„Barcelona“ Ispanijoje užvertė sunkią naštą ant „Bayern“ pečių

Rungtynių akimirka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2015, 10:22 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:59 PM

Barcelona“ išpildė sirgalių lūkesčius, o Josepui Guardiolai sugrįžimas į „Camp Nou“ stadioną apkarto. Lioneliui Messi užteko 3 minučių, kad pelnytų du įvarčius, Neymaras pasižymėjo per pridėtą laiką, o „Barcelona“ pirmosiose Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse 3:0 (0:0) nugalėjo Miuncheno „Bayern“ ekipą.

„Barcelona“ – „Bayern“ 3:0 (0:0). L.Messi (77, 80), Neymaras (90+4).

Statistika

„Barcelona“ – „Bayern“

Kamuolio kontrolė: 48 proc. – 52 proc.

Smūgiai (į vartų plotą): 17(8) – 8(0)

Kampiniai: 2 – 3

Nuošalės: 3 – 2

Pražangos: 15 – 14

Geltonos kortelės: 3 – 3

„Bayern“ vartininkas M.Neueris penkis kartus išgelbėjo savo komandos vartus.

PusfinalisAtsakomosios rungtynės gegužės 12 dieną bus žaidžiamos Miunchene. Kitoje pusfinalio poroje antradienį Turino „Juventus“ savo aikštėje 2:1 nugalėjo Madrido „Real“ komandą.

Patirtis. „Bayern“ strategas J.Guardiola profesionalaus trenerio karjerą pradėjo Barselonoje. Jis dirbo su dubleriais, o vėliau ketverius metus stovėjo prie pagrindinės ekipos vairo. Nuo 2008-ųjų iki 2012-ųjų jis su „Barcelona“ dukart triumfavo Čempionų lygoje, triskart tapo Ispanijos čempionu, du kartus iškovojo „Copa del Rey“ trofėjų.

Traumos. „Bayern“ šį sezoną nebepadės Arjenas Robbenas. Olandas penkias savaites nežaidė dėl traumos, o kai sugrįžo, aikštėje neužsibuvo. Futbolininkas buvo pakeistas vos po šešių minučių, jam trūko blauzdos raumuo. Taip pat pusfinalyje nežaidė Franckas Ribery, Sebastianas Rode, Davidas Alaba, Holgeris Badstuberis, Tomas Starke. Veido traumą patyręs R.Lewandowskis rungtyniavo su veidą saugančia kauke. „Barcelona“ komandos treneris Luisas Enrique negalėjo tikėtis tik kojos skausmus kenčiančio Jeremy Mathieu pagalbos, visi kiti katalonų futbolininkai – sveiki.

Čempionatai. Ispanijoje pirmaujanti „Barcelona“ laimėjo visas penkerias pastarąsias rungtynes, o paskutiniosiose net 8:0 sutriuškino „Cordoba“ komandą. Tuo tarpu Vokietijos čempionų titulą užsitikrinusi „Bayern“ iš paskutiniųjų penkerių rungtynių laimėjo trejas. Paskutiniajame mače bavarai 0:2 pralaimėjo Lėverkuzeno „Bayer“ ekipai.

Finalas. Čempionų lygos finalas Berlyne vyks birželio 6 dieną.

Rungtynės

Jau 4 minutę  L.Suarezas turėjo progą išvesti šeimininkus į priekį, tačiau vartininkas jo pastangas sustabdė. Po tikslaus Th.Mullerio perdavimo, R.Lewandowskis 14 minutę turėjo puikią progą išvesti svečius į priekį, tačiau jam į vartus smūgiuoti nepavyko.

Mačo pradžioje iniciatyvą savo rankose laikė „Barcelona“. Progą pasižymėti turėjo ir Neymaras, tačiau jos neišnaudojo.

Įpusėjus kėliniui svečiams pavyko išlyginti žaidimą. 28 minutę po kampinio galva į vartus smūgiavo L.Suarezas, bet kamuolys skriejo virš vartų.

Kėlinio pabaigoje M.Neueris dar kartą apgynė vokiečių vartus. Šį kartą smūgiuoti bandė D.Alvesas. Apsigynę vokiečiai iniciatyvos perimti nesugebėjo, „Barcelona“ netrukus surengė dar vieną ataką.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių 0:0.

Antrojo kėlinio pradžioje geltonąją kortelę už grubų žaidimą užsidirbo geltonąją kortelę. Neymaras atliko perdavimą L.Messi, bet šis smūgiavo tiesiai M.Neueriui į rankas.

Šeimininkai kontroliuoja rungtynes. 61 minutę Neymaras atsidūrė vienas prieš M.Neuerį, bet „Bayern“ vartininkas pirmiau suskubo prie kamuolio.

Thiago 71 minutę smūgiavo į vartus, kamuolys po rikošeto pateko tiesiai „Barcelona“ vartininkui į rankas.

76 minutę Neymaras griuvo vokiečių baudos aikštelėje, brazilas tikėjosi 11 metrų baudinio, bet teisėjas tylėjo. Vis dėlto, netrukus „Camp Nou“ sirgaliai pakilo iš savo vietų. 77 minutę katalonai perėmė kamuolį, o M.Neuerį nuginklavo L.Messi.

Argentinietis netrukus turėjo dar vieną progą, bet vokiečiai apsigynė. Vis dėlto, įsijautusio L.Messi „Bayern“ nesustabdė. Po tikslaus I.Rakitičiaus perdavimo L.Messi suklaidino J.Boatengą ir 80 minutę pelnė antrąjį įvartį.

Lyg to būtų maža, katalonai nesustojo. Per teisėjo pridėtą laiką L.Messi it ant lėkštutės patiekė kamuolį Neymarui, o šis lengvai susitvarkė su beginkliu M.Neueriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.