„Žalgirio“ treneris V.Dambrauskas švedams: „Mes kietas riešutas“

sportas@bns.lt

Vilniaus „Žalgiris“ UEFA čempionų lygos atranką pradės su „Malmo“ ekipa.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus „Žalgiris“ UEFA čempionų lygos atranką pradės su „Malmo“ ekipa.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 22, 2015, 8:42 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 7:58 PM

Pastaraisiais metais Švedijoje dominuojantys „Malmo“ futbolininkai praėjusiais metais įveikė UEFA Čempionų lygos atranką bei pateko į šio turnyro grupių etapą. Jame švedai kovojo su tokiomis komandomis, kaip Turino „Juventus“, Pirėjo „Olympiakos“ bei Madrido „Atletico“, o per šešis mačus pelnė tris taškus.

Norvego Age'o Hareide'io auklėtiniai šiame sezone žengia nacionalinėse pirmenybėse žengia ketvirtoje vietoje, per 13 rungtynių surinkę 25 taškus.

„Malmo FF“ turi legionierių iš Norvegijos, Peru, Ganos ir Albanijos, o garsiausias ekipos futbolininkas yra 32-ejų buvęs ilgametis Švedijos rinktinės puolėjas Marcusas Rosenbergas. Savo karjerą Malmės miesto klube pradėjo ir vienas garsiausių pasaulio puolėjų – Zlatanas Ibrahimovičius.

Po burtų traukimo ceremonijos vyriausiasis žalgiriečių treneris Valdas Dambrauskas teigė, kad burtų metu parankaus varžovo pasirinkti neįmanoma, o tituluotas priešininkas nekeičia dar sezono metu išsikelto tikslo peržengti antrąjį atrankos etapą.

„Visi šie šeši mėnesiai, kurių metu vyko pasiruošimas ir komandos stiprinimas, buvo skirtas būtent Čempionų lygai. Kuo stipresni jausimės komandos viduje psichologiškai, tuo daugiau šansų turėsime šiame etape ir viskas priklausys tik nuo mūsų pačių. Mūsų varžovas bus pajėgus. Tai nėra vien skandinaviško ir angliško futbolo mišinys, kurio taktika – „spirk ir bėk“, jie bando žaisti technišką futbolą. Neabejoju, kad „Malmo“ pasižymės gera klubo organizacija. Jie nežais Lietuvos komandoms neparankaus techniško žaidimo „vienas prieš vieną“. Tačiau mes jiems būsime kietas riešutas“, – sakė Lietuvos čempionų treneris.

Žalgiriečių sporto direktorius Mindaugas Nikoličius sakė, kad vos paaiškėjus likusioms šešioms ekipoms, su kuriomis „Žalgiris“ galėjo susitikti antrajame atrankos etape, jis nematė nė vieno varžovo, kurio nebūtų galima nugalėti.

„Pastaraisiais metais „Malmo FF“ yra vienas stipriausių klubų Švedijoje. Praėjusiais metais jie žaidė Čempionų lygos grupių etape. Teko stebėti jų namų rungtynes, ten visada vyrauja įspūdinga atmosfera ir varžovams nebūna lengva žaisti. Tačiau tai nėra neįveikiama komanda. Aš tikiu savo komanda ir manau, kad yra svarbiausia tai, kaip mes būsime pasiruošę toms rungtynėms. Jeigu būsime geriausios įmanomos sportinės formos bei puikiai sustygavę savo žaidimą, galime patekti į kitą etapą. Praėjusiais metais jie atrankoje žaidė prieš „Ventspils“ iš Latvijos ir turėjo nemažai pavargti, kad juos įveiktų. Nemanau, kad mes esame už juos silpnesni. Tai bus dvi įdomios rungtynės ir tikiu, kad po jų mes būsime šios poros nugalėtojais“, -sakė M. Nikoličius.

sportas@bns.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.