LFF ieškos lietuviškojo Ronaldo

Lietuvos futbolo federacija

Arminas Narbekovas<br>R.Jurgaitis.
Arminas Narbekovas<br>R.Jurgaitis.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 1, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 5:52 AM

Šis projektas gimė atsižvelgus į visuomenės apklausų metu Lietuvos gyventojų išsakytą nuomonę, kad futbolą jie mėgsta ir žaistų, bet dažnai tam neturi sąlygų. Visos programos sudedamosios dalys – nuo aikščių iki vartų – yra skirtos tam, kad į futbolo pasaulį pasinertų kuo daugiau futbolo anksčiau nežaidusių vaikų.

Pasak LFF generalinio direktoriaus Edvino Eimonto, Ronaldo vardas pavadinime panaudotas todėl, kad jis asocijuojasi su aukščiausio lygio futbolo žaidėjais ir kelia emocijas ne vienai futbolo gerbėjų kartai.

Per dvejus metus planuojama Lietuvos mokykloms ir darželiams padovanoti 10 naujų dirbtinės dangos aikščių, 100 aikštelių, 1000 vartų ir 10 tūkst. kamuolių. Tikimasi, kad šio projekto dėka futbolo žaidimą išbandys 100 tūkst. vaikų.

„Turime tikslą, kad iki 2020 metų futbolas taptų populiariausia ir profesionaliausiai organizuota sporto šaka Lietuvoje, bendruomenės pripažįstama kaip pirmo pasirinkimo aktyvaus laisvalaikio forma“, – sakė E. Eimontas.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ atliktoje apklausoje didžioji dauguma tėvų pripažino, kad kūno kultūra yra vienodai svarbus dalykas kaip ir kiti mokslai.

„Apklausus vaikų tėvus, apie pusę respondentų atsakė, kad norėtų, jog jų vaikas žaistų futbolą. Didžiąją dalį norinčių sudaro berniukų tėvai, bet yra ir mergaičių tėvelių, kurie sutiktų leisti savo atžalas žaisti šį žaidimą. Deja, dauguma tėvų apklausoje atsakė, kad sąlygų žaisti nėra arba jos nepatenkinamos. Beveik visi apklaustieji pabrėžė, kad futbolas suteikia vaikams užimtumą, gerą sveikatą ir kitus gerus dalykus“, – apklausos rezultatus apžvelgė „Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys.

Šiuo projektu džiaugėsi ir treneris, buvęs futbolininkas, olimpinis čempionas Arminas Narbekovas.

„Džiaugiuosi šia nuostabia idėja, padėsiančia vaikams atrasti futbolą. Viską lemia didelis noras. Aš pats pradėjau sportuoti daug prastesnėmis sąlygomis, o dabar vaikams yra suteikiama viskas, ko reikia, norint pasiekti aukštumas. Matau, kad norinčių žaisti futbolą yra labai daug, todėl tikiu, kad iki 2020 metų turėsime tikrai gerą kartą“, – aiškino A. Narbekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.