Žalgiriečiai pusdieniui tapo gelbėtojais

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai – „Vichy“ vandens parke.<br>fkzalgiris.lt
Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai – „Vichy“ vandens parke.<br>fkzalgiris.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 31, 2015, 10:20 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 1:28 PM

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai penktadienį apsilankė „Vichy“ vandens parke, kur vienam pusdieniui pasinėrė į gelbėtojų kasdienybę.

Žalgiriečiai prisijungė prie gelbėtojų treniruotės, skirtos ištvermės lavinimui ir plaučių tūrio didinimui. Vandens parke futbolininkai pakliuvo į patyrusio trenerio – specialiųjų operacijų pajėgų kovinio naro ir pirmosios pagalbos specialisto – Aleksandro Tekorio rankas.

Futbolininkai nardė, plaukė, bėgo po vandeniu ir atliko daug kitų pratimų, kuriais A. Stekurius gelbėtojų komandą lavina dukart per savaitę.

„Buvo ne tik įdomu, bet ir nelengva. Nenuostabu, kad tokį fizinį krūvį atlaikantys gelbėtojai – tvirtai suręsti vaikinai.

Esu nardęs atostogų metu. Jeigu tada būčiau žinojęs tai, ką sužinojau dabar, būčiau pamatęs daug daugiau gražių dalykų po vandeniu.“, – įspūdžiais dalinosi Vilniaus „Žalgirio“ bei Lietuvos Nacionalinės futbolo rinktinės gynėjas Georgas Freidgeimas.

Kitas žalgirietis Mantas Kuklys po tokios neeilinės treniruotės teigė, kad galbėtojo darbas – sunkus. Jis reikalauja daug fizinės jėgos ir ištvermės.

„Anksčiau neteko nieko panašaus daryti. Atlikome bėgimo pratimus, dirbome su svoriais, narėme į beveik keturių metrų gylį, kuriame spaudžia ausis. Tai buvo labai naudinga patirtis, kuri labai užgrūdina“, – pasakojo saugas.

Žalgiriečius prižiūrėjęs bei mokinęs A. Tekorius profesionaliu nardymu užsiima jau 12 metų, tačiau futbolininkus šio amato mokė pirmą kartą gyvenime.

„Šiandien jie susipažino su tuo, ką turi išmokti kiekvienas gelbėtoju norintis būti žmogus. Nors kai kuriems pažintis su vandeniu buvo naujas dalykas, tačiau turiu pripažinti, kad jiems sekėsi gerai“, – teigė gelbėtojus treniruojantis specialistas.

Po apsilankymo „Vichy“ vandens parke Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai tęs pasiruošimą artėjančioms „SMScredit.lt A lygos“ rungtynėms Klaipėdoje prieš „Atlanto“ ekipą. Penkiolikto turo mačas vyks birželio 1 dieną 19 valandą 30 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.