Kauno futbolo ekipoje – vartuose karaliausiantis brazilas

Kauno futbolo klubas „Stumbras“ turi dar vieną naują žaidėją – Rafaelį Broetto. Puikius duomenis turintis brazilas stos ginti futbolo vartų. Kas vartininką iš saulėtosios Brazilijos atviliojo į Lietuvą?

Kauno futbolo klubas „Stumbras“ turi naują vartininką – brazilą R.Broetto.
Kauno futbolo klubas „Stumbras“ turi naują vartininką – brazilą R.Broetto.
Daugiau nuotraukų (1)

Agnė Lukauskaitė („Laikinoji sostinė“)

Jul 23, 2016, 11:04 AM, atnaujinta May 18, 2017, 12:50 AM

Kaune vaikštinėjantys egzotiškos išvaizdos užsieniečiai nėra naujiena. Tačiau 195 cm ūgio brazilo R.Broetto nepastebėti sunku. 25 metų vaikinas nepabūgo permainingų Lietuvos orų ir iš kito pasaulio krašto atkeliavo į futbolo klubą „Stumbras“.

Sportininkas, prieš tai žaidęs tik gimtinėje, jau treniruojasi Kaune. Nors tai jam pirmoji legionieriaus patirtis, džiaugiasi pasirinkęs būtent šį Kauno klubą ir tikisi sulaukti sėkmės.

Su kamuoliu – nuo mažens

Naująjį „Stumbro“ vartininką su kamuoliu rankose draugai matydavo dar vaikystėje, kai jis augo ir gyveno Brazilijoje. Juk būtent šioje šalyje populiariausia sporto šaka yra futbolas, o nacionalinė rinktinė laikoma viena pajėgiausių pasaulyje. R.Broetto futbolą žaisti pradėjo būdamas vos 6 metų, tačiau tik sulaukęs 14-kos prisidėjo prie pirmosios savo komandos.

Suaugęs pradėjo žaisti profesionaliai ir per savo karjerą jam teko pabuvoti ne viename futbolo klube.

Tiesa, visi klubai buvo sportininko gimtinėje. Vienas žymiausių – „Coritiba“, kuriam sportininkas priklausė net tris metus. Būtent čia žaidžiant įvyko perėjimas iš pagrindinės kategorijos į profesionalų.

Prieš atvykdamas į „Stumbrą“ vartininkas žaidė taip pat gana žinomame klube „Bragantino“. Rafaelis teigė, kad būtent šie klubai bei galimybė dirbti kartu su profesionalais labai prisidėjo prie jo, kaip žaidėjo, augimo.

Svajoja apie karjerą Europoje

Kaip sportininkas atsidūrė būtent Kaune?

Kovo mėnesį „Stumbro“ atstovai susiekė su R.Broetto agentu ir pateikė pasiūlymą, kurio, kaip teigė pats Rafaelis, jis tiesiog negalėjo atsisakyti. Nors komanda yra jauna, tačiau žaidimo kokybė nebloga, ir vartininkas tiki, kad gali užimti aukštas vietas turnyro lentelėje.

Sportininko neišgąsdino nei svetima, prieš tai negirdėta šalis, nei tai, kad Lietuvoje antrąja religija vadinamas krepšinis, o ne futbolas. Jis tiki ne tik savo, bet ir viso klubo ateitimi.

Žaidėjas teigė pasiruošęs sunkiai dirbti, kol taps vienu geriausių. Jis mano, kad jo ramus būdas ir mokėjimas susikaupti padės iškovoti pergalių. Mat būtent dėl šių savybių jis sugeba priimti reikiamus sprendimus ir neleidžia klaidoms paveikti tolimesnių jo veiksmų.

Vartininkas mano, kad žaidimas Kauno klube jam atvers duris karjerai Europoje.

Skiriasi net treniruotės

Šiuo metu sportininko laukia nelengvos treniruotės. Rafaelis atskleidė, kad jos vyksta šešis kartus per savaitę po 3 valandas.

„Komandos treneris yra puikus profesionalas ir tikrai žino, kas geriausia komandai“, – sakė R.Broetto.

Tiesa, sportininko treniruotė prasideda dar neįžengus į aikštę, nes prieš tai visi keliauja į sporto salę. Vaikinas pripažino, kad treniruotės Lietuvoje skiriasi nuo vykstančių Brazilijoje. Nors tikslas išlieka tas pats – pasirengti varžyboms, jo siekiama šiek tiek kitaip.

Brazilijoje futbolininkas buvo įpratęs daugiau laiko praleisti su vartininkų treneriu, o čia, Lietuvoje, daugiau treniruotis tenka su visa komanda. Bet jo tai nestebina, nes Europoje vartininkas tampa dar vienu žaidėju.

Sunku buvo prisitaikyti

Paklaustas, su kokiais sunkumais teko susidurti, Rafaelis prisipažino, kad didžiausias iššūkis buvo šešių valandų laiko skirtumas tarp Lietuvos ir Brazilijos. Buvo sunku priprasti ir įsitraukti į treniruočių režimą.

Taip pat pripažino, kad lietuvių kalbos nemokėjimas irgi kelia tam tikrų nepatogumų. Mat ir anglų kalbos labai gerai neišmano. Tačiau, kaip teigia sportininkas, šiandien šie dalykai nėra tokie svarbūs.

Rafaelis džiaugiasi šiltu tiek trenerių, tiek komandos priėmimu: „Labai pasiilgstu artimųjų Brazilijoje, tačiau nuo pirmųjų dienų pasijutau esąs komandos dalimi.“

Kol kas iš arčiau susipažinti su mūsų šalimi jam dar neteko.

Žino tik Kauną, bet teigė, kad artimiausiu metu planuoja aplankyti ir kitus miestus bei žymias šalies vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.