Slovėnijos čempionai tapo Vilniaus „Žalgirio“ ir Darvydo Šerno laimikiu

Lietuvos čempionai FK „Žalgirio“ futbolininkai iškovojo trečią pergalę stovykloje Turkijoje. Tikrą varžovų vartų šturmą dvikovos pabaigoje surengę žalgiriečiai 1:0 (0:0) nugalėjo stipriausią praėjusio sezono Slovėnijos ekipą Liublianos „Olimpija“.

Žalgiriečiai šventė pergalę dešimtiese.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
Žalgiriečiai šventė pergalę dešimtiese.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkzalgiris.lt

Feb 14, 2017, 7:54 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:11 AM

Rungtynių pradžioje vilniečiai iš karto perėmė kamuolio kontrolę, bet regzti pavojingas atakas prieš masyvią slovėnų gynybą sekėsi sunkiai. Aktyviai rungtyniavo Eliveto, išprovokavęs ne vieną varžovo pražangą ir suteikęs progą žalgiriečiams pasižymėti standartinių padėčių metu. Beje, kartą Linas Klimavičius tą ir padarė, tačiau teisėjas užfksavo gynėjo taisyklių pažeidimą prieš varžovą.

Slovėnai kėlinio viduryje ir pabaigoje buvo kiek aktyvesni nei pirmosiomis minutėmis bei porą sykių netiksliai smūgiavo iš toli. 45-ąją minutę rungtynės baigėsi Sauliui Mikolūnui, kuris ištarė ne pačius maloniausius žodžius teisėjo atžvilgiu ir buvo pašalintas.

S.Mikoliūną antrame kėlinyje pakeitė Vytautas Lukša, taip pat į aikštę žengė Georgas Freidgeimas bei puolėjas Komnenas Andričius, o dar prieš pertrauką aikštėje pasirodė jaunąjį Karolį Uzėlą pakeitęs Slavko Blagojevičius. Be to, „Žalgirio“ strategas Valdas Dambrauskas 59-ąją minutę į kovą metė Matiją Ljujičių ir Donovaną Slingardą. Po keitimo aikštėje pasirodžiusių futbolininkų pastangomis paskutinis rungtynių pusvalandis priklausė vilniečiams.

Antrame kėlinyje „Olimpija“ futbolininkai tolimais smūgiais du kartus privertė paplušėti Armantą Vitkauską, o Vilniaus klube išsiskyrė Darvydas Šernas. Taip pat labai aktyviai į žaidimą įsitraukė V.Lukša ir M.Ljujičius.

Gerą sportinę formą demonstruojantis ir be keitimo rungtyniavęs D.Šernas 77-ąją minutę atliko pavojingą smūgį po Rolando Baravyko perdavimo ir jau įsivaizdavo, kaip kamuolys suspurda vartų tinkle, tačiau slovėnų vartininkas Nejcas Vidmaras apsigynė nuo žalgiriečio atakos.

Vis dėlto po penkių minučių futbolininkas pasiekė savo, pelnydamas antrąjį įvartį Turkijoje. Gražios atakos metu M.Ljujičius perdavė kamuolį link vartų, kur D.Šernas, išvengęs varžovo globos, smūgiu iš arti nepaliko vartininkui nė menkiausio šanso. Pačioje rungtynių pabaigoje puolėjas galėjo pelnyti antrą įvartį, tačiau „Olimpija“ dar kartą išgelbėjo N.Vidmaras. Kiek anksčiau pro šalį mušė ir po keitimo aikštėje pasirodęs Ernestas Stočkūnas. Slovėnijos čempionai atsakė pavojingai pakeltu kampiniu, nuo kurio „Žalgiris“ antruoju bandymu apsigynė.

Kitas rungtynes Turkijoje, kurios bus paskutinės, žalgiriečiai žais trečiadienį, vasario 15-ąją dieną. „Žalgirio“ varžovais bus Soligorsko „Šachtior“ futbolininkai iš Baltarusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.