„Stumbras“ sutrypė Kaune viešėjusią „Jonavą“

Lietuvos futbolo A lygoje trečiadienį vieneriomis rungtynėmis prasidėjo šeštasis turas. Kauno „Stumbras“ Laikinosios sostinės Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) stadione susitiko su „Jonavos“ komanda ir sutriuškino svečius net 4:0 (3:0).

 Kauno „Stumbras“.<br> Alyga.lt nuotr.
 Kauno „Stumbras“.<br> Alyga.lt nuotr.
 Kauno „Stumbras“.<br> Alyga.lt nuotr.
 Kauno „Stumbras“.<br> Alyga.lt nuotr.
 Kauno „Stumbras“.<br> Twitter nuotr.
 Kauno „Stumbras“.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 4, 2018, 7:49 PM, atnaujinta Apr 6, 2018, 9:57 AM

Du įvarčius pelnė Prancūzijoje gimęs Nasro Boucharebas, po vieną įmušė brazilas Lucas Villela ir portugalas Fabio Lopesas.

Abi ekipos praėjusiais metais buvo laikomos čempionato vidutiniokėmis, o jonaviečiams dar nė karto A lygoje nepavyko nugalėti varžovų.

Per devynis tarpusavio mačus A lygoje net septynias pergales iškovojęs „Stumbras“ praėjusiame ture Kaune įsirašė itin svarbius tris taškus. „Jonava“ nė sykio šiemet neišlaikė savo vartų „sausų“.

Filipe Ribeiro treniruojamos Jonavos komandos potencialą savo kailiu praėjusiame ture pajautė suklupęs Vilniaus „Žalgiris“. Atakuojanti linija su Laurynu Stonkumi, Vytautu Lukša ir Ernestu Veliuliu sostinėje atrodė itin grėsmingai, be to, į rikiuotę grįžo vienas iš ekipos lyderių Tadas Eliošius. Tačiau trečiadienį Kaune dominavo „Stumbras“.

Beje, susitiko dvi komandos, kurias treniruoja specialistai iš Portugalijos. Mariano Barreto treniruojamas „Stumbras“ visa galva pranoko „Jonavą“, kuriai vadovauja Filipe Ribeiro.

„Stumbras“ 4 – 0 „Jonava“

6' Lucas Villela [1 – 0]

23' Nasro Bouchareb [2 – 0]

33' Nasro Bouchareb [3 – 0]

59' Fabio Lopes [4 – 0]

„Stumbras“: R.Josviaki, A.Almeida, L.Čerkauskas, K.Davidas (78 min. V.Armalas), J.Nazare, R.Sadauskas, V.Armanavičius (63 min. A.Al-Jassasi), F.Lopesas, K.Sekgota (53 min. L.Mačarašvilis), L.Villela, N.Boucharebas.

„Jonava“: G.Cioletti, M.Činikas, A.Klimavičius, R.Santosas (42 min. K.Hehas), A.Tručinskas, I.Fahadas, V.Lukša (76 min. Tadas Eliošius), K.Šilkaitis (62 min. Tautvydas Eliošius), E.Veliulis, J.Zasavickis, L.Stonkus.

Rezultatyvų pasirodymą surengęs „Stumbras“ iškovojo antrą pergalę iš eilės

Jau 6-ąją minutę „Stumbras“ džiaugėsi pirmuoju įvarčiu. N.Boucharebas dešiniajame krašte pergudravo kelis varžovus ir atliko perdavimą į baudos aikštelę Lucasui Villelai, kuriam beliko tik pataikyti į vartus – 1:0.

 

Po praleisto įvarčio „Jonavos“ komanda nesutriko ir ėmė dažniau atakuoti. Tačiau jų išpuoliams stigo tikslumo ir aštresnių perdavimų.

O 23-iąją minutę pirmojo įvarčio autorius L.Villela rezultatyviu perdavimu atsidėkojo jam įmušti padėjusiam N.Boucharebui. Pastarasis smūgiavo nestipriai, tačiau ne itin sėkmingai sužaidė jonaviečių vartininkas Guilherme Cioletti. Jis lietė N.Boucharebo smūgiuotą kamuolį, bet šis vistiek kirto vartų liniją.

Dar po 10 minučių kauniečiai paklojo tvirtus pergalės pamatus. Vartininkas Rodrigo Josviaki staigiai įžaidė kamuolį, jį priėmęs Kgaogelo Sekgota tuoj pat asistavo N.Boucharebui ir vartininką suklaidinęs „Stumbro“ puolėjas netrukus pelnė antrą savo įvartį – 3:0.

Po pertraukos jonaviečiai aktyviai metėsi į puolimą, bet paliko apnuogintą užnugarį ir galimybes varžovams pavojingai kontratakuoti. Vieno išpuolio metu L.Villela pataikė į virpstą, o F.Lopesas – į skersinį.

59-ąją minutę kamuolys baudos aikštelėje atšoko F.Lopesui ir portugalas šį kartą neprašovė – 4:0.

Šis epizodas galutinai palaužė „Jonavos“ futbolininkų motyvaciją. „Stumbras“ nesunkiai išlaikė solidų pranašumą ir iškovojo antrąją pergalę iš eilės.

„Stumbras“ su 8 taškais turnyro lentelėje pakilo į trečiąją vietą, o „Jonava“ (5 tšk.) atsidūrė septintoje pozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.