FIFA Aukso kamuolio rinkimai: kodėl laimėti turi C. Ronaldo

2014 metais Cristiano Ronaldo padėjo Madrido „Real“ laimėti „Decima“ ir tapo rezultatyviausiu Čempionų lygos žaidėju. Jau gavęs Aukso kamuolį 2008 ir 2013 metais 29-erių portugalas tikisi trečiąsyk laimėti geriausiam pasaulio futbolininkui skirtą prizą.

C.Ronaldo gali trečią kartą laimėti FIFA Aukso kamuolį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo gali trečią kartą laimėti FIFA Aukso kamuolį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2015, 8:23 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:30 AM

Prestižinę apklausą organizuojantis „France football“ žurnalas priminė penkias svarbiausias C.Ronaldo karjeros datas 2014 metais. Lrytas.lt pateikia šių datų nuotraukas.

1. 2014-ųjų kovo 5 d. Portugalija – Kamerūnas 5:1.

Įmušęs du įvarčius (48-ąjį ir 49-ąjį per savo karjerą rinktinėje) C.Ronaldo aplenkė Pauletą ir tapo rezultatyviausiu žaidėju per visą Portugalijos rinktinės istoriją.

2. 2014-ųjų gegužės 24 d. Madrido „Real“ – Madrido „Atletico“ 4:1 po pratęsimo.

„Real“ pagaliau iškovojo „Decima“ – dešimtąją Europos karūną per savo istoriją. Čempionų lygos finale Lisabonoje C.Ronaldo įmušė paskutinįjį nugalėtojų įvartį. Iš viso pasižymėjęs 17 kartų „Real“ lyderis ne tik tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju, bet ir pagerino Čempionų lygos sezono ekordą.

3. 2014-ųjų birželio 16 d. Vokietija – Portugalija 4:0

C.Ronaldo turėjo tapti ryškiausia pasaulio čempionato žvaigžde, tačiau traumos kamuojamas portugalas Brazilijoje įmušė vienintelį įvartį ir priminė tik savo paties šešėlį. Skaudžiai pralaimėjusi būsimiems čempionams jau pirmąsias rungtynes, Portugalijos rinktinė neįveikė jau pirmojo grupių varžybų barjero.

4. 2014-ųjų rugppjūčio 12 d. Madrido „Real“ – „Sevilla“ 2:0

C.Ronaldo įmušė du įvarčius ir laimėjo Europos Supertaurę – trofėjų, kurio dar trūko jo karjeroje. Po poros savaičių portugalas buvo išrinktas geriausiu 2013-2014 m. Europos futbolininku per UEFA organizuojamus rinkimus, kuriuose balsavo Senojo žemyno sporto žurnalistai.

5. 2014-ųjų rugsėjo 23 d. Madrido „Real“ – „Elche“ 5:1.

Prieš trejetą dienų įmušęs tris įvarčius La Korunjos stadione į „Deportivo“ vartus CR7 pasižymėjo jau keturis kartus per rungtynes su „Elche“. Tiek įvarčių per vieną mačą jis nebuvo įmušęs nuo 2011-ųjų gegužės 7 d.

Liko 3 pretendentai

Cristiano Ronaldo, Lionelis Messi ir Manuelis Neueris neprarado vilties papildyti savo kolekciją FIFA Aukso kamuoliu, skiriamu geriausiam pasaulio futbolininkui.

FIFA dar lapkritį paskelbė tris kandidatus, kurie liko varžytis dėl geriausio 2014 metų pasaulio futbolininko vardo.

Portugalas C.Ronaldo (Madrido „Real“), argentinietis L.Messi („Barcelona“) ir vokietis M.Neueris (Miuncheno „Bayern“) surinko daugiausiai balsų per rinkimus, kurių nugalėtojui atitenka FIFA Aukso kamuolys – tradicinis geriausiam metų žaidėjui skiriamas prizas.

2014-ųjų laureatas bus paskelbtas 2015-ųjų sausio 12-ąją per iškilmingą FIFA Aukso kamuolio vakarą Ciuricho Kongresų rūmuose.

FIFA ir „France Football“ rengiamoje apklausoje geriausią metų futbolininką renka rinktinių treneriai, nacionalinių ekipų kapitonai ir po vieną žurnalistą iš FIFA priklausančių valstybių.

Kartu su Lietuvos rinktinės treneriu Igoriu Pankratjevu ir nacionalinės ekipos kapitonu Tadu Kijansku šiuose rinkimuose Lietuvai jau 18-ą sykį atstovauja dienraščio „Lietuvos rytas“ redakcija.

Visi apklausos dalyviai iki lapkričio 21 dienos turėjo pasirinkti tris savo favoritus iš 23 kandidatų sąrašo. Pirmas paminėtas žaidėjas gavo 5, antras – 3, o trečias – 1 balą.

2014-ųjų favoritu vadinamas C.Ronaldo, kuris pernai antrąsyk per karjerą gavo prestižinį prizą. Pirmą kartą Aukso kamuolį jis kėlė 2008-aisiais.

Dar šį rugpjūtį 29-erių portugalas buvo išrinktas geriausiu 2013-2014 m. Europos žaidėju per UEFA organizuojamą senojo žemyno sporto žurnalistų apklausą – savotišką Aukso kamuolio rinkimų repeticiją.

Šį sezoną C.Ronaldo padėjo Madrido „Real“ laimėti „Decima“ – dešimtąją Europos klubų karūną ir tapo rezultatyviausiu Čempionų lygos turnyro žaidėju.

Bet keturis kartus – daugiausia per visą istoriją – Aukso kamuolį laimėjęs L.Messi taip pat turi savo argumentų. 27-erių argentinietis žaidė pasaulio čempionato finale, o neseniai tapo ir visų laikų rezultatyviausiu Čempionų lygos ir Ispanijos pirmenybių žaidėju.

M.Neueris – vienintelis iš trejetuko jau turi pasaulio čempiono titulą, bet Vokietijos rinktinės ir Miuncheno „Bayern“ vartininkui koją pakišti gali jo pozicija.

Nuo 1956-ųjų rengiamuose rinkimuose iki šiol vienintelį kartą per visą istoriją Aukso kamuolys atiteko vartininkui, kai 1963 metais triumfavo rusas Levas Jašinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.