I. Pankratjevas įgijo pasitikėjimo, bet dar jaučia apmaudą

Igoris Pankratjevas jautė didesnį pasitikėjimą savimi nei prieš keletą dienų, kai žengė į LFF stadione esančią konferencijų salę. Po skandalingo pasirengimo Lietuvos rinktinės strategas buvo atakuojamas klausimais apie pasitraukimą, nekviečiamus žaidėjus ir nemušamus įvarčius. Pastarąjį prakeiksmą Lietuvos rinktinei pavyko nutraukti – po šešių mačų tylos lietuviai įmušė įvartį, bet „Euro 2016“ atrankos rungtynėse savo stadione 1:2 pralaimėjo Šveicarijos rinktinei.

I.Pankratjevas teigė, kad komanda patyrė apmaudų pralaimėjimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
I.Pankratjevas teigė, kad komanda patyrė apmaudų pralaimėjimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 15, 2015, 12:07 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 10:54 AM

„Kiekvienos sėkmingos rungtynės prideda pasitikėjimo savimi. Bet jeigu būtume įmušė du, būtų dar geriau“, – sakė I.Pankratjevas. Jis pabrėžė, kad dėl rezultato jautė apmaudą.

Fedoras Černychas Vilniuje buvo sukūręs efektingą atmosferą, kai 64-ąją minutę išvedė Lietuvą į priekį. Po jo smūgio aistringiausi gerbėjai įžiebė deglus, bet šėlti teko vos penkias minutes. Josipas Drmičius rezultatą išlygino, o galiausiai Xherdanas Shaqiri įmušė pergalingą įvartį.

„Noriu padėkoti vaikinams. Jie parodė charakterį ir atsidavimą. Tai kainavo daug jėgų, bet toks jau tas sportas. Apmaudu pralaimėti tokias rungtynes, juolab kad pirmavome. Šveicarija turi aukštos klasės žaidėjus, tad neatleidžia smulkių klaidų. Gaila, kad nesugebėjome apsiginti nuo greitos kontratakos ir praleidome antrąjį įvartį“, – teigė I.Pankratjevas.

Lietuvos rinktinės mačo startas buvo pažymėtas skaudžia netektimi. Traumą per apšilimą patyrė pagrindinis komandos vartininkas Giedrius Arlauskis. Sutartį su Anglijos „Premier“ lygos „Watford“ klubu pasirašiusį G.Arlauskį pakeitė Lenkijoje žaidžiantis Emilijus Zubas.

„Jis sužaidė be klaidų“, – apie E.Zubą kalbėjo E.Pankratjevas.

Lietuviai laikėsi plano, apie kurį kalbėjo anksčiau: stengėsi šveicarus klampinti gynyboje, o tada kontratakuoti. Šveicarijos rinktinė 68 proc. laiko valdė kamuolį, kėlė 14 kampinių ir 23 kartus smūgiavo į vartus. Lietuviai tai darė aštuoniskart.

„Prieš mačą pasirinkome žaisti antru numeriu. Nemanau, kad įmanoma prieš šveicarus žaisti pirmu numeriu“, – sakė I.Pankratjevas. Jis pabrėžė, kad komanda nepradėjo per anksti tik gintis.

- Buvote priverstas atlikti tris keitimus. Vieno prireikė prieš mačą...

– Visi trys keitimai – priverstiniai. Sėkmės mums trūksta. Per apšilimą traumą patyrė ir G.Arlauskis, teko skubiai keisti vartininką.

- Neturit abejonių dėl antrojo varžovų įvarčio ir nuošalės?

– Jau nieko nepakeisi. Gal buvo minčių, bet jos – karštosiomis.

- Vidurio gynėjo linijoje žaidė Linas Klimavičius ir Tomas Mikuckis. Kaip vertinate L.Klimavičiaus žaidimą?

– Teigiamai. Tai buvo jo debiutas rinktinėje.

- Oficialiai debiutavo ir Vykintas Slivka, kuris pirmajame kėlinyje turėjo progą įmušti. Ar naujokus pasirinkote dėl žaidimo per kontrolinius mačus?

– Taip. Jie gerai pasirodė, nors komandos rezultatai buvo blogi.

- Ar komanda nepradėjo per anksti saugoti rezultatą?

– Man taip neatrodo. Prieš mačą pasirinkome žaisti antru numeriu. Nemanau, kad įmanoma prieš šveicarus žaisti pirmu numeriu.

- O kaip vertinate savo komandos žaidimą?

– Daug kovojome ir gerai tai darėme, bet tada išsikrovėme.

- Ar V.Slivkos ir T.Mikuckio žaidimas paskatins rinktis daugiau naujų žaidėjų?

– Aš taip toli nežiūriu.

- O kas bus toliau?

– Nežinau.

- Kalbama, kad galite prarasti postą. Ar apie tai kalbate?

– Nesu apie tai girdėjęs.

Per šį mačą Lietuvos futbolo rinktinės sirgaliai nepasitenkinimo Lietuvos futbolo federacija (LFF) nepamiršo. Jie į viršų kėlė plakatą su klausimais, kur garsieji rinktinės žaidėjai – Marius Stankevičius, Deividas Šemberas ir kiti. Centrinėje tribūnoje pasirodė raginimas LFF prezidentą Julių Kvedarą trauktis, o vėliau plevėsavo ir užrašas: „LFF – mafija“.

Lietuviai per pasirengimą mačui su Šveicarija sužaidė du draugiškus mačus ir abu pralaimėjo. Vengrijoje prieš vietos komandą I.Pankratjevo auklėtiniai krito 0:4, o tada gėdingai 0:2 nusileido Maltai. Rezultatai sulaukė didžiulio pasipiktinimo, ir LFF netgi surengė specialią spaudos konferenciją, bet joje tik stengėsi raminti aistras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.