Žalgiriečiai su Kauno ekipa į žodžių karą nesivėlė

A lygos 17 turo rungtynėse šeštadienį „Žalgiris“ savo aikštėje 1:0 (1:0) įveikė Kauno „Stumbrą“ ir iškovojo 13 pergalę. Vienintelį rungtynių įvartį 33 minutę pelnė vakar savo 33-ią gimtadienį šventęs sostinės ekipos puolėjas Darvydas Šernas.

 "Žalgirio" ir "Stumbro" mačas<br> S.Čirbos nuotr.
 "Žalgirio" ir "Stumbro" mačas<br> S.Čirbos nuotr.
 "Žalgirio" ir "Stumbro" mačas<br> S.Čirbos nuotr.
 "Žalgirio" ir "Stumbro" mačas<br> S.Čirbos nuotr.
Darvydas Šernas<br> S.Čirbos nuotr.
Darvydas Šernas<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 23, 2017, 12:24 PM, atnaujinta Jul 23, 2017, 12:32 PM

Į šalies pirmenybes žalgiriečiai sugrįžo po skaudžia nesėkme pasibaigusio pasirodymo Čempionų lygos varžybose. Trečiadienį Razgrade „Žalgiris“ 1:4 nusileido Bulgarijos čempionams „Ludogorets“ futbolininkams ir ketvirtą kartą iš eilės žygį Čempionų lygoje baigė ties antruoju atrankos varžybų barjeru.

Natūralu, kad „Žalgirio“ treneriai į kovą su „Stumbru“ metė mažiau žaidusius futbolininkus. Komandoje oficialiai debiutavo vartininkas Džiugas Bartkus ir gynėjas Diego Oyarzunas, po metų pertraukos Lietuvos čempionų gretose žaidė Danielis Romanovskis

Nuo pirmų minučių LFF stadione rungtyniavo Rolandas Baravykas, Bahrudinas Atajičius, Vytautas Lukša ir rungtynes Razgrade dėl diskvalifikacijos praleidęs D.Šernas. Progą pailsėti turėjo Armantas Vitkauskas, Donovanas Slijngardas ir Elivelto, dėl geltonų kortelių nežaidė Mamadou Mbodjis bei Matija Ljujičius, tik antrame kėlinyje į aikštę žengė Serge‘as Nyuiadzi bei Slavko Blagojevičius.  

Pergalę nulėmusį smūgį atlikęs D.Šernas dėkojo ne tik komandos draugams, bet ir į stadioną susirinkusiems žiūrovams.

„Čempionų lyga šiais metais mums nebuvo ilga, truko vos dvi rungtynes, tad kalbėti apie kažkokius sunkumus pratinantis prie A lygos nėra prasmės. Stadionas nebuvo pilnas, bet mes esame pripratę žaisti prie nedidelio skaičiaus žiūrovų. Atvirai kalbant, reikia padėkoti visiems atėjusiems į rungtynes ir mus palaikiusiems, – teigė patyręs puolėjas. – Kalbant apie įvartį, smagu, kad Vytautas Lukša parengė tokią puikią dovaną. Sakė, kad turi man siurprizą, bet nesitikėjau, kad tokį. Išlaukė iki 33 minutės ir tada atliko rezultatyvų perdavimą. Ačiū Vytautui ir visai komandai“.

Mažiausiai pagrindo džiaugsmui po rungtynių turėjo „Stumbro“ vyriausias treneris Mariano Barreto. Futbolo specialistas iš Portugalijos pareiškė, kad „Žalgiris“ šiose rungtynėse nenusipelnė pergalės, nes „Stumbras“ buvo geresnė komanda ir turėjo daugiau progų pasižymėti.

„Pirmame kėlinyje varžovus nuo įvarčio išgelbėjo virpstas, be to, mūsų puolėjas iš palankios padėties smūgiavo pro šalį, nepasinaudojome ir galimybe pasiųsti kamuolį į tuščius vartus. O „Žalgiris“ vienintelį įvartį pelnė po kontratakos, tuo metu kai mes užtikrintai kontroliavome rungtynių eigą. Be abejo, buvo epizodų kai „Žalgiris“ perimdavo kontrolę, bet iš esmės „Stumbras“ žaidė geriau, be paliovos spaudė varžovus jų pačių aikštėje ir kovojo negailėdamas jėgų. Deja, rezultatas to neatspindi, tad mums belieka tik padėkoti savo žaidėjams ir ruoštis kitoms rungtynėms“, – reziumavo „Stumbro“ vyriausias treneris.  

Savo ruožtu, žalgiriečiai šiuo klausimu turėjo kitokią nuomonę. „Įdomu, pagal kokius parametrus varžovų treneris vertino savo komandos gerumą, – stebėjosi „Žalgirio“ treneris Andrius Skerla. – Taip, komanda gerai pasiruošusi fiziškai, bet aš nepastebėjau „Stumbro“ dominavimo aikštėje. Be abejo, buvo momentų, kai jie mus buvo prispaudę prie vartų, bet kažko ypatingo iš jų pusės tikrai nepastebėjau“.  

O D.Šernas paprasčiausiai pasiūlė dar kartą pažvelgti į rungtynių švieslentę: „Smagu, kad „Stumbro“ treneris taip pozityviai vertina savo komandą. Bet mes paėmėme tris taškus ir man neįdomu kaip jie žaidė. Tegul jie galvoja ką nori.

Mes laimėjome, einame į priekį ir tikrai nesiruošiame galvoti, kieno komanda buvo geresnė. Matome galutinį rezultatą, jis viską ir pasako. Mes galime kalbėti, kad žaisdami su bulgarais irgi buvome geresni, tačiau rezultatas rodo ką kita“.  

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais liepos 25 d. Kaune su vietos „Kauno Žalgiriu“. Šeštadienį kauniečiai savo aikštėje 1:0 įveikė „Jonavos“ ekipą. A lygos 18 turo susitikimas Kaune antradienį prasidės 18 val.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.