Naujasis A.Skerlos darbas – vesti į priekį „Žalgiris B“ ekipą

Jau šį penktadienį Andrius Skerla debiutuos naujose – vyriausiojo Vilniaus „Žalgirio B“ trenerio pareigose. Tačiau strategas prieš pirmąjį susitikimą nesijaudina. Pasak jo, didesnį spaudimą jus varžovai.

A.Skerla<br>fkzalgiris.lt
A.Skerla<br>fkzalgiris.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-24 15:40, atnaujinta 2017-05-31 16:48

Kovo 25-ąją startuos ilgai lauktas Pirmos lygos čempionatas, kuriame žalgiriečiai varžysis su dar 15 ekipų. Šiek tiek pakitus varžybų reglamentui, šiemet žadama arši kova dėl nugalėtojų titulo.

Naująjį sezoną jaunieji žalgiriečiai pradės dvikova „išvykoje“ su ambicinga „Vilniaus Vyčio“ ekipa, kuri neslepia savo tikslų kitąmet patekti ir į aukštesnę lygą.

„Natūralu, kad „Vilniaus Vytis“ turi aukštus siekius, nes komandoje yra nemažai žaidėjų, kurie jau anksčiau yra žaidę aukščiausiame šalies divizione. O į komandą investuojantys žmonės taip pat nori matyti gerus rezultatus.

Manau, kad jiems klius didesnis spaudimas negu mums laimėti pirmąsias rungtynes. Todėl aš nė kiek nepergyvenu dėl savo komandos. Šiems žaidėjams kiekvienos rungtynės bus lyg pamoka. Jeigu mes tą pamoką išmoksime gerai, viskas bus puiku. Mes turime daug galimybių tobulėti“, – sakė A. Skerla.

Jaunųjų žalgiriečių treneris atskleidė, kad su būsimais varžovais teko porą kartų susitikti pasirengimo sezonui metu, tačiau nė karto nepavyko jų įveikti.

„Tai yra komanda su daug patirties turinčių žaidėjų, jie puikiai geba kontroliuoti kamuolį. Mūsų tikslas bus neleisti jiems tai daryti. Labai svarbu tai, kad sezoną pradėsime keliomis rungtynėmis Vilniuje. Žaisime geros kokybės aikštėse, kur galėsime demonstruoti kokybišką žaidimą“, – pasakojo strategas.

„Vilniaus Vyčio“ ekipai atstovauja ir keli Vilniaus „Žalgiryje“ įvairiuose lygiuose anksčiau žaidę futbolininkai: Ramūnas Radavičius, Artūras Skuratovičius, Haroldas Šidlauskas, Tomas Misiūnas, Rokas Simanavičius ir Aivaras Bražinskas.

Žalgirietis džiaugėsi ne tik jam tekusia jauna ir labai ambicinga komanda, bet ir sklandžiai prabėgusiu pasirengimo etapu.

„Manau, kad pasiruošimas sezonui buvo net labai vykęs. Treniravomės ir „Sportimoje“, ir lauke. Viskas vyko sklandžiai, o kiekvieną savaitę žaidėme bent vienas draugiškas rungtynes. Taip pat dalyvavome „Snaigės“ turnyre, kuriame ir vėl pavyko nugalėti.

Net jei tai yra tik draugiškos rungtynės, jas laimėti – malonu. O pasitikėjimas savimi būtent tada ir auga, kai laimi. Mes taip ir turime auklėti savo jaunimą, kad visose rungtynėse jie siektų tik pergalės. Tokie tikslai yra keliami pagrindinei komandai, noriu, kad toks mentalitetas būtų perduotas ir jaunimui.

Džiaugiuosi, kad ši komanda yra jauna ir labai ambicinga. Jie rodo ne tik didelį norą treniruotis ar žaisti, bet ir tobulėti. Kol kas to užtenka, tačiau kaip viskas klostysis čempionate – dar pamatysime. Jiems dar trūksta patirties, dauguma vaikinų net nėra žaidę su vyrais. Tačiau į viską žiūriu pozityviai, manau, kad jie greitai pripras prie naujo lygio“, – pasakojo A. Skerla.

Jis pridūrė, kad laiko pasirengti naujam sezonui tikrai nepritrūko: „Ruoštis jam pradėjome dar sausio viduryje. Pirmosios savaitės, žinoma, tebuvo įvadinės, jų metu treniravomės ne pilna jėga. Tačiau jau 7-8 savaites dirbame pilnu tempu, o savaitgaliais žaidžiame rungtynes. Džiaugiuosi, kad viskas klostosi pagal planą.“

Šiemet Pirmoje lygoje varžysis 16 komandų, o praėjusių metų čempionato dalyvius papildė trys nauji klubai: „Dainava“, „Vilniaus Vytis“ ir Kauno „Hegelmann Litauen“. Visgi A. Skerla mano, kad lyderiais išliks praėjusiame sezone rungtyniavusios ekipos.

„Labai sunku vertinti čempionate tekusius varžovus, nes praėjusių metų rezultatai, kuriuos man teko ir sekti, ir pačiam matyti, nebeturi jokios reikšmės. O ir komandų sudėtys nuolatos keičiasi. Visgi kelios ekipos neslepia savo ambicijų šiemet siekti kelialapio į aukštesnę lygą ir aš tikiu, kad jos tikrai bus favoritės. Prie tokių komandų galima priskirti Gargždų „Bangą“, „Palangą“ ir Kazlų Rūdos „Šilą“.

Juoduoju arkliuku gali tapti „Vilniaus Vytis“. Jie turi nemažai vyresnio amžiaus žaidėjų. Nežinia, ar jie ištvers visą sezoną, tačiau patirties pas juos labai daug. Šios ir dar kelios komandos mums sudarys didžiausią konkurenciją. Visgi daugumos klubų dar neteko matyti žaidžiant savo akimis, todėl ir situacija gali keistis“, – samprotavo žalgirietis.

Pirmąsias rungtynes „Žalgiris B“ žais jau šį penktadienį, kovo 25-ąją. Jie LFF stadione 20 valandą 30 minučių susitiks su „Vilniaus Vyčio“ ekipa.

Vilniaus „Žalgirio B“ sudėtis:

Vartininkai: Karolis Čirba, Pijus Petkevičius, Airidas Mickevičius;

Gynėjai: Arnas Valvonis, Oskaras Lukošiūnas, Arminas Čivilis, Glebas Chruščevas, Jokūbas Budrys, Artūras Lukša, Artūras Tkačius.

Saugai: Martinas Morozas, Lukas Vaičiūnas, Karolis Uzėla, Ernestas Stočkūnas, Erikas Motuzas, Donatas Jokubauskas, Darius Osetrovas, Tomas Tubutis

Puolėjai: Artiomas Gončarenko, Ignas Kružikas, Edgaras Kudzinas, Osvaldas Čipkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.