A lygos komandoje – buvęs Anglijos „Premier“ lygos žaidėjas

Po 27-erių metų pertraukos į Lietuvos čempionatą sugrįžęs klubas pasipildė Ugandoje gimusiu, bet Vokietijos pilietybę turinčiu atakuojančiu saugu Savio Nsereko, kuris gali debiutuoti jau artėjančiame mače su „Kauno Žalgiriu“.

Action press/Vida press nuotr.
Action press/Vida press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

alyga.lt

Mar 17, 2016, 3:08 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 10:47 AM

Šiam 26-erių futbolininkui buvo prognozuojama superžvaigždės ateitis, tačiau trumpai aukščiausio lygio futbolu pasimėgavusiam S. Nsereko pastarieji metai nebuvo sėkmingi, tad jis sieks atsiskleisti A lygoje.

Saugas apie save futbolo pasauliui žinią paskleidė 2008 metų Europos (U-19) futbolo čempionate. Tada S. Nsereko su Vokietijos rinktine tapo Senojo žemyno čempionu ir buvo pripažintas geriausiu turnyro futbolininku.

2009 metais jaunojo žaidėjo talentu neabejojo Londono „West Ham“ klubas, įsigijęs vokietį iš „Brescia“ ekipos už nemenką 8,3 mln. svarų sterlingų sumą. Visgi S. Nsereko nepateisino į jį dėtų vilčių: futbolininkas Anglijos klube praleido vos septynis mėnesius, sužaidė dešimt mačų bei tik kartą pradėjo „Premier“ lygos rungtynes starto sudėtyje.

„Lietavos“ naujokui vėliau nepavyko įsitvirtinti Florencijos „Fiorentina“ komandoje, kuri S. Nsereko skolino Italijos, Vokietijos, Bulgarijos bei Rumunijos klubams.

Po nesėkmingų metų Italijoje vokietis klajojo po Izraelio, Vokietijos, Kazachstano bei Bulgarijos klubus. Būtent Staros Zagoros „Beroe“ ekipa buvo paskutinė, kurioje rungtyniavo S. Nsereko.

Įdomu tai, kad kartu su Ugandoje gimusiu futbolininku Bulgarijoje žaidė „Lietavos“ gynėjas Valdemaras Borovskis. Abu Jonavos klubo atstovai nedalyvavo praėjusių metų Europos lygos turnyro mačuose, kai „Beroe“ ekipa iš tolimesnių kovų eliminavo Klaipėdos „Atlantą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.