaidžiant paskutinius turus, neregėta drama sekmadienį laukiama Ispanijoje, kur čempionas paaiškės per „Barcelona“ ir Madrido „Atletico“ dvikovą. Madrido „Real“ tokią galimybę jau prarado.

Nesulaukę Rusijos lygos rungtynių pabaigos „Zenit“ sirgaliai įsiveržė į aikštę.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Nesulaukę Rusijos lygos rungtynių pabaigos „Zenit“ sirgaliai įsiveržė į aikštę.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-13 18:53, atnaujinta 2018-02-13 23:56

Kol Ispanija įdomiausių rungtynių dar lauka, Turino „Juventus“ pasiekė naują rekordą Italijoje, Rusijoje mačą nutraukė į aikštę įsiveržę sirgaliai, o Danijoje Lukas Spalvis džiaugėsi pirmuoju reikšmingu titulu per savo karjerą.

Tokie buvo svarbiausi futbolo įvykiai praėjusį savaitgalį, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Ispanija. Čempionų titulą lems paskutinio turo rungtynės tarp „Barcelona“ ir Madrido „Atletico“ klubų.

Sekmadienį Barselonos futbolininkams sužaidus 0:0 su „Elche“, auksinę galimybę užsitikrinti pirmąją vietą turėjo „Atletico“ komanda, bet ji namie nesugebėjo palaužti su dešimčia žaidėjų mačą baigusio „Malaga“ klubo – 1:1.

Užuot džiaugęsi pirmuoju titulu po 18 metų pertraukos, „Atletico“ žaidėjai kitą savaitgalį keliaus į žūtbūtines rungtynes Barselonoje. Madrido futbolininkai turi 3 taškais daugiau nei „Barcelona“, tad jiems užteks lygiųjų. Barselonos klubui siekiant apginti titulą reikia laimėti.

„Laukia puiki savaitė, – sakė „Barcelona“ gynėjas Javieras Mascherano. – Kai kuriems mūsų tai bus paskutinės rungtynės šioje ekipoje ir tai bus gera proga gražiai atsisveikinti.“

„Mes vis dar tikime savimi. Esame „Atletico“ ir važiuosime ten laimėti, – žadėjo „Atletico“ kapitonas Gabi Fernandezas. – Įpratome žaisti finale.“

Madrido „Real“ klubas, surinkęs 84 taškus, iškrito iš lenktynių dėl aukso, sekmadienį porą kartų suklydęs gynyboje ir pralaimėjęs Vigo „Celta“ 0:2.

„Real“ ir „Atletico“ dar susidurs Čempionų lygos finale Lisabonoje gegužės 24 dieną.

Italija. Prieš savaitę Italijos čempionų titulą užsitikrinęs Turino „Juventus“ sekmadienį 1:0 įveikė „Roma“ ir pasiekė naują rekordą.

„Juventus“ jau surinko 99 taškus, pagerindamas Milano „Inter“ rekordą, ir gali tapti pirmąja Italijos komanda, surinkusia 100 taškų, ateinantį savaitgalį per paskutinio turo mačą Turine su „Cagliari“.

„Trečiasis titulas yra kažkas neįtikėtina, bet dabar mes norime surinkti 100 taškų, – pabrėžė „Juventus“ treneris Antonio Conte. – Žaidėjai vis dar gyvi, nepaisant šventimo ir kelių gerų vakarėlių.“

Rusija. Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Maskvos „Dinamo“ rungtynės sekmadienį buvo nutrauktos, kai į aikštę įsiveržė „Zenit“ sirgaliai, o vienas jų užpuolė žaidėją.

Sankt Peterburge svečiai pirmavo 4:2, o tai reiškė, kad „Zenit“ viltys pasivyti Maskvos CSKA ir tapti Rusijos čempionu tirpo.

Nepatenkinti sirgaliai į aikštę įsiveržė 87-ąją minutę. Vienas jų iš už nugaros smogė „Dinamo“ gynėjui Vladimirui Granatui per galvą.

Traumą patyręs V.Granatas yra Rusijos rinktinės gynėjas, vienas kandidatų žaisti pasaulio čempionate kitą mėnesį.

„Klubas suvokia, kad sirgaliai turi teisę būti nusivylę ir nepatenkinti komandos žaidimu, bet chuliganizmas ir netvarka nėra pateisinami“, – pareiškė „Zenit“ klubo atstovai, pažadėję padėti policijai surasti V.Granato užpuoliką.

Danija. L.Spalvis tapo Danijos čempionu. Likus vienam turui iki čempionato pabaigos 19-mečio lietuvio atstovaujamas „Aalborg“ klubas sužaidė 0:0 su „Vestsjaelland“ ir po šešerių metų pertraukos užsitikrino Danijos lygos auksą.

Surinkusi 59 taškus „Aalborg“ tapo nebepavejama Herningo „Midtjylland“ (55) ir čempionės titulą praradusiai „Kobenhavn“ (53) ekipai.

Sekmadienio rungtynėse iki 63-iosios minutės žaidęs L.Spalvis Danijos pirmenybėse yra pelnęs 8 įvarčius.

Dar 3 kartus jis pasižymėjo taurės varžybose.

Per futbolininko karjerą 5 kartus Danijos čempionu tapusiam Aurelijui Skarbaliui nepavyko su „Viborg“ komanda išsilaikyti aukščiausiojoje lygoje.

Lietuvio treniruojama ekipa, tarp kurios atsarginių žaidėjų yra vartininkas Emilijus Zubas, sekmadienį patyrė pralaimėjimą ir su 30 taškų liko priešpaskutinėje, 11-ojoje, vietoje. (AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.