„Celsio“ žvaigždė gęsta, „Inkaro“ pradėjo kilti

Tituluočiausias salės futbolo klubas „Celsis“ šiemet „Futsal“ A lygos čempionatą baigė priešpaskutinėje, aštuntoje, vietoje, tačiau aistruolius džiugina kita Kauno komanda – viršūnėje atsidūręs „Inkaras“.

„Inkaro“ futbolininkai (mėlyna apranga) dar kartą susigrums su „Lokomotyvu“.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Inkaro“ futbolininkai (mėlyna apranga) dar kartą susigrums su „Lokomotyvu“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Apr 4, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:48 PM

Kauniečiai ir praėjusio sezono nugalėtoja Radviliškio „Lokomotyvo“ komanda čempionate surinko po lygiai taškų, todėl pagal reglamentą turi būti žaidžiamos papildomos rungtynės neutralioje aikštėje.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) nusprendė jas surengti balandžio 12-ąją Alytuje.

„Prieš čempionato pradžią būčiau galėjęs pasakyti, kad antroji vieta yra geras pasiekimas, tačiau dabar apie sėkmingą sezoną galėsime kalbėti tik iškovoję aukso apdovanojimus“, – kalbėjo „Inkaro“ klubo vadovas Jaroslavas Bojarskis.

Futbolininkai pritrūko jėgų

„Inkaro“ futbolininkai jau praėjusį sekmadienį galėjo iškovoti aukščiausius apdovanojimus, kai Kauno sporto halėje susitiko su „Lokomotyvo“ ir Vilniaus „Bekento“ komandomis.

Varžybose su „Lokomotyvu“ viskas buvo sprendžiama per paskutines dvi minutes, mat abiem komandoms nesisekė pasižymėti. Iš pradžių į priekį išsiveržė svečiai, tačiau paskutinę rungtynių minutę rezultatą sugebėjo išlyginti „Inkaras“ – susitikimas baigėsi rezultatu 1:1.

Pirmojo rato varžybose Radviliškyje pergalę šventė kauniečiai rezultatu 5:4.

Tąkart susitikimo baigtis taip pat paaiškėjo paskutiniosiomis sekundėmis, o įvartį pelnė tas pats futbolininkas Henrikas Grigas. Gal jam pasiseks ir Prienuose?

Po nedidelės pertraukos kauniečiai vėl išbėgo į aikštelę – pradėjo susitikimą su svečiais iš Vilniaus. „Inkarui“ reikėjo pergalės, tačiau šio tikslo nepavyko pasiekti, ir komandos išsiskyrė taikiai 1:1.

Vėliau sportininkai neslėpė, kad pirmosios varžybos su „Lokomotyvu“ buvo labai sunkios ir kautis su vilniečiais pristigo jėgų.

Įžvelgia svarbų privalumą

„Kovingumas“, – nedvejodamas didžiausią „Inkaro“ futbolininkų privalumą atskleidė klubo vadovas J.Bojarskis. Jo nuomone, ši savybė nusveria net meistriškumo ar susižaidimo stoką.

Komandos žaidėjai seniai pažįstami, kartu treniruojasi, tačiau jiems tai yra tiesiog pomėgis – sportininkai už žaidimą negauna jokio atlygio. Apie Radviliškio „Lokomotyvą“ J.Bojarskis kalbėjo pagarbiai – komanda neturi silpnų vietų ir išsiskiria žaidimo stabilumu. Sezono pradžia jai buvo nesėkminga, tačiau vėliau futbolininkai didino apsukas.

„Inkaro“ vadovų planai neapsiriboja salės futbolo A lygos nugalėtojo titulu. Jų nuomone, seniausias Kauno futbolo klubas, įkurtas dar 1937 metais, turėtų sugrįžti į didįjį futbolą. Galbūt kitąmet pavyks debiutuoti bent 2-ojoje lygoje.

„Šia kryptimi aktyviai dirbame, netrukus atidarysime vaikų mokyklą“, – kalbėjo J.Bojarskis.

Naujokai viršijo lūkesčius

Dar niekada salės futbolo „Futsal“ A lygoje Kaunas neturėjo tokios komandų gausos – šiemet miesto garbę gynė net 4 klubai.

Tiesa, sėkmingai apginti garbę pavyko tik „Inkarui“, o likusios komandos įsitaisė antroje lentelės pusėje. Aukščiausiai iš jų sugebėjo pakilti šeštąją vietą iškovoję debiutantai – „Vytis-LG“ klubas.

Prieš sezono startą šios komandos vadovų planai buvo kuklūs – neužimti paskutinės vietos ir sutvirtėjus rengtis ateities kovoms, tačiau kauniečiai greitai suprato, kad priešininkai yra įveikiami, ir sėkmingai rinko taškus.

Pasak futbolo specialistų, šių metų salės futbolo čempionatas išsiskyrė panašaus pajėgumo komandų gausa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.