„Roma“ klubą pažeminęs J. Guardiola: „Bayern“ gali ir geriau“

J.Guardiola teigė, kad jo komanda gali sužaisti dar gražesnį futbolą.<br>AP nuotr.
J.Guardiola teigė, kad jo komanda gali sužaisti dar gražesnį futbolą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2014, 10:45 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 3:51 AM

„Romą pastatė ne per vieną dieną, bet sunaikino per 90 minučių“ - toks pokštas sklando internete po antradienio Čempionų lygos rungtynių, kuriose Miuncheno „Bayern“ išvykoje 7:1 sutrypė „Roma“ klubą.

Vokietijos čempionai šiose rungtynėse su varžovais žaidė lyg su jaunių ekipa. „Bayern“ jau prieš pertrauką pirmavo 5:0, o vėliau be problemų įsirašė svarbią pergalę E grupėje.

Josepas Guardiola gyrė savo komandą, bet pabrėžė, kad ši gali parodyti dar geresnį žaidimą. Futbolo specialistai pergalę linkę priskirti buvusio „Barcelona“ trenerio taktinėms įžvalgoms, bet šis pirštu rodė į ekipą.

„Be gerų žaidėjų gerų taktikų nebūna. Šis klubas turi gerus vadovus, puikius žmones ir nuostabius futbolininkus. Viskas sukasi apie vieną – kaip kuo daugiau iš jų išspausti, - sakė J.Guardiola. - Bet visada yra kur tobulėti. Ši pergalė nėra įprasta, bet turi judėti į priekį. Pirmasis kėlinys buvo nuostabus, o paskutinės jo 10 minučių – fantastiškos. Antrasis kėlinys buvo ramesnis. „Roma“ įprastai būna gera komanda, bet mes šįkart žaidėme labai agresyviai.“

Du įvarčius šiose rungtynėse įmušė Arjenas Robbenas, po kartą – Mario Goetze, Robertas Lewandowskis, Thomasas Muelleris, Franckas Ribery ir Xherdanas Shaqiri.

Po įvarčių antplūdžio ir finalinio švilpuko „Roma“ saugas Daniele De Rossi sakė, kad išgyveno „deja vu“.

„Atrodo, kad vėl stebėjome „Barcelona“ ekipą. Su mažais ir greitais žaidėjais, kurie lakstė visur“, - sakė jis.

„Mes gerai kontroliavome kamuolį, radome erdvės ir ją išnaudojome. Vaikinai priekyje – Robertas, Thomasas ir Arjenas atliko puikų darbą“, - teigė J.Guardiola.

Šiose rungtynėse „Bayern“ vartininkas Manuelis Neueris mėgino pratęsti „sausų“ vartų seriją, kuri tęsėsi aštuonis mačus, bet 66 rungtynių minutę Gervinho ją nutraukė.

„Tikėjomės sunkaus mačo. „Roma“ sezonas puikus ir tai gera komanda, kuri gali žaisti gražų futbolą, tad tokia pergalė – puikus komplimentas visam mūsų klubui. Gerų žodžių nusipelnė ir taktikos. Turime mėgautis tokiais vakarais. Žinoma, pagyrų daug, bet turime likti ant žemės. Dar tik ankstyvas sezono periodas. Trofėjai laimimi gegužę“, - sakė A.Robbenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?