Kova dėl „Žalgirio“ vardo tęsiasi: palankaus sprendimo sulaukė Kaunas

Penktadienį Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė informacija, esą Lietuvos Aukščiausias teismas priėmė galutinį sprendimą FK „Žalgiris“ ir FK „Kauno Žalgiris“ byloje dėl ŽALGIRIO žymens naudojimo. Joje teigiama, kad teismo sprendimu kauniečiams buvo suteiktas leidimas naudoti savo pavadinime „Žalgirio“ vardą.

Vilniaus "Žalgirio" vykdančiajai direktorei Vilmai Venslovaitieniei, kol kas nėra ko džiaugtis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus "Žalgirio" vykdančiajai direktorei Vilmai Venslovaitieniei, kol kas nėra ko džiaugtis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus "Žalgirio" vadovybė nori, kad Lietuvoje šiuo vardu žaistų tik vienas futbolo klubas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus "Žalgirio" vadovybė nori, kad Lietuvoje šiuo vardu žaistų tik vienas futbolo klubas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-07-21 18:57

Kauniečiai šį Aukščiausiojo teismo sprendimą pavadino savo pergale ir pareiškė, kad tai yra istorijos pabaiga. Tačiau FK „Žalgiris“ klubo nuomone, trimituoti apie pergalę neprasidėjus rungtynėms yra blogas ženklas. Šiais metais 70-ąjį gimtadienį švenčiantis „Žalgirio“ futbolo klubas nori atkreipti dėmesį, jog byla dėl „Žalgirio“ vardo naudojimo Kauno futbolo komandos pavadinime dar net neprasidėjo, o iki šiol vyko tik klausimo dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo Kauno komandos veikloje nagrinėjimas.

 Anot G.Domkutės, pagrindinė byla, kilusi dėl žymens ŽALGIRIS naudojimo ir klausimo, ar turės futbolo klubas „Kauno Žalgiris“ teisinį pagrindą ateityje naudoti ženklą ŽALGIRIS futbolo veikloje dar nėra pradėta iš esmės nagrinėti ir jokie sprendimai šioje byloje dar nėra priimti. Tikėtina, kad Vilniaus apygardos teismas kaip pirmosios instancijos teismas šią bylą pradės nagrinėti šių metų rudenį.
 
FK „Žalgiris“ dar kartą pabrėžia, kad Kauno „Žalgirio“ vadovų džiaugsmas yra šiek tiek per ankstyvas. Esame įsitikinę, kad futbole, taip pat kaip ir krepšinyje, turi būti tik vienas „Žalgiris“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.