Po Čempionų lygos košmaro – didysis „Manchester City“ apsivalymas

„Manchester City“ pažeminimas Čempionų lygoje ir nemaloni dėmė Josepo Guardiolos dosjė be pasekmių nepraeis. Vienas geriausių trenerių pasaulyje trečiadienį pirmą kartą savo karjeroje neįveikė Čempionų lygos aštuntfinalio barjero.

„Manchester City“ futbolininkai dar ilgai atsimins antausį Čempionų lygoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Manchester City“ futbolininkai dar ilgai atsimins antausį Čempionų lygoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-16 13:00, atnaujinta 2017-04-07 21:33

„Manchester City“ pirmosiose rungtynėse 5:3 nugalėjo „Monaco“ ekipą, tačiau Prancūzijoje krito 1:3 ir buvo pašalinta.

J.Guardiola tiek su „Barcelona, tiek su Miuncheno „Bayern“ klubais įprastai žygiuodavo iki pusfinalio.

Dabar ateina laikas didžiosioms permainoms.

„Manchester City“ klubas pasiruošęs didžiausiam sukrėtimui per visą šeicho Mansouro erą, rašė guardian.co.uk.

Skelbiama, kad J.Guardiolai leista išleisti mažiausiai 170 milijonų eurų, tačiau itin didelis dėmesys bus skiriamas ir kitam aspektui – futbolininkų pardavimui ir atleidimui.

Liepą baigs galioti septynių „Manchester City“ žaidėjų sutartys. Tai Yaya Toure, Gaelis Clichy, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, Jesusas Navasas, Bacary Sagna ir Tosinas Adarabioyo.

Klubas taip pat turi penkis išnuomotus futbolininkus: Joe Hartą, Eliaquimą Mangalą, Samirą Nasri, Wilfriedą Bony ir Jasoną Denayerą.

Didelis klaustukas pakibo ir virš Sergio Aguero, kuris buvo praradęs vietą komandoje, kol traumą patyrė Gabrielis Jesusas. Įdomus ir nuolat traumų kamuojamo Vincento Kompany likimas, neaiški ir Aleksandro Kolarovo, Fabiano Delph, Fernando, Kelechi Iheanacho ateitis.

Tai 18 žaidėjų, tačiau J.Guardiola negalės pasirašyti tokio sutarčių skaičiaus. Strategas turėtų sudaryti branduolį ir susitelkti į gynybos stiprinimą.

J.Hartas jau yra užsiminęs, kad tikisi išsiskirti su komanda, o Claudio Bravo klaidos verčia ieškoti kito pagrindinio vartininko. J.Guardiola šią vietelę gali skirti Edersonui Moraesui iš „Benfica“.

J.Guardiola taip pat norėtų įsigyti dešiniojo ir kairiojo krašto gynėjų. Akys krypsta į Kyle'ą Walkerį ir Danny Rose'ą iš „Tottenham Hotspur“. Dar reikėtų pridėti vidurio gynėją iš Bilbao „Athletic“ Aymericą Laporte.

Manoma, kad J.Guardiola dar norės įsigyti atakuojančiųjų žaidėjų. Strategas rodo prielankumą Alexiui Sanchezui iš Londono „Arsenal“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu