Naujojo sezono A lyga – be Panevėžio „Ekrano“

Trečiadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto posėdyje buvo patvirtinti artėjančio sezono A lygos ir I lygos čempionų dalyviai.

Panevėžyje A lygos rungtynės nevyks.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Panevėžyje A lygos rungtynės nevyks.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Feb 11, 2015, 3:30 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:57 AM

Siekiantys gauti A ir I lygos licencijas klubai turėjo pateikti teisinę, jaunimo ugdymo, personalo, infrastruktūros ir finansinius kriterijus pagrindžiančią dokumentaciją.

Patvirtintas ankščiau priimtas sprendimas, kad aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje žais dešimt klubų. Tai Vilniaus „Žalgiris“, Pakruojo „Kruoja“, Klaipėdos „Atlantas“, „Trakai“, Marijampolės „Sūduva“, „Šiauliai“, „Klaipėdos Granitas“, Utenos „Utenis“, Kauno „Stumbras“, Kauno „Spyris“.

Šiuo metu iš A lygos licenciją gavusių klubų du turi neįgyvendintų finansinių įsipareigojimų, tai „Šiauliai“ ir „Klaipėdos Granitas“. Klubai privalo šiuos trūkumus pašalinti iki registracijos pradžios.

Be daugkartinių čempionų

Licencija nesuteikta Panevėžio „Ekrano“ klubui. Daugkartiniai Lietuvos čempionai prašė jiems išimties tvarka suteikti A lygos licenciją, tačiau šis noras nebuvo patenkintas.

Didelių finansinių sunkumų kamuojamo Panevėžio klubo vadovai bandė derėtis, teigdami, kad jei klubas nežais aukščiausioje lygoje, nauji investuotojai praras susidomėjimą, atsisakys padengti skolas ir padėti ruoštis sezonui, o klubas bus priverstas bankrutuoti.

Vis dėlto, tokie argumentai LFF neįtikino.

Jau sezono pabaigoje kaip reikiant klibėjęs „Ekranas“ atskleidė, kad skola žaidėjams, darbuotojams ir kreditoriams siekia 400 tūkstančių eurų.

I lygoje – iki 20 klubų

I lygoje licencijas gavo 13 klubų. Tai Vilniaus „MRU“, Vilniaus „Žalgirietis“, Kazlų Rūdos „Šilas“, Jonavos „Lietava“, Kėdainių „Nevėžis“, Tauragės „Tauras“, „Šilutė“, Radviliškio „Lokomotyvas“, „Palanga“, „F.B.K. Kaunas“, Telšių „Džiugas“, Kretingos „Minija“, Kelmės „Kražantė“.

Taip pat žais dvi dublerių komandos iš „Trakų“ ir „Kruojos“ klubų.

Išimties tvarka su tam tikromis sankcijomis prisijungė Gargždų „Banga“, Alytaus „Dainava“ ir Alytaus „Auska“. Šie klubai sezoną pradės turėdami -3 taškus, bus įpareigoti iki nustatyto termino pašalinti trūkumus. Jei tai nebus padaryta, komandoms bus draudžiama registruoti naujus žaidėjus.

Iki vasario 23 dienos savo apsisprendimą dėl žaidimo I lygoje turi pranešti dvi Panevėžio komandos – „Ekranas“ ir „Panevėžys“.

Laukia prašymo ir dokumentų

Iki šiol iš „Ekrano“ klubo LFF Vykdomasis komitetas yra sulaukęs tik prašymo dalyvauti A lygoje. Panevėžiečiai nepateikė jokių finansinių ataskaitų.

„Pirmiausia, „Ekranas" turi pareikšti norą dalyvauti I lygoje ir pateikti visas ataskaitas. Nes iki šiol nebuvo dokumentacijos, buvo tik prašymas padaryti išimtį, kalba apie investuotojus, bet suprantama, jei klubas neliko A lygoje, šie argumentai nepasirodė stiprūs.

Kitas šio miesto klubas „Panevėžys“ dar yra steigimosi stadijoje, todėl Vykdomasis komitetas negalėjo ir neskubėjo priimti sprendimo. Reikia sulaukti kol baigsis steigimasis, tuomet Vykdomasis komitetas spręs ar lyga gali išsiplėsti iki 20 klubų“, – sakė LFF Licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.