Lietuvos futbolo čempionatas prasidėjo „Sūduvos“ pergale prieš „Stumbrą“

Šeštadienį prasidėjo 2018 metų Lietuvos futbolo A lygos čempionatas. Pirmose jo rungtynėse nugalėtojos titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“ savo miesto manieže susitiko su praėjusio sezono šalies taurės savininku Kauno „Stumbru“ ir nugalėjo varžovus rezultatu 2:0 (0:0).

 Marijampolės „Sūduva“.<br> S.Čirbos nuotr.
 Marijampolės „Sūduva“.<br> S.Čirbos nuotr.
 „Sūduva“ – „Stumbras“.<br> fksuduva.lt nuotr.
 „Sūduva“ – „Stumbras“.<br> fksuduva.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2018, 3:00 PM, atnaujinta Feb 24, 2018, 4:57 PM

Įvarčius aikštės šeimininkams pelnė Karolis Laukžemis 57-ą ir ekipos naujokas čilietis Gersonas Acevedo 79-ą minutėmis.

Prieš savaitę (vasario 17-ąją) abi komandos kovojo dėl Lietuvos Supertaurės. Tąsyk akivaizdžiai pajėgesni buvo marijampoliečiai, sutriuškinę priešininkus 5:0.

Nuo 2013 metų sezono Marijampolės klubas tik kartą laimėjo pirmas čempionato rungtynes savo aikštėje. 2013-ais 0:1 buvo nusileista Klaipėdos „Atlantui“, po metų – identišku rezultatu Gargždų „Bangai“, o 2015-ais – vėl 0:1 „Trakams“. 2016 metais pagaliau pavyko palaužti „Atlantą“ 1:0, bet pernai „Jonava“ Marijampolės manieže paskutinę akimirką išplėšė lygiąsias 3:3.

Rezultatas

„Sūduva“ 2 – 0 „Stumbras“

57' Karolis Laukžemis [1 – 0]

79' Gerson Acevedo [2 – 0]

Šeimininkų starto vienuolikėje pasirodė net 10 praėjusio sezono žaidėjų, o vieninteliu Lietuvos čempionato debiutantu, mačą pradėjusiu nuo pat pirmo teisėjo švilpuko, buvo saugas iš Senegalo Alassane N'Diaye. Savo ruožtu kauniečių ekipoje tokiu buvo taip pat tik vienas futbolininkas – Kuagica Davidas, kadangi Lukas Čerkauskas į Laikinosios sostinės klubą grįžo po pertraukos.

Panašu, kad „Stumbro“ vartininkui Rodrigo Josviaki „Arvi“ arenos maniežas nėra pati maloniausia vieta žaisti. Vartų sargas iš Brazilijos, žaidęs neužtikrintai Supertaurės mače, nepatikimai atrodė ir pirmame kėlinyje, dažnai neapdairiai palikdamas savo poziciją ir vertęs papildomai dirbti savo komandos gynėjus.

Sykį vartininkui nesėkmingai išmušus kamuolį, Andro Švljuga jį buvo benukreipiąs į tuščius vartus, tačiau kamuolio skriejo trajektorijoje buvęs „Stumbro“ žaidėjas apsigynė ir išgelbėjo komandą nuo pirmo įvarčio. Per pirmas 45 minutes marijampoliečiai turėjo kelias dėkingas, tačiau jų įvarčiais nepavertė.

Visgi tą pavyko padaryti gana greitai po pertraukos – 57-ą minutę. Po perdavimo iš krašto pirmą šio sezono Lietuvos čempionato įvartį smūgiu iš kelių metrų pelnė puolėjas K.Laukžemis. Kiek vėliau kauniečiai surengė porą aštresnių atakų, bet mačo kontrolę turėję šeimininkai 80-ą minutę galutinai įtvirtino pergalę.

Po keitimo aikštėje pasirodęs čilietis G.Acevedo savo debiutiniame A lygos mače parodė aukštą meistriškumą, iš už baudos gražiu smūgiu pasiųsdamas kamuolį į tolimąjį vartų kampą. Titulą ginantys čempionai užtikrintai baigė susitikimą ir antrą kartą šiemet įveikė „Stumbrą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.