M.Balotelli treniruotę su Italijos rinktine trikdė rasistai

Mario Balotelli ir vėl pakliuvo į rasistų akiratį. Šįkart jis buvo įžeidinėjamas per trečiadienį vykusią atvirą Italijos rinktinės treniruotę. Į situaciją teko reaguoti ir policijos pareigūnams. M.Balotelli įžeidinėjo už Florencijoje esančio „Coverciano“ sporto komplekso susirinkę vaikai.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-05-22 08:37, atnaujinta 2018-02-13 16:05

Iš futbolininko elgesio buvo aiškiai matyti, kad jį girdimi žodžiai paveikė.

Į treniruotę atvykę žurnalistai girdėjo, kai M.Balotelli sakė: „Jie tokie kvaili tik Romoje ir Florencijoje.“

Kol dauguma susirinkusių sirgalių palaikė M.Balotelli, iš kurio pasaulio futbolo čempionate tikimasi įvarčių, policija nuvyko į vietą, iš kur skriejo įžeidžiantys žodžiai. Pastarieji greitai baigėsi.

23 metų M.Balotelli gimė Sicilijoje. Jis – Ganos imigrantų vaikas, kurį vėliau globojo italų šeima. Per savo profesionalo karjerą jis ne kartą susidūrė su rasistais.

„Neįtikėtina, kad 2014-aisiais pas mus egzistuoja tokia rasizmo forma, - pyko puolėjas Ciro Immobile. - Italijai tai ne į naudą, nes mes patys ją atstovaujame.“

M.Balotelli rasistinių šūkių neišvengė 2012 metų Europos futbolo čempionate, kuris vyko Ukrainoje ir Lenkijoje. Siekdama užkirsti kelią ir sutramdyti tamsuolius, UEFA stadione paskyrė žmones, kurie akylai sekė, ar kas nors įžeidinėja futbolininkus.

Tuomet buvo nubausti Ispanijos ir Kroatijos sirgaliai.

FIFA tvirtina, kad pasaulio čempionate Brazilijoje neketina toleruoti rasizmo, tačiau dar nepaskelbė apie planus, kaip prižiūrėti tvarką stadionuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.