„Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas: „Visus metus ruošiamės šioms rungtynėms“

Skaudus pralaimėjimas Razgrade (Bulgarija) privertė Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubą dar bent metams atidėti į šalį su žaidimu Europos taurių turnyrų grupių etapuose susijusius planus. Nors šį kartą žalgiriečiai antrame Čempionų lygos atrankos etape iškovojo vieną pergalę ir pelnė tris įvarčius, bet šių pasiekimų neužteko.

Patirtas pralaimėjimas itin skaudus. <br> lrytas.lt nuotr.
Patirtas pralaimėjimas itin skaudus. <br> lrytas.lt nuotr.
Patirtas pralaimėjimas itin skaudus. <br>lrytas.lt nuotr.
Patirtas pralaimėjimas itin skaudus. <br>lrytas.lt nuotr.
Patirtas pralaimėjimas itin skaudus. <br>A.Pliadžio nuotr.
Patirtas pralaimėjimas itin skaudus. <br>A.Pliadžio nuotr.
Patirtas pralaimėjimas itin skaudus. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Patirtas pralaimėjimas itin skaudus. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 20, 2017, 8:40 AM, atnaujinta Jul 20, 2017, 9:08 AM

Pralaimėjimas 1:4 atsakomosiose rungtynėse sudavė skaudų smūgį Lietuvos čempionų ambicijoms. To neslėpė ir garbingai po susitikimo varžovus su pergale pasveikinęs „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas.

„Visus pralaimėjimus Europoje labai sunku priimti. Nes mes Europos turnyruose žaidžiame tik kartą per metus, o visą likusį laiką tam ruošiamės. Mums šis nuotykis trunka tik dvi savaites, o jam pasibaigus sunku grįžti į Lietuvą, nes visi žinome, jog mūsų laukia dar vieni labai sunkaus darbo metai. Tai labai skaudu pripažinti“, – teigė trečią kartą su „Žalgiriu“ Čempionų lygos aukštikalnes šturmavęs V.Dambrauskas.

Į Razgradą žalgiriečiai atvyko turėdami vieno įvarčio rezervą, o 15 min. kamuolį į varžovų vartus pasiuntęs Serge'as Nyuiadzi vilniečių pranašumą dar labiau padidino, tačiau išsaugoti persvaros „Žalgiris“ nesugebėjo. Pirmo kėlinio pabaigoje varžovai rezultatą išlygino, o antrame trimis tiksliais šūviais galutinai nugramzdino „Žalgirio“ laivą.

Pasak V.Dambrausko, bendrame pralaimėjimo fone mažos pergalės nublanksta.

„Klubo ir mano asmenines ambicijas gali patenkinti tik patekimas į grupių etapą – Čempionų arba Europos lygoje. Matome, kad mums dar daug ko trūksta. Visų pirma – tokio lygio rungtynių patirties. Mūsų čempionatas nereikalauja iš žaidėjų maksimalių pastangų, nereikia kiekvienose rungtynėse iki galo išsikrauti, o tai ir tampa didžiausia mūsų problema Europos taurėse, – konstatavo V.Dambrauskas. – Šį kartą mes pirmi įmušėme. Atrodė, kad tai mums turėjo suteikti pasitikėjimo savo jėgomis, leisti žaisti dar geriau, laisviau, bet vietoje to mes atsitraukėme prie savo vartų, pasipylė klaidos, nesusikalbėjimas, visiškai nepavyko žaidimas atakoje. Nesugebėjome palaikyti kamuolio, žaisti drąsiau, ypač kai priešininkai mus labai aktyviai spaudė, tačiau dabar analizuoti rungtynių nesinori. Reikia išgyventi tą nusivylimą ir padėti žaidėjams kuo greičiau atsigauti, o išvadas ir išsamią analizę padarysime vėliau“.

Vis dėlto, net ir po skaudaus pralaimėjimo „Žalgirio“ vyriausias treneris nepamiršo ištikimiausių klubo gerbėjų.

„Dėkoju visiems mūsų fanams, kurie mumis tikėjo ir mus palaikė. Tikėjimas daro stebuklus. Už tai jiems didžiausias dėkingumas. Mes žaidžiame ir dirbame jums ir dėl jūsų. Tas palaikymas tikrai vertas Europos taurių turnyrų grupių etapo. Ir aš neabejoju, kad vieną dieną mes tai padarysime“, – pareiškė V. Dambrauskas.

Ketvirtadienį žalgiriečių laukia kelionė į Vilnių, o jau šį šeštadienį „Žalgiris“ pratęs kovas Lietuvos futbolo A lygos čempionate. Žalgiriečiai namuose susitiks su Kauno „Stumbro“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.