Lietuvos medikų futbolo Senjorų rinktinė Austrijoje laimėjo sidabro medalius

Lietuvos medikų futbolo rinktinė dalyvavo 23-iame Pasaulio medikų futbolo čempionate, kuris vyko Austrijoje, kalnuotame Leogango miestelyje, 2017m. liepos 8 – 16d. Vyko 2 tyrnyrai: Ferran Morell taurei laimėti, kuriame žaidė gydytojų komandos (11x11) iš 20 pasaulio šalių ir Clemens Vogel taurei laimėti, kuriame žaidė gydytojų senjorų (vyresnių nei 45m.) komandos (7x7) iš 13 pasaulio šalių. 

 Lietuvos medikų senjorų komanda puikiai pasirodė čempionate Austrijoje
 Lietuvos medikų senjorų komanda puikiai pasirodė čempionate Austrijoje
 Lietuvos medikų senjorų komanda puikiai pasirodė čempionate Austrijoje
 Lietuvos medikų senjorų komanda puikiai pasirodė čempionate Austrijoje
 Lietuvos medikų senjorų komanda puikiai pasirodė čempionate Austrijoje
 Lietuvos medikų senjorų komanda puikiai pasirodė čempionate Austrijoje
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 19, 2017, 1:46 PM, atnaujinta Jul 19, 2017, 1:47 PM

Įspūdingai pasirodė Lietuvos medikų Senjorų komanda, kuri čempionate užėmė antrąją vietą ir pasidabino sidabro medaliais! Tai istorinis, visų laikų geriausias Lietuvos komandos pasiekimas. Lietuvos medikų senjorų komanda grupės varžybose 5:1 nugalėjo kolegas iš Australijos, 4:0 šeimininkus Austrijos ekipą bei kietoje kovoje 1:0 palaužė Airijos ekipos pasipriešinimą. Paskutinėse grupės varžybose 1:2 pralaimėta nieko nelemianti dvikova prieš Didžiosios Britanijos komandą, savo grupėje užimta pirmoji vieta ir tvirtu žingsniu žengta į atkrintamąsias varžybas.

Ketvirtfinalyje emocingoje dvikovoje 3:2 įveikus Kolumbijos medikų komandą ir priartėjus prie prizininkų pakylos, pusfinalyje laukė sunkus mūšis su kolegomis iš Vengrijos. Visą rungtynių laiką aikštėje virė bekompromisinė kova. Lietuvos komanda pirmoji pelnė įvartį, tačiau kolegos iš Vengrijos atsakė dviem tiksliais smūgiais ir ilgą laiką pirmavo šiose rungtynėse. Kovos įkarštyje mūsų vartininkui lūžo rankos pirštakaulis, tačiau jis didvyriškai tęsė kovą suteipuota ranka. Likus 15 minučių nebuvo kur trauktis, Lietuvos komanda pakilo į lemiamą šturmą ir žaisdama mažumoje išlygino, o vėliau ir persvėrė rezultatą savo naudai. Vengrai spaudė lietuvius, tačiau visos jų atakos atsimušdavo į kompaktišką gynybą. Negana to, tiksint paskutinėms sekundėms lietuviai pelnė dar vieną įvartį ir pusfinalyje rezultatu 4:2 pasiekė istorinę pergalę prieš vengrus!

Paskutinę turnyro dieną kovoje dėl aukso nusileista itin pajėgiai Rusijos medikų komandai. Trečiąją vietą laimėjo Ukrainos gydytojų senjorų komanda. Rezultatyviausiu mūsų komandos žaidėju šieme turnyre tapo jonaviškis teismo medikas Dainius Tumėnas, mūsų komandai pelnęs 5 įvarčius. Mūsų komandoje žaidė ir vyriausias čempionato dalyvis – 66 metų sulaukęs marijamplietis neurologas Albertas Sanulaitis.

Lietuvos gydytojų senjorų komanda pasiekė įspūdingą laimėjimą, pirmą kartą istorijoje pasidabinta sidabro medaliais. Aplenktos didžiųjų futbolo šalių – Ukrainos, Vengrijos, JAV, Brazilijos, Kolumbijos, D.Britanijos, Austrijos, Airijos, Australijos, Meksikos, Vokietijos – gydytojų komandos. 

Pagrindiniame 20 komandų turnyre (11x11) Lietuvos medikų futbolo komanda taip pat pagerino praeitų metų pasiekimą ir užėmė galutinę 12-ą vietą. Burtai lėmė pajėgius varžovus. Grupės turnyre pirmose rungtynėse 0:2 garbingai pralaimėta būsimiems Pasaulio čempionams Čekijos komandai, nusileista kolegoms iš Kolumbijos ir sužaista taikiai su Meksikos komanda.

Šios lygiosios suteikė šansą kovoti dėl 9-16 vietų. Šiame etape Lietuvos medikų komanda sužaidė geriausias savo rungtynes čempionate ir 1:0 nugalėjo Argentinos komandą. Deja, vėlesniame etape pralaimėta itin pajėgiai Vokietijos ekipai. Paskutinės rungtynės dėl liūties neįvyko, kovoje dėl 11-12 vietų iš karto buvo mušama 11m. baudinių serija, kurioje nusileista Rusijos komandai.

Galutinėje rikiuotėje pagrindinė Lietuvos medikų komanda užėmė 12-ą vietą, užsigrūdino būsimiems čempionatams. Rezultatyviausiais komandos žaidėjais šieme turnyre tapo kaunietis urologas Darijus Skaudickas ir vilnietis ortopedas Giedrius Petryla, pelnę po 2 įvarčius. Pagrindinio turnyro nugalėtojais trečią kartą iš eilės tapo Čekijos komanda, finale 3:0 įveikusi Ukrainos kolegas. Trečią vietą užėmė Švedijos medikų komanda.

Čempionato metu vyko tarptautinis medicinos kongresas, įvairių šalių lektoriai pristatė savo pranešimus. Ausų-nosies-gerklės gydytojas iš Lietuvos Tomas Jakštas konferencijoje pristatė įdomų pranešimą „Kaklo srities sužeidimai futbolo rungtynių metu“. Čempionato renginiuose dalyvavo daugiau nei 1‘000 gydytojų bei lydinčiųjų asmenų iš 20 pasaulio šalių. Puiki organizacija, geros aikštės ir kalnai paliko neišdildomus įspūdžius visiems dalyviams. Kolegos iš viso pasaulio jau nekantriai laukia kito čempionato, kuris vyks 2018m. vasarą Čekijoje, Prahos mieste. 

Beje, Alpių kalnuose staiga užeinančios liūtys vertė keisti rungtynių laikus. Vienos liūties metu operatoriams pavyko užfiksuoti įspūdingą žaibą Čekijos – Kolumbijos rungtynių metu greta futbolo aikštės, dėl saugumo rungtynės buvo kaip mat nutrauktos.

Lietuvos medikų futbolo asociacija gyvuoja ir sėkmingai plėtoja savo veiklą jau 20 metų. Medikų futbolo judėjimo pradžių pradžia skaičiuojama nuo 1969 metų, kai a.a. gydytojas traumatologas Eugenijus Kerinas suorganizavo pirmąjį mačą tarp Vilniaus ir kauno gydytojų. Po to šis mačas, vykstantis kiekvienų metų paskutinį šeštadienį, tapo tradiciniu ir tęsiasi be pertraukų jau 47 metus. Nuo 1990 m. Lietuvos medikų futbolo komanda su pertraukomis dalyvauja Pasaulio medikų futbolo čempionatuose ir sėkmingai gina šalies garbę tarptautinėje arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.