Šiaulių „Gintra-Universitetas“ sutikta gėlėmis ir plojimais

Čekijos vicečempionę Prahos „Sparta“ eliminavusios ir pateko į UEFA moterų Čempionų lygos futbolo turnyro aštuntfinalį patekusios Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės Šiauliuose buvo pasitiktos plojimais ir gėlėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-10-17 15:01, atnaujinta 2018-01-26 21:59

Iš Prahos autobusu penktadienio popietę sugrįžusią Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komandą pasitiko ir į centrinį stadioną atvykęs Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas.

Padėkojęs futbolininkėms už pergalę ir miesto garsinimą Šiaulių meras palinkėjo sėkmės ir tolesnėse varžybose.

Iš autobuso išlipusios futbolininkės iškart pateko į jų čia specialiai laukusių Šiaulių „Šiaulių“ futbolininkų glėbį.

Išvykimą į Alytų, kur bus žaidžiamos Lietuvos futbolo čempionato rungtynės dėl merginų sutikimo specialiai pavėlinę „Šiaulių“ futbolininkai dovanojo joms gėlių.

„Krito čekės kris ir danės. Ši pergalė ne paskutinė. Esate geriausias Lietuvos futbolo klubas“, - pasitikdamas Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkes pareiškė Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidentas Saulius Lesnickas.

„Žaidėme ne vieną, o dvi rungtynes. Ir jei išėjome į kitą etapą, vadinasi buvome geresnė komanda nei tituluota Prahos „Sparta“, - džiaugsmo neslėpė Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komandos prezidentas Gintaras Radavičius.

Istorinių aukštumų pasiekusios Šiaulių „Gintros-Universiteto“ treneris Rimantas Viktoravičius sakė, kad ruošaintis atsakomosios rungtynėms buvo akcentuojama gynyba ir kontrpuolimas. „Tai padaryti pavyko. O toliau lydėjo sėkmė“, - sakė R.Viktoravičius.

Kitame UEFA moterų Čempionų lygos futbolo turnyro etape Šiaulių futbolininkės susitiks su Danijos „Brondby“ komanda, kuri iš tolesnių varžybų eliminavo Limasolio „Apollon Ladies“ (Kipras).

„Danijos „Brondby“ klubas yra labai stiprus. Danijos moterų futbolo lygis yra labai aukštas. Europos čempionate danės užėmė ketvirtą vietą. Prieš rungtynes su „Brondby“ Kirpro „Apollon Ladies“ klubas įsigijo devynias amerikietes, tačiau tai jiems nepadėjo – danės nugalėjo“, - apie būsimas varžoves atsiliepė Šiaulių futbolininkių treneris.

Pirmąsias rungtynes su Danijos „Brondby“ komanda Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės žais namuose lapkričio 8 dieną.

Tarp šešiolikos pajėgiausių Senojo žemyno moterų klubų patekusi Lietuvos čempionė Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda trečiadienį svečiuose baudinių serijoje 5:4 įveikė Čekijos vicečempionę Prahos „Sparta“ vienuolikę.

Atsakomasis susitikimas Čekijoje, kaip ir pirmosios rungtynės Šiauliuose baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:0), o per pratęsimą komandos nepasižymėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.