Neymaras prieš J.Rodriguezą - jaunųjų lyderių dvikova

Neymaras neša ant pečių pasaulio čempionato šeimininkų lūkesčius, o kolumbietis Jamesas Rodriguezas yra rezultatyviausias turnyro Brazilijoje žaidėjas. Tačiau šįvakar iš jų liks tik vienas, remdamasis „The Intependent“ informacija rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Neymaras ir J.Rodriguezas.<br>AFP/Scanpix ir Reuters/Scanpic nuotr.
Neymaras ir J.Rodriguezas.<br>AFP/Scanpix ir Reuters/Scanpic nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2014, 2:03 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:52 AM

Brazilijos ir Kolumbijos rinktinės šį vakarą susidurs pasaulio čempionato ketvirtfinalyje, ir tai bus puiki proga pamatyti, kurios komandos lyderis yra geresnis.

Keturis įvarčius šiose pirmenybėse jau pelnęs brazilas Neymaras ir vienu įvarčiu daugiau įmušęs kairiakojis kolumbietis Jamesas Rodriguezas čempionate spindi bene ryškiausiai.

Prieš jų dvikovą Fortalezos „Castelao“ stadione „The Independent“ palygino abi turnyro žvaigždes.

Laimėjimai čempionate

Neymaras. Žaisdami namie brazilai susiduria su neįsivaizduojamu spaudimu, bet Neymaras kol kas šaltakraujiškai atlaiko naštą.

Per pirmąsias rungtynes su Kroatija jis išlygino rezultatą puikiu smūgiu iš toli ir įmušė 11 m baudinį. Jis pelnė pirmuosius du įvarčius mače su Kamerūnu, o aštuntfinalyje rungtynėse su Čile įmušė lemiamą, penktąjį, 11 m baudinį, į kitą pusę nei kamuolys pasiuntęs Čilės vartininką Claudio Bravo.

Kai brazilams tampa sunku, Neymaras sukuria ką nors nauja, kad išsaugotų tautos svajonę gyvą.

J.Rodriguezas. Ne tik rezultatyviausias, bet ir geriausias turnyro žaidėjas iki šiol.

Jis pelnė 5 įvarčius ir gerai žaidė kiekviename mače. Be to, kaskart vis geriau.

Jis įmušė įvartį į Graikijos vartus ir prisidėjo prie dar vieno, pelnė pirmąjį įvartį mače su Dramblio Kaulo Kranto ekipa, o mače su Japonija puolėjas pasirodė aikštėje po pertraukos ir įtvirtino pergalę 4:1 dar vienu smagiu įvarčiu.

Aštuntfinalyje su Urugvajumi jis pelnė gražiausią turnyro įvartį vienu judesiu – sustabdęs kamuolį krūtine, pasisukęs ir spyręs į vartus. Antrasis įvartis garantavo pergalę 2:0.

Gebėjimai

Neymaras. Nuo pat vaikystės vadintas dar vienu nuostabiu „Santos“ klubo produktu, jis visada spindėjo ryškiu talentu. Kaip ir daugumos Brazilijos legendų, jo kojos bėga greičiau, vaizduotė yra lakesnė, o veiksmai tikslesni nei daugumos kitų aikštėje.

Nėra iš prigimties stiprus, bet lengvas ir greitas, todėl gali apšokti su kamuoliu savo varžovus. Kai dar žaidė „Santos“ klube, Neymaras rungtynėse su „Flamengo“ pelnė įvartį, kuris „YouTube“ buvo peržiūrėtas 3,2 mln. kartų. Tas įvartis tarsi atspindi tai, ko norime iš futbolininko, – greičio, technikos ir „uoslės“, kai viskas atliekama dideliu greičiu.

J.Rodriguezas. Šešiais mėnesiais vyresnis už Neymarą kolumbietis tapo žymus būdamas dvylikos, kai laimėjo televizijos rodytą turnyrą Kolumbijoje su savo pirmuoju klubu „Envigado“. Kaip ir Neymaras, J.Rodriguezas yra apdovanotas įgimtais sugebėjimais valdyti kamuolį ir apmauti varžovą pirmuoju judesiu.

Jis yra stipresnis ir kietesnis žaidėjas už Neymarą ir jį sunkiau nustumti nuo kamuolio. Ne toks greitas kaip brazilas, bet turi sprogstamą pirmąjį žingsnį. Be to, J.Rodriguezas turi sugebėjimą matyti aikštę tarsi iš aukščiau, o tai jam leidžia diriguoti visos komandos žaidimui.

Vaidmuo komandoje

Neymaras. Žaisdamas priekyje Neymaras pasinaudojo jam suteikta laisve ir vienintelis iš Luizo Felipe Scolari komandos pateisina visus lūkesčius.

Jis keičia vietas – atsiduria tai kairėje, tai dešinėje, tai viduryje, o kiti brazilai aplink jį atrodo suvaržyti ir nuspėjami.

Panašią laisvę Neymaras turėjo ir žaisdamas „Santos“ klube. Tik „Barcelona“ komandoje, kurioje brazilo vaidmuo buvo labiau suvaržytas, jo žaidimas strigo.

J.Rodriguezas. Labai kūrybingas žaidėjas puikiai pritapo Nr.10 pozicijoje. Trenerio Jose Pekermano sistemoje 4-2-3-1 jis yra komandos širdis žaisdamas už puolėjo.

Jamesas leido komandai pamiršti traumuoto Radamelio Falcao netektį. Panašų vaidmenį jis turėjo ir „Monaco“ klube, nors anksčiau per savo karjerą „Banfield“ ir „Porto“ jis dažniau žaisdavo kaip kairysis puolėjas.

Perspektyva

Neymaras. Jis jau pasiekė elitą, kuriame aukščiau yra tik Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo. Jei su Brazilijos rinktine laimėtų trejas likusias rungtynes pasaulio čempionate, atsidurtų pačioje viršūnėje.

J.Rodriguezas. Jis kur kas mažiau žinomas nei Neymaras. „Twitter“ paskyroje kolumbietis turi 2,7 mln. gerbėjų, o brazilas – net 12 mln.

Jei per 10 artimiausių dienų nelaimės pasaulio čempionato, vargu ar su Kolumbijos rinktine jam tai pavyks padaryti ateityje. Tačiau jis gali tapti ryškia Europos futbolo žvaigžde.

Jamesas turbūt labiau nei Neymaras tiktų „Barcelona“ klubui kaip Andreso Iniestos įpėdinis, bet pats yra išreiškęs didesnį palankumą Madrido „Real“. Kad ir kas įvyktų šį vakarą, Jamesas dar turės progų laimėti titulų kitur. („The Independent“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.