Ispanai meta iššūkį Anglijai – nori visų žvaigždžių ir sosto

Visi žvaigždžių keliai turi vesti į Ispaniją. Tokio scenarijaus tikisi Ispanijos „Primera“ lygos vadovai, kurie gviešiasi iš visų šalių nugvelbti aukščiausio lygio futbolininkus. „Primera“ vadovas Javieras Tebas viešai paskelbė, kad Ispanijos čempionatas siekia pritraukti garsiausius žaidėjus ir ketina mesti iššūkį komercinei galiūnei Anglijos „Premier“ lygai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2014, 11:51 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:48 PM

Jis netgi pajuokavo, kad norėtų 500-ų geriausių futbolininkų, rašo BBC.

Nori visko

Stebint į perėjimų etapą ispanai neblogai padirbėjo. „Barcelona“ ir Madrido „Real“ jau nuo senų laikų turi puikių futbolininkų. Tarp jų – dėl geriausio metų žaidėjo titulo nuolat besivaržantys Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo. Per pastaruosius dvejus metus ispanai iš Anglijos išviliojo Garethą Bale'ą (85 mln. svarų) ir Luisą Suarezą (75 mln.).

„Mes neketiname sustoti. Norime pirmų penkių šimtų geriausių žaidėjų“, - sakė J.Tebas. Geriausi žaidėjai ne tik pritraukia sirgalių žvilgsnius, bet lygai leidžia pasipelnyti iš televizijos sandorių.

„Premier“ lyga vien iš paskutinės sutarties su vietos televizijomis uždirbo daugiau nei tris milijardus svarų sterlingų.

„Norime turėti didžiausius klubus ir geriausiu žaidėjus iš viso pasaulio“, - sakė J.Tebas.

Šią vasarą prie Madrido „Real“ prisijungė pasaulio futbolo čempionato žvaigždės Jamesas Rodriguezas ir Toni Kroosas. „Real“ laimėjo paskutinį Čempionų lygos turnyrą, o Europos lygos trofėjus atiteko „Sevilla“ ekipai.

Ispanai jau vilioja visus ateinančio sezono „El Clasico“ dvikova. Joje susitiks vieni garsiausių talentų. Prie naujųjų J.Rodriguezo, T.Krooso ir L.Suarezo bus jau lygoje apsipratę C.Ronaldo, Neymaras ir L.Messi.

Televizijos teisės

Bet ne tik „Real“ ir „Barcelona“ negaili pinigų. Ginkluojasi ir kiti Ispanijos čempionato klubai. Šių metų čempionė Madrido „Atletico“ komanda sumokėjo 22 milijonus Miuncheno „Bayern“ komandai už Mario Mandžukičių. Klubas taip pat sutiko mokėti 24 milijonus svarų „Real Sociedad“ ekipai už prancūzų saugą Antoine Griezmanną.

Nors „Atletico“ užmojai – nemenki, ispanai be „Real“ ir „Barcelona“ atrodytų daug nykiau. Dauguma Ispanijos čempionato komandų turi didelius įsiskolinimus. Štai „Malaga“ ir „Rayo Vallecano“ buvo suspenduotos ir prarado galimybę žaisti Europos turnyruose dėl prastos finansinės padėties.

„Primera“ čempionatas turi sistemą, kuri leidžia kiekvienam klubui derėtis dėl savo TV transliacijų teisių. „Barcelona“ ir „Real“ už praėjusį sezoną gavo 110 mln. svarų, bet kitiems klubams tokios sumos atrodo kosminės. Štai „Atletico“ ir „Valencia“ klubams pavyko sumą pritempti iki 33 milijonų, bet „Real Betis“ buvo vienintelis iš šešių klubų, kuriems pavyko gauti 9,5 mln.

Ispanų taikiniu tapę anglai turi kitokią – kolektyvinę – sistemą.

J.Tebas siekia pastatyti tvirtą finansinį tiltą ir sumažinti atotrūkį tarp dviejų galiūnų ir kitų klubų. Ispanijos čempionatas nusitaikė į naujas rinkas, tarp kurių – JAV ir Azija. „Primera“ vadovas JAV mato, kaip labai potencialią rinką, nes čia yra daug ispanų kilmės žmonių.

J.Tebas jau spėjo susitikti su svarbiausiais partneriais San Franciske. Jie aptarė ateities strategiją. Kalbama buvo ir apie JAV vykstančius iki sezoninius turnyrus, kuriuose dominuoja anglai.

Kovos laukas - JAV

„Premier“ lygos klubai į amerikiečių surengtus turnyrus yra kviečiami nuolatos, tad anglų klubai ten – neįtikėtinai populiarūs. Per pastarąsias dvi savaites devyni iš dvidešimties stipriausių „Premier“ lygos klubų žaidė JAV.

J.Tebas yra tai pastebėjęs ir turi sukurti planą, kaip išsikovoti vietą po saulę, kad prilygtų finansine jėga Anglijos komandoms.

„Iš komercinės perspektyvos mūsų lyginti net negalima, - sakė J.Tebas. - Mes tiesiog mėginame priartėti. Buvome Azijoje, bet dabar mūsų tikslas kuo daugiau savo ekipų pristatyti JAV. Mes dirbame ir tai yra ilgalaikis projektas. Čia „Real“ ir „Barcelona“ sulaukia daug palaikymo, bet mūsų tikslas atvesti ir kitus klubus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.