Krūvą įvarčių praleidęs Josepas Guardiola gynėjų nekaltino: „Ne tai buvo problema“

Josepas Guardiola pirmą kartą per karjerą neperžengė Čempionų lygos aštuntfinalio. Trečiadienį „Manchester City“ futbolininkai išvykoje 1:3 pralaimėjo „Monaco“ komandai, kurią savo aikštėje įveikė 5:3.

J.Guardiola pirmą kartą neperžengė Čempionų lygos aštuntfinalio.<br>AP nuotr.
J.Guardiola pirmą kartą neperžengė Čempionų lygos aštuntfinalio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2017, 8:26 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:03 PM

J.Guardiolos ekipa krito dėl namuose praleistų įvarčių santykio, o sirgaliai buvo įsiutę, kad ši komanda per dvejas rungtynes sugebėjo praleisti net 6 įvarčius.

„Ne, gynybos kaltinti negalima. Problema buvo pirmasis kėlinys, kai mūsų tiesiog nebuvo aikštėje. Puolėjai privalėjo žaisti agresyviai, siekti kamuolio, tačiau mes to nedarėme. Turime žaisti ilgiau nei tik 45 minutes. Dėl šios priežasties ir iškritome, – aiškino J.Guardiola. – Vartininkas ir gynyba nėra kalti. Antrajame kėlinyje mes laimėdavome atšokusius kamuolius, tačiau kiek progų sukūrėme? Skirtumas tarp pirmojo ir antrojo kėlinių buvo pernelyg didelis. Ateityje mums ši pamoka pagelbės.“

J.Guardiola pastaruosius septynis žygius Čempionų lygoje su „Barcelona“ ar Miuncheno „Bayern“ klubais žygiavo bent jau iki pusfinalio.

46 metų futbolo specialistas pripažino, kad jam nepavyko priversti savo komandos žaisti tokį atakuojantį futbolą, kokį jis propaguoja.

„Norėjome parodyti savo veidą, neleisti jiems galvoti, tačiau varžovai galėjo tiesiog vieni kitiems perduoti kamuolį. Užmiršome, kad tai turėjome daryti jau pirmajame kėlinyje. Mano klaida yra ta, kad nesugebėjau įtikinti savo futbolininkų. Padariau tai antrajame kėlinyje, tačiau buvo pernelyg vėlu“, – sakė J.Guardiola.

Vienintelis Čempionų lygos ketvirtfinalį pasiekęs Anglijos klubas – „Leicester City“. Praėjusį sezoną savo šalyje sensaciją sukėlusi komanda, kuri tapo čempione, bendru rezultatu 3:2 aštuntfinalyje pašalino „Sevilla“ komandą.

Londono „Arsenal“ futbolininkai net 2:10 buvo sutrypti Miuncheno „Bayern“ klubo.

J.Guardiolai dabar šis etapas bus ypatingai sudėtingas. Anglijos čempionate „Manchester City“ 10 taškų atsilieka nuo lyderės Londono „Chelsea“ komandos, o dar yra grėsmė neišsilakyti lyderių trejetuke ar net ketvertuke.

Be to, strategas jau tikrai buvo įpratęs planuoti kovas dėl Čempionų lygos trofėjaus. Su „Barcelona“ šį titulą jis laimėjo 2008-2009, 2010-2011 metais.

Praėjusį Čempionų lygos sezoną jis kartu su „Bayern“ futbolininkais nužygiavo į pusfinalį, kur pralaimėjo Madrido „Atletico“ ekipai.

„Visi treneriai daro klaidų. Jeigu kitas treneris laimi, jis – geresnis. Tačiau nemanau, kad viską lėmė taktinės klaidos. Priežastis – paprasta: skirtumas tarp pirmojo ir antrojo kėlinių. Antrajame mes mėginome laimėti, žaisti“, – sakė J.Guardiola.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.