„Utenis“ pratęsė „Šiaulių“ agoniją A lygoje

„Utenis“ iškovojo pergalę<br>Domanto Umbraso nuotr.
„Utenis“ iškovojo pergalę<br>Domanto Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

alyga.lt

Jun 19, 2015, 9:25 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 4:42 AM

Nerezultatyviausių „SMScredit.lt A lygos“ komandų akistatoje buvo įmuštas vos vienas įvartis, o jo autoriumi tapęs Ilja Tračynskis padovanojo savo ekipai svarbią pergalę. Utenos „Utenio“ futbolininkai septynioliktojo turo dvikovoje po dramatiškos kovos namuose 1:0 (0:0) nugalėjo turnyro autsaiderę „Šiaulių“ ekipą.

Uteniškiai varžovus palaužė antrą kartą šiame sezone bei, iškovodami penktą pergalę, dar labiau įsitvirtino šeštoje turnyro lentelės pozicijoje. Savo ruožtu Saulės miesto atstovams tai buvo vienuoliktasis pralaimėjimas 2015 metų „SMScredit.lt A lygoje“.

Šeimininkai pirmoje kėlinio dalyje turėjo akivaizdžią kamuolio kontrolės persvarą, neleisdami varžovams įsitvirtinti savo aikštės pusėje ir suteikdami progų tik pavieniams išpuoliams.

6-ąją minutę uteniškiai galėjo išsiveržti į priekį: Mykolas Krasnovskis ataką pradėjo puikiu reidu, o po kelių perdavimų jos smaigalyje atsidūręs Robertas Fredigeimas iššoko prieš vartininką. Futbolininkui pavyko perkelti kamuolį per Povilą Valinčių, tačiau tinkamą poziciją užsiėmęs Sergejus Kožanas likvidavo pavojų.

Antrojo kėlinio pusėje šiauliečiai perkėlė veiksmą į šeimininkų pusę bei ne kartą bandė laimę standartinių padėčių metu. Visgi rimtesnių išbandymų „Utenio“ vartininkas Pavelas Leusas nesulaukė.

Gana nykiame kėlinyje nė vienai komandai nepavyko palepinti sirgalių efektingais momentais. Buvo akivaizdu, jog tarpusavyje kovojo dvi nerezultatyviausios pirmenybių komandos.

Po pertraukos vaizdas kiek pasikeitė: „Utenis“ kėlinio pradžioje perėmė iniciatyvą ir turėjo dvi geras progas pelnyti įvartį.

Pirmą sykį arti tikslo buvo Linas Savastas. Saugas, sulaukęs perdavimo iš dešiniojo krašto, pavojingai smūgiavo pažeme, bet tinkamą poziciją užsiėmęs P.Valinčius kamuolį sugavo. Netrukus vartininkas nesėkmingai sužaidė epizode, kai iš toli mušė Jurijus Vereščiakas, o atšokęs kamuolys nuskriejo iki Dariaus Kazubovičiaus. Vis dėlto puolėjas dėkinga proga nepasinaudojo ir smūgiavo tiesiai į vartininką.

Kiek vėliau po pakelto kampinio „Šiaulių“ baudos aikštelėje kilo sumaištis, kuria pasinaudojo Martynas Dūda. Gynėjas nedelsdamas mušė vienu lietimu, bet P.Valinčius buvo savo vietoje.

Atrodė, jog komandos išsiskirs taikiai, tačiau akistatos pabaigoje šeimininkams pavyko nubausti varžovus už neapdairumą ir pelnyti pergalingą įvartį. Edgaras Mastianica baudos aikštelėje surado laisvą I.Tračynskį, o baltarusis 89-ąją minutę puikiu smūgiu į tolimąjį vartų kampą nepaliko vartininkui nė menkiausios galimybės.

Per teisėjo pridėtą laiką šiauliečiams išplėšti lygiųjų nepavyko. „Utenis“ patikimai valdė situaciją ir netgi galėjo įtvirtinti rezultatą, kai R.Freidgeimas baudos smūgio metu privertė P.Valinčių nukreipti kamuolį už galinės linijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.