Dešimtmetis lietuvis prie L. Messi labiausiai bijojo suklysti

Brazilijoje pasibaigęs pasaulio futbolo čempionatas ilgam įstrigs atmintyje 10-mečiam kauniečiui Augustui Grabažiui – jis pusfinalio varžybose lydėjo Olandijos rinktinės gynėją Bruno Martinsą Indi.

Dešimtmetis A.Grabažis neslėpė jaudulio stovėdamas netoliese L.Messi.<br>AP ir S.Ramanausko nuotr. koliažas
Dešimtmetis A.Grabažis neslėpė jaudulio stovėdamas netoliese L.Messi.<br>AP ir S.Ramanausko nuotr. koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Stanislovas Ramanauskas

Jul 21, 2014, 9:59 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:59 PM

Praėjusią savaitę vykusiose pasaulio futbolo čempionato pusfinalio rungtynėse dėl vietos finale susikibo Olandijos ir Argentinos rinktinės.

Po apylygės ir įtemptos kovos triumfavo argentiniečiai, rašo „Laikinoji sostinė“.

Šią dramatišką akistatą iš arti stebėjo ir ketvirtokas A.Grabažis iš Kauno. Į žūtbūtinį mūšį San Paulo stadione jis įžengė kartu su kovojusiomis vienuolikėmis ir palydėjo Olandijos rinktinės žaidėją B.M.Indi.

Dar balandį Augustas tapo oficialaus čempionato restoranų tinklo „McDonald’s“ rengiamos pasaulinės programos „Į stadioną – su žvaigžde“ nugalėtoju Lietuvoje.

Jaunajam futbolininkui atiteko išskirtinė galimybė vykti į pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje.

Būsimam ketvirtokui įteiktas kelialapis į pusfinalio rungtynes San Paulo stadione.

Augustas yra talentingas ir perspektyvus jaunasis futbolininkas. Grįžęs po varginamos kelionės, jau po dviejų dienų jis liejo prakaitą, toliau tobulindamas savo įgūdžius futbolo mokykloje „Fortūna“.

Tiesa, parvykęs iš Brazilijos, Augustas Lietuvoje ilgai neužsibuvo. Šį trečiadienį jis išskubėjo į Olandiją, kur išmėgins savo jėgas Amsterdamo „Ajax“ klubo rengiamoje jaunųjų talentų stovykloje.

– Kaip buvo išrinktas programos „Į stadioną – su žvaigžde“ laimėtojas? Kaip jauteisi nugalėjęs? – „Laikinoji sostinė“ paklausė A.Grabažio.

– Laimėtojas paaiškėjo surengtų varžybų metu. Iš viso buvo 3 etapai su skirtingomis užduotimis, patikrinančiomis futbolininkų gebėjimus. Trečiajame finaliniame etape man ir pavyko nugalėti.

Kai sustojus paskelbti nugalėtoją buvo ištartas mano vardas, iš pradžių net nepatikėjau. Nesitikėjau, kad taip lengvai iškovosiu pergalę. Visą dieną vaikščiojau nesuprasdamas, kas įvyko. Tik atsikėlęs kitą rytą supratau, kaip man pasisekė. Labai džiaugiausi.

– Koks jausmas įžengti į aikštę kartu su pasauline futbolo žvaigžde, kai tave stebi tūkstančiai sirgalių tribūnose ir milijonai žmonių prie televizorių ekranų?

– Buvo tiesiog fantastiška. Nepakartojamas jausmas.

Susimaišė džiaugsmas ir jaudulys. Juk stovėjau vos per kelis žingsnius nuo geriausių pasaulio futbolo žaidėjų, tokių kaip Robinas van Persie’is ir Lionelis Messi. Buvo šiek tiek baisu, kad suklysiu arba atsitiks kas nors ne taip.

Prieš rungtynes tris kartus repetavome įėjimą su pagalbiniu personalu, todėl viskas pavyko gerai. Smagu ir tai, jog tėtis viską matė iš tribūnų. Kai grįžau pas jį, paplekšnojo man per petį. Manau, didžiavosi manimi.

– Kokie tavo, kaip futbolininko, planai ateityje? Kokios karjeros svajonės?

– Išvykstu į Olandiją. Dalyvausiu Amsterdamo „Ajax“ klubo treniruočių stovykloje.

Ji truks dvi savaites, tačiau jei man gerai seksis, galbūt liksiu ir ilgesniam laikui.

Mano didžiausia svajonė – žaisti Madrido „Real“ klube. Tai – mėgstamiausia komanda, joje žaidžia man labiausiai patinkantis futbolininkas Cristiano Ronaldo.

Žinoma, svajoju žaisti ir Lietuvos rinktinėje, norėčiau padėti jai pakliūti į Europos ar net pasaulio čempionatą.

– Kuo nustebino Brazilija? Kokie pasirodė šios šalies futbolo aistruoliai?

– Miestai, po kuriuos keliavome, pasirodė labai gražūs. Tačiau klimatas – lietingas. Dabar Brazilijoje žiemos sezonas, bet oras panašus į lietuvišką vasarą. Karšta, drėgna, tvanku. Dangus apsiniaukęs ir dažnai lyja.

Brazilų sirgaliai ypač pašėlę. Futbolo stadionuose triukšmas buvo milžiniškas. Visi linksmi, entuziastingi. Nepasirodė konfliktiški, bent rungtynių metu.

– Kokią komandą palaikei futbolo čempionate?

– Labiausiai patiko portugalai ir ispanai. Gaila, bet abi šios komandos pasitraukė iš turnyro po pirmo etapo.

Žinoma, palaikiau ir Olandiją, tačiau pusfinalio rungtynėse, kurias stebėjau, jiems taip pat nepasisekė.

Finale palaikiau Vokietiją. Labai džiaugiausi, kad laimėjo.

Juk ji tapo pirmąja Europos valstybe, triumfavusia Amerikos žemyne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.