Su neva padirbtu pasu sučiuptas D. Maradona: „Dabar laikykitės“

Vienas garsiausių planetos futbolininkų, buvusi Argentinos futbolo rinktinės žvaigždė 55-erių Diego Maradona pirmadienį nebuvo išleistas iš šalies. Argentinietis atvyko į Buenos Airių oro uostą su savo dabartine mylimąja Rocio Oliva, tačiau jam nebuvo leista išskristi į Dubajų. D.Maradonai buvo pasakyta, kad jo pasas yra padirbtas. Teisingiau, migracijos tarnybos duomenų bazėje yra įrašas, kad D.Marodonos pasas yra pamestas ir juo gali naudotis svetimas žmogus arba jis gali būti padirbtas.

Diego Maradona<br>AFP nuotr.
Diego Maradona<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2016, 11:20 AM, atnaujinta May 14, 2017, 1:18 PM

Futbolo garsenybė norėjo skristi į Dubajų, kad susitiktų su savo nesantuokiniu sūnumi italu. 1984-1991 metais argentinietis žaidė Italijos „Napoli“ klube ir turėjo intymių santykių ne su viena gerbėja.

„Aš įširdęs. Eina visi velniop. Man paaiškino, kad manno pasas yra sąrašuose, kurie yra pamesti ar padirbti“, – sugrįžęs į savo namus iš Buenos Airių „Ezeiza“ oro uosto portalui clarin.com griausmais mėtėsi D.Maradona.

Jis tikino, kad jokių duomenų valdžios institucijoms dėl pamesto paso nepateikinėjo.

„Į ką tai panašu? Ką niekas nežino, kas aš esu? Manau, kad tai politinis susidorojimas. Jau antradienį kreipsiuosi į teismą, kad šis panaikintų visas įmanomas sankcijas man“, – aiškino D.Maradona, pastaruoju metu save matantis politinėje arenoje.

Įdomu, kad pasienio policija atsisakė priimti ir antrąjį D.Maradonos turimą pasą – Italijos.

„Dabar visi laikykitės. Jūs nežinote, su kuo susidėjote. Aš taip šio klausimo nepaliksiu“, – pagrasino buvęs garsus futbolininkas.

 Savo karjerą D.Maradona pradėjo Argentinos „Juniors“ jaunimo komandoje, ten žaidė 1976– 1981 metais. Tada jis tapo Buenos Airių „Boca Juniors“ žaidėju ir žaidė šioje komandoje iki 1982 m.

Tuomet argentinietis perėjo į ispanų „Barcelona“ ekipą, tačiau šioje komandoje jam sekėsi sunkiai, todėl jau 1984 m. išvyko į italų „Napoli“ klubą bei tapo jo žvaigžde.

Su D. Maradona siejamos didžiausios šio klubo pergalės. Kai argentinietis išvyko, „Napoli“ smuko vis žemyn ir žaidė antrajame pagal pajėgumą Italijos divizione.

1991 m. futbolininkas įklimpo į narkotikų liūną. Tačiau 1992 m., metus nežaidęs, pasirašė sutartį su ispanų „Sevilla“ ir šioje komandoje žaidė iki 1993 m.

Po to D. Maradona tapo JAV ekipos „Newell's Old Boys“ nariu, tačiau dar net nepasibaigus sezonui išvyko namo. Po dvejų metų pertraukos jis vėl tapo Buenos Airių „Boca Juniors“ komandos nariu, o 1997 m. baigė karjerą.

Nuo 2005 metų vidurio D.Maradona dirbo “Boca Juniors“ klube vadybininku. Garsus futbolininkas Argentinos nacionalinėje komandoje žaidė nuo 1977 iki 1994 m. 

1986-siais jis tapo pasaulio čempionu: pirmenybių ketvirtfinalyje į Anglijos rinktinės vartus D.Maradona įvartį įmušė ranka, bet teisėjas to nepastebėjo. Vėliau argentinistis šį įvartį įvardino kaip „Dievo ranką“.

Be to, tose pačiose rungtynėse su Anglija D.Maradona įmušė įvartį, tituluojamą „šimtmečio įvarčiu“ – jis nuo aikštės vidurio persivarė kamuolį per visus anglų gynėjus ir pelnė įvartį.

D. Maradona kartu su Pele dažnai vadinami geriausiais XX amžiaus pasaulio futbolininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.