Andrius Skerla: „Įtampos nėra, norime patekti toliau“

Pusė iš 180-ies UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo minučių ištiksėjo praėjusį trečiadienį, o už mažiau nei 24 valandų Vilniaus „Žalgiris“ žengs į varžovų teritoriją bei bandys juos eliminuoti. Pasak trenerio Andriaus Skerlos, žaidėjai įtampos nejaučia, bet dega noru žengti tolyn.

A.Skerla.<br>S.Čirbos nuotr.
A.Skerla.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkzalgiris.lt

Jul 20, 2016, 10:29 AM, atnaujinta May 18, 2017, 9:26 AM

„Negaliu pasakyti, kad jaučiame įtampą. Žinoma, visi suprantame, kad tai yra labai svarbios rungtynės ir norime patekti į kitą etapą. Stengsimės būtent tai pasiekti rungtynių metu“- prieš paskutinę treniruotę bene svarbiausiam sezono mačui sakė A. Skerla.

Futbolo specialistui pritarė ir vienas iš žalgiriečių gynybos ramsčių Linas Klimavičius. Jo teigimu netrukus išauš ta diena, kurios vilniečiai laukė jau labai ilgai.

„0:0 yra gan slidus rezultatas, visgi tai yra lygiosios. Vilniuje sužaidėme tik pirmąjį kėlinį, tad dabar laukia antrasis. Šiose rungtynėse viskas prasidės iš naujo. Turėsime atiduoti daug jėgų, kad pasiektume gerą rezultatą.

Nebūtų naujiena, jei varžovai bandytų žaisti agresyviai. Visgi jie rungtyniaus savo arenoje, todėl lauksime tokios jų taktikos. Manau, kad esame tam pasiruošę. Mes visi tikimės tik laimėti, visą sezoną laukėme šių rungtynių. Visai nenorime, kad jos būtų paskutinės“, – atviravo L. Klimavičius.

Pasak A. Skerlos, nors kelionė pareikalavo nemažai jėgų ir laiko, futbolininkams pakako laiko atsistatyti ir pailsėti. Visgi treniruotės metu žaidėjai sulaukė specifinių užduočių.

„Kelionė tikrai nebuvo labai lengva. Visgi turėjome pakankamai laiko pailsėti, dar liko ir visas trečiadienis. Šioje treniruotėje lengvai apšilome ir pasiruošėme rungtynėms.

Tai buvo įprasta priešrungtyninė treniruotė, todėl neketinome joje akcentuoti kažkuo ypatingų aspektų. O ir nenorėjome atskleisti visų savo kortų dar prieš rungtynes. Turime tam tikrą planą, kurį stengsimės trečiadienio rungtynėse įgyvendinti. Svarbiausia, kad visi žaidėjai yra sveiki ir pasiruošę bei, žinoma, labai laukia rungtynių“, – sakė A. Skerla.

Tiek treneris, tiek L. Klimavičius sutiko, kad Astanos miesto stadionas – įspūdingas, tačiau jo dangos kokybė – ne tokia, kokios buvo tikimąsi.

„Stadionas tikrai įspūdingas, dar neteko būti tokiame, su dengtu stogu. Todėl įspūdžiai – tikrai geri.

Mūsų ir jų stadionai labai skiriasi. Kazachams atrodo, kad jų stadiono danga geresnė, mums atrodo, kad geresnė mūsiškė. Kiekviena aikštė yra specifinė, o ir šis faktorius tikrai nebus lemiamas“, – sakė gynėjas.

Baigus paskutiniąsias pratybas, žalgiriečiams liko tik pagrindinis iššūkis – atsakomosios rungtynės trečiadienį. Jos prasidės 17 valandą Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.