Prieš lemiamą mūšį – žvilgsnis į M. Goetzę ir ramus J. Guardiola

Miuncheno „Bayern“ klubui antradienį reikia įmušti ir tikėtis didžiulės sėkmės. Vokietijos čempionai siekia tapti vos antrąja komanda per 23 metus, kuriai pavyko Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose panaikinti trijų įvarčių deficitą.

(iš kairės) J.Guardiola, L.Messi ir M.Goetze.<br>Reuters/Scanpix ir AFP/Scanpix nuotr.
(iš kairės) J.Guardiola, L.Messi ir M.Goetze.<br>Reuters/Scanpix ir AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2015-05-12 14:12, atnaujinta 2018-01-04 03:23

0:3. Tokiu rezultatu pirmąsias pusfinalio rungtynes išvykoje „Bayern“ pralaimėjo buvusiai trenerio Josepo Guardiolos komandai.

Tik La Korunjos „Deportivo“ ekipai 2004-aisiais ketvirtfinalyje pavyko palaužti „Milan“ komandą, po pirmųjų rungtynių pirmavusią 4:1.

Penkiskart čempionė „Bayern“ siekia 11 kartą žaisti finale. Nugalėtojas šiais metais birželio 6 dieną paaiškės Berlyne.

Optimistiškai nuteikia namų aikštėje šį sezoną pasiektas rekordas – per penkerias rungtynes „Bayern“ pelnė 19 įvarčių. Per paskutiniąsias dvejas Čempionų lygos rungtynes savo aikštėje vokiečiai pelnė 13 įvarčių. Paskutinioji pergalė – prieš „Porto“. „Bayern“ ne tik atsirevanšavo už pralaimėjimą (1:3) pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse, bet ir nepasigailėjo varžovų, sutriuškindama juos 6:1.

Tačiau kita statistika nedžiugina. „Bayern“ pralaimėjo pastarąsias ketverias rungtynes, o pastarosiose trejose nepelnė nė įvarčio. Taip nėra buvę 17 metų.

Keturiskart Čempionų lygos nugalėtoja „Barcelona“ po užtikrintos pergalės savo aikštėje – jau viena koja finale.

Grėsmingasis trejetas

„Barcelona“ lyderis Lionelis Messi laimėjo pirmąją dvikovą prieš savo buvusį trenerį J.Guardiolą. Būtent du argentiniečio įvarčiai bei rezultatyvus perdavimas Neymarui ir tapo pergalės pamatu.

Puolėjas šį sezoną „Barcelona“ ekipai pelnė 53 įvarčius, 10 iš jų įmušė Čempionų lygoje.

„Barcelona“ šiemet kitokia. Klubas turi du idealius pagalbininkus L.Messi. Todėl jei „Bayern“ nori laimėti, turės sustabdyti visus tris.

Neymaras pasižymėjo visose pastarosiose šešeriose rungtynėse. Sekmadienį, kai „Barcelona“ 2:0 nugalėjo „Real Sociedad“ komandą, brazilas įmušė 35-ąjį įvartį šį sezoną. Iki Ispanijos čempionų titulo katalonams trūksta vienos pergalės.

„Jaučiuosi puikiai su komandos draugais, mes turime tobulą sezoną“, – sakė brazilas.

Nepaisant to, kad dėl diskvalifikacijos praleido pirmuosius du mėnesius, Luisas Suarezas šį sezoną pelnė 24 įvarčius.

Iš viso šie puolėjai kartu sudėjus šį sezoną pelnė 112 įvarčius. 

L.Enrique neleidžia atsipalaiduoti

„Barcelona“ treneris Luisas Enrique dėl vietos finale dar nėra ramus. Jis ir žaidėjams primena, jų varžovė – komanda, kuri po pirmųjų rungtynių pralaimėdama „Porto“ 1:3 atsakomajame mače varžovus sutriuškino 6:1.

„Miunchene mums bus sunku. „Bayern“ žino ką reiškia, kai reikia vytis. Mes tikrai negalvojame, kad darbas jau baigtas, nors situacija ir atrodo gerai“, – aiškino futbolo specialistas.

Savaitgalį jis leido pailsėti Ivanui Rakitičiui, o Andresas Iniesta ir Sergio Busquetsas aikštėje pasirodė tik antrajame kėlinyje. Tai gali reikšti, kad jis kliausis tuo pačiu starto vienuoliktuku, kaip ir pirmosiose rungtynėse.

Kai Jeremy Mathieu atsigavo po kojos traumos, L.Enriquei nereikia jaudintis dėl traumų. Visi jo futbolininkai gali žaisti.

Ar sužibės vokietis?

Pernai pasaulio futbolo čempionato finale Brazilijoje Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Loewas į aikštę išleisdamas Mario Goetzę jį paragino parodyti pasauliui, kad gali būti geresnis už varžovų lyderį L.Messi. Būtent 22 metų saugas pratęsimo metu į Argentinos vartus įmušė pergalingų tapusį vienintelį rungtynių įvartį.

Tačiau kol L.Messi mėgaujasi produktyviu sezonu, M.Goetze dažniausiai lieka už J.Guardiolos radaro.

Aikštėje jis dažniausiai pasirodo po keitimo ir šį sezoną turėjo vos kelias išskirtines rungtynes. Šiemet jis pelnė 9 įvarčius.

„Bayern“ legenda Franzas Beckenbaueris praėjusią savaitę aštriai sukritikavo futbolininką, sakydamas, kad jis turėtų labiau išnaudoti suteikiamas progas ir daugiau parodyti būdamas aikštėje.

„Bayern“ kamuoja traumos. Svarbiame mūšyje kautis negalės nei Frankas Ribery, nei Arjenas Robbenas, todėl tikėtina, jog M.Goetzei teks puolėjo vaidmuo starto sudėtyje. Tiesa, J.Guardiolai gali tekti jaunąjį futbolininką papildomai motyvuoti, kaip pasaulio čempionate tai padarė J.Loewas.

Dėl posto ramus

J.Guardiolos neliačiamybė po truputį blėsta. Žurnalistai ima kelti klausimus dėl jo taktinių sprendimų.

Kritikai kerta ir dėl to, kad per pastaruosius dvejus metus vadovaujant J.Guardiolai „Bayern“ Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose iš 11 sužaistų rungtynių laimėjo ketverias.

Vokietijos čempionate nugalėtojos titulą jau užsitikrinusi „Bayern“ taip pat pastaruoju metu nežiba: sunkumai, kai tenka kautis su aukštesnę poziciją turnyro lentelėje užimančiomis ekipomis, pralaimėjimai Menchengladbacho „Borussia“ ir „Wolfsburg“ komandoms, o kur dar pralaimėjimas Vokietijos taurės pusfinalyje Dortmundo „Borussia“ klubui.

Nepaisant nesėkmių J.Guardiola sezoną vadina puikiu. Tačiau jau dabar pasigirsta diskusijų ar jis liks šiame poste kitą sezoną.

„Vaikinai, aš kartojau 200 milijonų kartų. Mano kontraktas galioja ir kitam sezonui, aš liksiu čia“, – užtikrino futbolo specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.