Į Kaliningradą susiruošęs futbolo sirgalius: „210 dolerių už bilietą – protinga kaina“

Sporto gerbėjai gyvena futbolo rimtu. Pasaulio čempionatas prasidėjo skambia šeimininkų rusų pergale 5:0 prieš Saudo Arabiją, o vėliau sekė ir kiti ne ką mažiau įdomūs rezultatai bei staigmena, kai Vokietija 0:1 nusileido Meksikai.

 Vytautas Masalskis<br> facebook.com nuotr
 Vytautas Masalskis<br> facebook.com nuotr
Futbolo aistruolis Vytautas Masalskis ir žurnalistas Modestas Krukauskas<br> facebook.com nuotr
Futbolo aistruolis Vytautas Masalskis ir žurnalistas Modestas Krukauskas<br> facebook.com nuotr
 Vytautas Masalskis<br> facebook.com nuotr
 Vytautas Masalskis<br> facebook.com nuotr
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 18, 2018, 10:33 AM, atnaujinta Jun 18, 2018, 10:53 AM

Iki liepos 15 dienos 32 rinktinės tarpusavyje aiškinsis, kurie yra geriausi planetoje, o sirgaliai mėgausis aukščiausio lygio futbolo rungtynėmis.

Tarp sirgalių Lietuvoje yra nemažai ir tokių, kurie nusprendė ryžtis kelionei į Rusiją ir pamatyti futbolo kovas iš arti.

„Šiemet, kiek netikėtai, teko lankytis Afrikos Nacijų taurės varžybose Maroke. Buvau Čempionų lygos rungtynėse Kopenhagoje tarp vietos klubo ir Madrido „Atletico“ bei Italijoje stebėjau „Roma“ ir Donecko „Šachtar“ akistatą. Dabar ruošiuosi vykti į Kaliningradą stebėti pasaulio čempionato“, – plačią aplankytų rungtynių geografiją lrytas.lt pristatė aistringas futbolo sirgalius televizijos prodiuseris Vytautas Masalskis.

Rusijoje vykstantis čempionatas išsibarstė po keletą šalies miestų. Arčiausiai Lietuvos futbolo aistros verda Kaliningrade. Pirmosios rungtynės šiame mieste jau vyko birželio 16 dieną tarp Kroatijos ir Nigerijos komandų. 

– Kokie žingsniai turėjo būti atlikti paprastam žmogui, norint patekti į pasaulio čempionato rungtynės Rusijoje? – buvo paklaustas tiesioginėje feisbuko konferencijoje V.Masalskis.

– Svarbiausia buvo gauti žiūrovo kortelę su kuria galima įvažiuoti į šalį, patekti į sirgalių zoną ir rungtynių stadioną. Prieš tai, kai mąstai, kokius bilietus pirkti, turi prisiregistruoti FIFA puslapyje, pateikti visą reikiamą informaciją apie save, o po to, kai jau praėjai tą procedūrą, gali galvoti ir apie bilietus.

– Kokiu būdu buvo galima gauti šią žiūrovo kortelę ir bilietus?

– Rusijoje daug dėmesio skyrė šio dalyko reklamai. Pirmiausiai reikėjo pateikti paraišką FIFA puslapyje į tam tikras rungtynes. Gauti bilietus buvo tarsi loterija. Paraiškų teikimas vyko penkiais etapais. Jei pasiseka, tada tu gauni teisę nusipirkti bilietą. Tu būni pateikęs savo kredito kortelės duomenis ir lauki ar nuskaitys sumą už bilietus, ar ne. Jei nuskaitė, vadinasi tuos bilietus tu tikrai gausi (juokiasi).

Po to kurjerių paštu atkeliauja žiūrovo kortelė ir jau dar po kurio laiko – ir bilietai. Pati kortelė yra nemokama.

– Į kokias rungtynes Jūs gavote bilietus ir kokia jų kaina?

– Pavyko gauti į Belgijos ir Anglijos akistatą Kaliningrade, kurios vyks birželio 28 dieną. Norėjau geresnių bilietų, tad rinkausi vienus iš brangiausių, kurio kaina buvo 210 JAV dolerių. Patys pigiausi bilietai buvo po 80 dolerių.

– Ar tai yra brangu palyginus su Jūsų lankytų Čempionų lygos rungtynių kainomis?

– Jei kalbėsime apie brangius bilietus, tai, sakykime, Anglijos čempionate gerokai mažesnės kainos.

Jei lyginsime su Čempionų lyga, tai 210 dolerių yra visai nedaug. Aš manau, kad tai yra visai protinga kaina ir perkamumas bilietų buvo didelis.

– Ar dabar dar įmanoma nusipirkti bilietus oficialiai, ne iš perpardavinėtojų?

– Mano žiniomis, kol kas jokių bilietų nusipirkti dabar jau neįmanoma. Paskutinis etapas FIFA puslapyje parduodant bilietus buvo prieš mėnesį ir tuomet jau visi norintys internete galėjo stotis į taip vadinamą bendrą eilę ir pirkti likusius dar neparduotus bilietus.

FIFA siuntė pranešimus iš anksto, o susidomėjimas buvo toks didžiulis, kad reikėjo keturias valandas internete laukti, kol pavyko prisijungti prie bilietų pasirinkimo. Bet vis tiek taip ir nepavyko jų nusipirkti: tris valandas bandžiau, bet paklausa buvo tokia didelė, kad likau be nieko.

– Ar jau žinote kaip, kada keliausite į Kaliningradą ir kas laukia tame mieste: kur nakvosite, kokios kainos, nuotaikos?

– Su žiūrovo kortele, kuri ir yra savotiška viza į čempionato valstybę,  jau buvo galima vykti į Rusiją likus 2 savaitėms iki futbolo kovų. Su ja yra laisvas judėjimas. Žinau, kad nemažai žmonių važiuoja į Kaliningradą anksčiau ten pabūti, pailsėti – juk jūra ten taip pat yra.

Rusija yra gana gerai pasiruošusi turnyrui ir FIFA puslapyje turi patalpinusi visą informaciją – lankytinas vietas, maitinimo įstaigas, žemėlapius. Kiekvienam sirgaliui prieš vykstant į čempionatą  siūlau apsilankyti FIFA puslapyje ir ten susirinkti visą reikiamą informaciją.

Asmeniškai neplanuoju nakvoti, bet karts nuo karto važiuosiu pasižiūrėti į Kaliningrado sritį. Juk ne kasdien pasitaiko galimybė pakeliauti po Rusijos Kaliningrado sritį.

– Kalbama, kad Kaliningrade žvėriškai padidėjo kainos čempionatu metu. Ar tikite tuo?

– Manau, čia bus Palangos verslininkų sindromas, kurie nori staigiai ir greitai uždirbti. Tikrai kažkas naudotis šitais dalykais. Sunku prognozuoti.

– Rusija skelbė, kad sirgalius vežios nemokamai traukiniais. Nebuvo minčių iš Kaliningrado nuvykti į kitus šalies miestus?

– Buvo tokių minčių, bet reikėtų planuotis labai ilgas atostogas. Bet iš tiesų, sirgaliai, kurie turi daug laiko, gali keliauti viešuoju transportu su žiūrovo kortele nemokamai.

– Tai arčiausiai Lietuvos vykstantis pasaulio čempionatas. Jūs vykstate žiūrėti belgų ir anglų dvikovą. Kokias šalis labiausiai palaiko lietuviai?

– Pirmiausiai, tai manau, kad daugelis mūsų aistruolių palaikys Europos valstybes. Daug kas iš pažįstamų palaiko Vokietiją, yra nemažai ir Anglijos sirgalių.

Tikrai daug atsiranda ir Italijos bei Olandijos gerbėjų, nors šios net nepateko į pasaulio čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.