Iš FIFA – griežtas reikalavimas Rusijai: nori ištirti visą futbolo rinktinę

FIFA pareikalavo atlikti dopingo testus visai Rusijos futbolo rinktinei, kuri varžėsi 2014 metų pasaulio futbolo čempionate. Šią informaciją iš šaltinių FIFA gavo portalas life.ru. Pasaulio futbolo vadovybė tokį žingsnį žengė dėl to, kad Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) nepriklausomas tyrėjas profesorius Richardas McLarenas atskleisdamas Rusijos dopingo sistemą paminėjo ir visą rinktinė.

Rusijos r<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos r<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2017, 10:13 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 3:40 PM

Antidopingo tyrėjai vartininko Igorio Akinfejevo, Deniso Glušakovo, Igorio Denisovo, Jurijaus Žirkovo, Aleksandro Kokorino mėginius. Įtarimų sukėlė ir į tyrėjų akiratį pateko ir kiti 18 Rusijos futbolininkų, kurie žaidė pasaulio čempionate.

„Gavome du prašymus. Remdamiesi jais išsiuntėme visą prašytą informaciją WADA organizacijai. Įtraukta daugiau nei 20 sportininkų“, – sakė Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) darbuotoja Kamila Šafejeva.

Life.ru pabrėžė, kad faktas, jog žaidėjai yra paminėti R.McLareno dokumente, nereiškia, kad jie yra nusižengę taisyklėms.

Rusijos rinktinėje Brazilijoje vykusiame čempionate iškovojo du taškus ir neįveikė H grupės barjero. Rusijos komanda dukart sužaidė lygiosiomis ir kartą pralaimėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.