Lenkijos ir Rusijos futbolo sirgalių muštynės – Lietuvoje?

Policijos departamentas sekmadienį paskelbė, kad Lietuvos pareigūnams pavyko nutraukti planuotas dideles futbolo sirgalių muštynes, kurios turėjo vykti Lietuvoje.

Lietuvos pareigūnai rūpinasi, kad neįvyktų futbolo sirgalių riaušės.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos pareigūnai rūpinasi, kad neįvyktų futbolo sirgalių riaušės.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2015, 1:14 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 12:39 AM

Kaip teigiama pranešime, šeštadienį vakare iš Lenkijos policijos gauta preliminari informacija, kad artimiausiu metu Lietuvoje planuojamos didelės lenkų ir rusų futbolo chuliganų muštynės.

Gavus šią informaciją, nedelsiant pradėta policijos operacija, į pagalbą pasitelkiant policijos mobiliųjų padalinių, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos pajėgas.

Visą naktį pasienyje pareigūnai tikrino į Lietuvą vykstančius lenkų automobilius, į orą pakeltas VSAT sraigtasparnis, buvo renkama ir analizuojama visa informacija apie galimus susirėmimus.

Pareigūnams pavyko nustatyti tikslią susirėmimų vietą Kauno apskrityje, nustatyta, kad masinėse muštynėse planavo dalyvauti apie 200–250 futbolo chuliganų iš Lenkijos ir Rusijos.

Apie 5 val. ryto Lazdijų r. pasienyje sulaikyti 5 lenkų sirgaliai, pas juos rasti žemėlapiai su galimomis susirėmimų vietomis, įvairūs tam skirti daiktai: pirštinės, kaukės, antkeliai, kitos kūno apsaugos priemonės, instrukcijos, kaip elgtis ypatingomis situacijomis. Vėliau autostradoje pareigūnai sulaikė dar 4 Lenkijos piliečius, kurie pristatyti į Kaišiadorių r. policijos komisariatą.

Nors planuoti susirėmimai neįvyko, policija toliau dirbs sustiprintu režimu, pareigūnai prašo ir visuomenės pagalbos. Pastebėjus įtartinus asmenis, besiburiuojančias asmenų, ypač kalbančių rusų ar lenkų kalbomis, grupes, nedelsiant prašoma pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Ši žinia labai primena įprastus pranešimus apie pratybas, nes šiomis dienomis Lietuvoje nerengiamos jokios tarptautinės varžybos.

Tik ketvirtadienį, liepos 2-ąją, Šiauliuose vyks Europos lygos atrankos pirmojo etapo pirmosios rungtynės tarp Pakruojo „Kruojos“ ir Balstogės „Jagiellonia“ klubų.

Rusijos sirgaliams organizuotai patekti į Lietuvą nėra jokių galimybių, nes tam reikia vizų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.