Pasakiškas „Atletico“ įvartis privertė kapituliuoti „Bayern“

„Jie turi daug pasirinkimų, bet mūšiuose laimi ne tie, kurie turi daugiausia karių, o tie, kurie juos geriausiai išnaudoja“, – tokiu pareiškimu dar vieną saldų Europos futbolo kąsnelį įrėmino Diego Simeone, kuris po rungtynių galėjo kelti rankas į viršų.

AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
D.Simeone jau pelnė galiūnų žudiko vardą. Kol kas jį pateisina su kaupu.<br>AP nuotr.
D.Simeone jau pelnė galiūnų žudiko vardą. Kol kas jį pateisina su kaupu.<br>AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (32)

Lrytas.lt

2016-04-27 19:57, atnaujinta 2017-05-27 10:04

Jo vadovaujama Madrido „Atletico“ UEFA Čempionų lygos pusfinalio pirmajame mače namie 1:0 (1:0) palaužė Miuncheno „Bayern“ futbolininkus.

„Atletico“ ekipa į priekį išsiveržė greitai - jau 11-ąją minutę, kai pasižymėjo Saulis Niguezas. Jis meistriškai apžaidė net kelis „Bayern“ žaidėjus ir nuginklavo Manuelį Neuerį.

Pirmojo kėlinio pradžioje vokiečiai buvo pasimetę – „Atletico“ juos vertė žaisti nepatogų futbolą, paremtą aukštais perdavimais.

„Bayern“ pirmajame kėlinyje kamuolį valdė net 67 proc. laiko, tačiau į vartų plotą pataikė tik kartą, kai „Atletico“ – net keturis.

Svečių persvara išryškėjo tik antrajame kėlinyje, kuriame jie tiesiog dominavo ir rengė vieną išpuolį po kito.

Viršutinį vartų virpstą galingu smūgiu sudrebino D.Alaba, buvęs labai arti išlyginamojo įvarčio. „Atletico“ miegojo, bet vokiečiams vis pritrūko sėkmės.

J.Guardiolą į kovą metė Th.Mullerį ir F.Ribery, bet ir tai nepadėjo. 

Kitoje aikštės pusėje Madrido ekipa pradėjo rodyti gyvybės ženklus – virpstą smūgiu sudrebino F.Torresas.

Tai buvo vos trečiosios „Bayern“ rungtynės iš paskutinių 31-erių, kuriose jie nesugebėjo pelnyti įvarčio. Paskutinės dešimt minučių tapo tikru nervų karu – teisėjas parodė net keturias geltonas korteles, tris iš jų – vokiečiams.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos gegužės 5-ąją Miunchene.

Statistika (pagal UEFA.com)

Madrido „Atletico“ – Miuncheno „Bayern“

Kamuolio kontrolė: 31 proc. – 69 proc.

Smūgiai (į vartų plotą): 11 (5) – 19 (7)

Perdavimai: 223 – 735

Sėkmingai atlikti perdavimai (tikslumas): 146 (65 proc.) – 631 (86 proc.)

Pražangos: 7 -11

Nuošalės: 2 – 0

Kampiniai: 5 – 5 

Pavojingos atakos: 21 – 75

Kiti rezultatai:

„Manchester City“ – Madrido „Real“ 0:0 (žaidė antradienį)

***

Antrasis kėlinys: “Atletico“ – „Bayern“ 1:0. S.Niguezas (11 min.)

„Bayern“ atrodė labai pavojingai – surengė kelias grėsmingas atakas, o ispanų vartus gelbėjo Janas Oblakas. „Bayern“ visiškai užspaudė varžovus ir dominavo aikštėje.

Viršutinį vartų virpstą galingu smūgiu sudrebino D.Alaba, buvęs labai arti išlyginamojo įvarčio.

J.Guardiola ėmėsi veiksmų – į aikštę metė Th.Mullerį ir F.Ribery.

Rungtynių pabaigoje „Bayern“ tiesiog užgulė varžovų vartus, tačiau liko  nieko nepešęs.

Pirmasis kėlinys: „Atletico“ – „Bayern“ 1:0. S.Niguezas (11 min.)

Pirmasis rungtynių įvartis krito jau 11-ąją minutę, kai pasižymėjo Saulis Niguezas. Jis meistriškai apžaidė net kelis „Bayern“ žaidėjus ir nuginklavo Manuelį Neuerį.

Ispanai vertė „Bayern“ žaisti nepatogų futbolą, paremtą aukštais perdavimais.

„Bayern“ pirmajame kėlinyje kamuolį valdė net 67 proc. laiko, tačiau į vartų plotą pataikė tik kartą, kai „Atletico“ – net keturis.

***

Po triumfo prieš „Barcelona“ ekipą D.Simeone sulaukė gausybės pagyrimų. 45 metų treneris ir vėl vadinamas vienu geriausių pasaulyje, o „Atletico“ – svajonių nykštuku. Žinoma, pastarasis palyginimas – sąlyginis.

„Atletico“ Čempionų lygos pusfinalį pradės „Vicente Calderon“ stadione, kur per 29 mūšius Europoje tik dukart patyrė pralaimėjimą. Ispanijos „Primera“ čempionate „Atletico“ šį sezoną namuose pralaimėjo tik kartą.

„Didžiausias „Atletico“ pasiekimas – tai, kad juos dabar galima lyginti su „Barcelona“ ar Madrido „Real“. Tai yra didžiausias D.Simeone pasiekimas“, – apie būsimąjį varžovą kalbėjo J.Guardiola.

Po aršaus spaudimo – žaibiškos atakos

„Atletico“ savo kelią iki pusfinalio grindė galinga gynyba. D.Simeone komanda šį sezoną Čempionų lygoje praleido vos penkis įvarčius. Tiek pat jų praleido Madrido „Real“ ekipa, kuri antradienį 0:0 išvykoje sužaidė su „Manchester City“.

Bet J.Guardiola puikiai žino, kaip įmušti. „Bayern“ pusfinalį pasitinka su 28 įvarčiais per 10 rungtynių. Niekas nėra įmušęs daugiau įvarčių už Vokietijos klubą.

„Tikiuosi labai sunkių rungtynių. Varžovai turi didžiulį potencialą puolime. Žaisime prieš trenerį, kuris keičiasi po kiekvienų rungtynių, – sakė D.Simeone. – Mes turime kitokius trenerius ir futbolininkus. Svarbiausia, kad juos išnaudotume geriau nei varžovai.“

Šiose rungtynėse netgi galima tikėtis panašaus vaizdo į „Atletico“ ir „Barcelona“ mūšį. Madrido klubas stengsis žaibiškai kirsti varžovams ir tankiai ginsis, o „Bayern“ valdys kamuolį ir ieškos progų apgultyje.

„Aiškiai matosi, kad gynyba – viena jų stiprybių, bet tuo „Atletico“ neapsiriboja. „Atletico“ žino, kaip žaisti futbolą ir yra labai pavojinga puolime. Jie agresyviai spaudžia ir perima kamuolį, o tada labai tiksliai ir greitai pasileidžia į vartų pusę. Turime būti išmintingi“, – sakė „Bayern“ saugas Xabi Alonso.

Treneriai pakeitė komandų braižą

2011 metais į „Atletico“ atvykęs D.Simeone šį klubą visiškai pakeitė. „Atletico“ Europoje tapo žinoma ir baimę kelianti jėga. Jokių asmeninių tikslų – viskas dėl komandos. Tokį principą įdiegęs D.Simeone privertė visus atsisukti į komandą, kuri šį sezoną per 45 rungtynes Čempionų ir Ispanijos lygose praleido tik 21 įvartį.

„Atletico“ turi idėją ir jos nuosekliai siekia. Žinome, kad „Vicente Calderon“ stadione mūsų laukia itin sudėtingas mačas. Tame stadione atmosfera – viena geriausių Europoje, o mums reikės visiškai susitelkti į rungtynes. Negalime prarasti kontrolės, jeigu norime gero rezultato“, – kalbėjo „Bayern“ saugas Thiago Alcantara.

Bet „Bayern“ irgi turi sėkmės istoriją. Penktąjį kartą iš eilės į pusfinalį patekęs Vokietijos klubas su J.Guardiola žaidžia fantastišką futbolą. 2013 metais į „Bayern“ atvykęs „tiki-taka“ meistras pripratino vokiečius prie kamuolio kontrolės ir varžovų vartų apgulčių.

„Bayern“ šį sezoną Čempionų lygoje pirmauja pagal smūgius į vartus. Jų atliko 86. Per rungtynes – beveik devynis.

„Futbolą gali žaisti skirtingais stiliais. „Bayern“ turi savo, o mes – savo. Mes žaidžiame, kad laimėtume kiekvienas rungtynes ir tai padaryti daug lengviau, jeigu nepraleidi įvarčių“, – paprastai „Atletico“ žaidimą apibūdino ekipos saugas Augusto Fernandezas.

***

Istorija. „Atletico“ vardas „Bayern“ metraštyje yra garbingoje vietoje. Abu klubai susitiko 1974 metų finale. „Bayern“ tada iškovojo pirmąjį iš penkių Europos trofėjų. „Atletico“ to pasiekti dar nė karto nepavyko, nors pusfinalyje žaidžia trečiąjį kartą per tris sezonus. „Atletico“ 2014 metų finale tikėjosi triumfo, bet pralaimėjo Madrido „Real“ klubui.

Skausmai. D.Simeone veikiausiai teks verstis be gynėjo Diego Godino. Itin svarbus grandies žaidėjas susižeidė raumenį.

Sugrįžimas? J.Guardiola jau gali turėti Jerom'ą Boatengą, kuris dėl traumos nežaidė nuo sausio. Vargu, ar treneris leis jį į aikštę per tokias svarbias rungtynes.

Dvikovos. Vokietijoje „Bayern“ trūksta vienos pergalės, kad ketvirtąjį sezoną iš eilės laimėtų lygos trofėjų. O „Atletico“ klubas yra priverstas kovoti dviem frontais. Ispanijoje vyksta artima kova dėl titulo su „Barcelona“ ir „Real“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.