Trys Darvydo Šerno įvarčiai lėmė Vilniaus „Žalgirio“ pergalę prieš „Stumbrą“

D.Šernas pelnė tris įavrčius.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Šernas pelnė tris įavrčius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkzalgiris.lt

Apr 12, 2017, 8:30 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 7:17 AM

Lietuvos futbolo A lygos 6-ojo turo rungtynėse pagaliau prabilo „Žalgirio“ puolėjai. Trečiadienį Kaune vykusioje dvikovoje su vietos „Stumbru“ svarų žodį tarė Darvydas Šernas. Tris įvarčius įmušęs 32 metų puolėjas padėjo „Žalgiriui“ iškovoti ketvirtą pergalę iš eilės.

Per pirmus penkis turus A lygoje „Žalgiris“ pelnė 6 įvarčius, o pagrindiniai komandos puolėjai – D.Šernas ir serbas Komnenas Andričius tiksliais smūgiais nepasižymėjo. Trečiadienį „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas nusprendė suteikti puolėjams dar vieną šansą ir abu futbolininkus įtraukė į startinę sudėtį. Vis dėlto, bent jau pirmame kėlinyje dvigubas puolėjų tandemas apčiuopiamos naudos neatnešė.

Tiesa, jau 4 min. D.Šernas po Serge‘o Nyuiadzi perdavimo atliko pavojingą smūgį, bet kamuolys skriejo greta vartų. Baigiantis kėliniui blykstelėjo ir K.Andričius, tačiau stipriai smūgiuotas pastarojo kamuolys pataikė į prieš varžovų vartus atsidūrusį Elivelto. Pirmame kėlinyje abiejų komandų futbolininkai vargo mėgindami prisitaikyti prie sudėtingų oro sąlygų. Techninio broko ir klaidų lavinai įtakos turėjo ir nuo lietaus įmirkusi, slidi Kauno Nacionalinės futbolo akademijos aikštė.

Tačiau antrame kėlinyje „Žalgiris“ perėmė žaidimo iniciatyvą ir tvirtais smūgiais nusikalė pergalę. Jau 47 min. D.Šernas po Elivelto perdavimo įsiveržė į varžovų baudos aikštelę ir stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą. Pajutęs įvarčių skonį „Žalgirio“ puolėjas įsismarkavo. 65 min. po dar vieno išradingo Elivelto perdavimo jis technišku ir tiksliu smūgiu įmušė antrą įvartį.

Tiesa, netrukus kamuolį iš vartų teko traukti ir žalgiriečiams. 70 min. „Žalgirio“ vartus užėmė oficialiose rungtynėse Lietuvos čempionų gretose debiutavęs Pijus Petkevičius. 17-metis futbolininkas pakeitė po susidūrimo su „Stumbro“ puolėju Alexanderiu Kore traumą patyrusį Saulių Klevinską. O jau po penkių minučių kamuolys suspurdėjo „Žalgirio“ vartų tinkle. „Stumbro“ legionierius iš Gruzijos Levanas Mačarašvilis suklaidino vilniečių gynėją Mamadou Mbodjį ir tiksliu smūgiu nuginklavo P.Petkevičių. Vis dėlto, žalgiriečiai neleido kauniečiams atkurti intrigos. 82 min.

D.Šernas atsidūrė „Žalgirio“ atakos smaigalyje, bet „Stumbro“ vartininkas Rodrigo Josviakas apsigynė. Tačiau dar po keli minučių „Žalgirio“ puolėjo individualus reidas baigėsi galingu šūviu ir trečiuoju įvarčiu. Laimėję rungtynes 3:1 žalgiriečiai A lygoje iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės, o iš viso „Žalgirio“ sąskaitoje jau yra penkios laimėtos rungtynės. 15 taškų surinkę daugkartiniai šalies čempionai A lygos turnyro lentelėje užima pirmą vietą.

Antrą poziciją susigražino Klaipėdos „Atlantas“. Klaipėdiečiai trečiadienį Joanvoje 2:0 nugalėjo vietos „Jonavos“ ekipą ir yra surinkę 11 taškų. Rytoj A lygos 6 turo rungtynėse susitiks Marijampolės „Sūduva“ ir „Kauno Žalgiris“ bei „Trakai“ ir Utenos „Utenis“. FK „Žalgiris“ kitas rungtynes A lygoje žais balandžio 19 d. Vilniaus LFF stadione žalgiriečiai priims „Sūduvos“ futbolininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.