Prakeiksmą nutraukę brazilai – pasaulio čempionato pusfinalyje

Gražiausio įvarčio autorius D.Luizas.<br>AP nuotr.
Gražiausio įvarčio autorius D.Luizas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2014, 11:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:32 AM

Kolumbijos rinktinės žvaigždė Jamesas Rodriguezas pranoko Neymarą ir tapo legendinio Rivaldo įpėdiniu. Tačiau po rungtynių iš nevilties verkė rezultatyviausias čempionato žaidėjas, o ne vienmetis Brazilijos komandos puolėjas.      

Pasaulio čempionato ketvirtfinalyje turnyro šeimininkai brazilai 2:1 (1:0) po nervingos kovos palaužė Kolumbiją ir pateko į išsvajotąjį pusfinalį.    

Tai Brazilijai buvo jau šeštasis planetos pirmenybių ketvirtfinalis iš eilės, bet nuo auksinių 2002-ųjų, kelias į pusfinalį komandai buvo nuolat uždaromas.

Šiemet pusfinalyje brazilai susitiks su Vokietijos futbolininkais, kurie 1:0 palaužė prancūzus. 

Grubi klaida. Kolumbija jau mačo pradžioje buvo pasiųsta į nokdauną. Po grubios klaidos brazilams keliant kampinį, kolumbiečių gynyba paliko didžiulę spragą prie savųjų vartų ir ja nesunkiai pasinaudojo gynėjas Th.Silva. 7-ąją minutę brazilas netrukdomas koja nukreipė kamuolį į vartus ir išvedė Braziliją į priekį 1:0.

Įvartis gražuolis. Iki pasaulio čempionato Brazilijoje D.Luizas rinktinėje nebuvo mušęs įvarčių, tačiau viename svarbiausių turnyro etapų – ketvirtfinalyje, gynėjas dovanojo nacionalinei komandai jau antrąjį savo įvartį. Jį 69-ąją minutę D.Luizas įmušė fantastišku baudos smūgiu. Ore kamuolys šiek tiek pakeitė trajektoriją ir neatremiamas krito į Kolumbijos vartus – 2:0

Viltis. 78-ąją minutę J.Cesaras gelbėdamas vartus kojomis baudos aikštelėje pargriovė kolumbietį C.Baccą. Teisėjas nedvejojęs skyrė 11 metrų baudinį ir vartininkui parodė geltonąją kortelę. Baudinį realizavo kolumbiečių atakų lyderis J.Rodriguezas – 1:2.

Rivaldo. Šeštąjį įvartį pasaulio čempionate įmušęs J.Rodriguezas tapo pirmuoju futbolininku po legendinio brazilo Rivaldo (nuo 2002-ųjų. – Red.), kuris pasižymėjo visuose pirmuose penkiuose čempionato mačuose.

Trauma. Rungtynių pabaigoje brazilų lyderis Neymaras patyrė nugaros traumą. Aikštelę puolėjas paliko ant neštuvų ir buvo pakeistas.

Aistros. 22-ąją minutę aikštės viduryje kilo neramumai. Po pražangos prieš J.Rodriguezą brazilai iškart neleido puolėjui išspirti kamuolio. Šis įpykęs pastūmė priešininką. Kilo nedidelis susistumdymas. Jo įkarštyje J.Rodriguezas netikėtai nusprendė tęsti žaidimą, teisėjas rungtynių nestabdė. Chaotiška ataka pasibaigė Kolumbijos klaida. Futbolininkai vieni su kitais stumdėsi, apsižodžiuodavo. Aikštėje tvyrojo įtampa. 

Kortelė. 53-ąją minutę brazilų kapitonas Th.Silva pasielgė visiškai ne kapitoniškai. Gynėjas kvailai užlindo priešais kolumbiečių vartininką D.Ospiną, kuris rengėsi išspirti kamuolį link aikštės vidurio. Arbitras Th.Silvos veiksmą įvertino geltonąja kortele, kuri reiškė, kad kapitonas pusfinalyje žaisti negalės. 

Rungtynių eiga:

7 min. Pirmojo įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Brazilams keliant kampinį, Kolumbijos rinktinės gynyba grubiai suklydo ir leido Th.Silvai netrukdomam koja pasiųsti kamuolį į vartus. Brazilija išsiveržė į priekį 1:0. 

11 min. Kolumbija bandė kuo greičiau atsitiesti - Cuadrado stipriu smūgiu išbandė brazilų vartininką J.Cesarą. Šis rankomis nukreipė kamuolį už galinės linijos.

19 min. Apgultis prie Kolumbijos vartų nemažėjo. Nuo antrojo įvarčio svečius gelbėjo fantastiškai žaidęs vartininkas D.Ospina. Užsivedęs Marcelo užvedinėjo įsismarkavusius Brazilijos aistruolius. 

22 min. Kolumbijos rinktinė surengė pavojingą kontrataką ir Brazilijos aikštės pusėje atsidūrė keturi kolumbiečiai prieš du brazilus. Tačiau Cuadrado perdavimas buvo netikslus ir gera galimybė pasižymėti liko neišnaudota.    

24 min. Futbolininkai kibo vieni kitiems į atlapus, aikštelėje kilo sumaištis. Po pražangos prieš J.Rodriguezą žaidėjai apsistumdė, chaotiškai tęsė žaidimą. Aistros kilo. 

28 min. Brazilai surengė dar vieną grėsmingą išpuolį. Galingą Hulko smūgį atrėmė D.Ospina.

45 min. Pirmasis kėlinys baigėsi brazilams pirmaujant 1:0.

 58 min. Brazilams po pertraukos pavyko apriboti Kolumbijos žaidimą puolime. Varžovai retai kūrė progas. Realiausią antrojo kėlinio pradžioje turėjo Guarinas, tačiau jo smūgis iš baudos aikštelės prieigų skriejo virš vartų.

63 min. Th.Silva kvailai užlindo priešais kamuolį norėjusį išmušti vartininką D.Ospiną ir užsidirbo geltoną kortelę.

66 min. Prie Brazilijos vartų kilo sumaištis. Iš Kolumbijos žaidėjų mėsmalės išspirtas kamuolys atsidūrė J.Cesaro vartų tinkle. Tiesa, šoninės linijos teisėjas užfiksavo nuošalę.

69 min. Brazilai nutolo 2:0. Fantastišką baudos smūgį atliko D.Luizas.

77 min. Baudos aikštelėje brazilų vartininkas J.Cesaras kojomis pargriovė C.Baccą, teisėjas skyrė 11 metrų baudinį ir parodė vartų sargui geltonąją kortelę. 

80 min. J.Rodriguezas realizavo 11 metrų baudinį ir sušvelnino rezultatą – 1:2.

90 min. Paskutinėmis minutėmis Kolumbija apgulė Brazilijos vartus, bet kolumbiečių atakų lavina įvarčiu nesibaigė. Brazilija triumfavo 2:1.

******

Kelias. Grupės varžybas brazilai pradėjo pergale 3:1 prieš Kroatiją, 0:0 sužaidė su Meksika ir 4:1 sutriuškino Kamerūną. Aštuntfinalyje čempionato šeimininkai tik po baudinių serijos 1:1 (3:2) palaužė Čilę.

Kolumbijos kelias buvo paprastesnis. Kolumbiečiai 3:0 sutrypė graikus, 2:1 palaužė Dramblio Kaulo Krantą, 4:1 nepasigailėjo Japonijos, o aštuntfinalyje 2:0 pranoko L.Suarezo netekusios urugvajiečius.

Stadionas. Fortalezos Kastelao stadionas, talpina 67 tūkst. žiūrovų.

Teisėjas. Ispanas Carlosas Velasco Carballo. Teisėjavo Urugvajaus – Anglijos bei Bosnijos ir Hercegovinos – Irano rungtynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.