Čempionų taurėje – istorinė paplūdimio futbolininkų pergalė

Lietuvos paplūdimio futbolo čempionė Vilniaus „Igol“ komanda skambiu akordu baigė Portugalijos Nazarės mieste vykstančias „Euro Winners Cup 2018“ turnyro varžybas.

Vilniaus „Igol“ komanda iškovojo pergalę.<br> LFF nuotr.
Vilniaus „Igol“ komanda iškovojo pergalę.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2018, 3:15 PM

Trečiojo turo mače vilniečiai 7:0 (1:0, 4:0, 2:0) sutriuškino „BLC Vamos“ ekipą iš Belgijos bei E grupėje su trimis taškais užėmė trečiąją vietą.

Tai buvo pirmoji bet kurios Lietuvos paplūdimio futbolo komandos pergalė per visą šio turnyro istoriją.

Įvarčių sąskaitą pirmame kėlinyje po tikslios pozicinės atakos atidarė latvis Sergejus Vasiljevas, o antrame kėlinyje pasižymėjo dar trys „Igol“ komandos žaidėjai. Aivaras Meškinis kamuolį į oponentų vartus pasiuntė du sykius, po įvartį pridėjo baudos smūgį realizavęs Pavelas Smolkovas bei žaidžiantysis komandos treneris Ruslanas Pernajus.

Trečiojo kėlinio pabaigoje efektingą įvartį „žirklėmis“ pelnė tas pats R. Pernajus, kuris kiek vėliau pasiekė „hetriką“, tiksliai užbaigęs kontrataką. Ne kartą komandą nuo pavojingų varžovų smūgių gelbėjo vartininkas Antonas Kecas.

Efektingą įvartį į viršutinį vartų kampą pelnęs A. Meškinis kiek apgailestavo, jog nepavyko mesti rimtesnio iššūkio „Alanya Belediye Spor“ klubui iš Turkijos, bet pasidžiaugė pergalė prieš belgus. Buvęs Panevėžio „Ekrano“ ir Lietuvos jaunimo rinktinės atstovas bei dabartinis salės futbolo rinktinės žaidėjas teigė norintis, kad paplūdimio futbolas šalyje vis labiau populiarėtų.

„Turkų komanda yra tikrai stipri. Vienas kito aikštėje dar taip gerai nepažįstame, o rungtynės su „Lokomotiv“ mums susižaidimo daug nedavė, nes žaidėme prieš aukščiausio lygio komandą. Galbūt trūko ir užsidegimo, reikėjo prieš turkus parodyti daugiau agresijos.

Galbūt mače su belgais labiau atradome savo žaidimą, bet kai žaidi ir neturi, ką prarasti, tai irgi jaučiasi. Pradėjome geriau jausti vienas kitą aikštėje. Susirinkime aptarėme belgų rungtynes ir matėme, kad tai mūsų lygio komanda, su kuria galime žaisti, o ne gintis ir atsimušinėti.

Anksčiau teko žaisti su Lietuvos paplūdimio futbolo rinktine Vokietijoje, kur irgi buvo aukštas lygis. Portugalijoje klubai turėjo kitokį braižą, ten suvažiavo stiprūs žaidėjai iš rinktinių. Nusiteikimas čia visai kitoks – tikrai ne toks, koks būna, kai žaidi Lietuvoje.

Paplūdimio futbole praverčia salės futbolo žinios. Paplūdimio futbolą pradėjau žaisti prieš metus, bet tikrai jį pamilau. Norėtųsi, kad Lietuvoje jis kuo labiau populiarėtų, o žaidėjai kuo labiau tobulėtų“, – įspūdžiais po pergalingo susitikimo pasidalino A. Meškinis.

Pirmą vietą E grupėje iškovojo visuose trijuose mačuose užtikrintai laimėjęs Maskvos „Lokomotiv“ klubas, trečiojo turo susitikime rezultatu 9:3 sutriuškinęs antroje pozicijoje „Alanya Belediye Spor“ paplūdimio futbolininkus. Būtent šios dvi komandos iš E grupės ir pateko į aštuntfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?