Pietų Korėja vakariečiams sujaukė planus: rinktinės žaidėjai užminė mįslę

BBC naujienų tinklalapis praneša, kad Pietų Korėjos treneris draugiškose rungtynėse buvo sugalvojęs neįtikėtiną dalyką, norint suklaidinti varžovų komandų žvalgus, kurie stebėjo jų pasiruošimo mačus.

 Prieš Švedijos ir Pietų Korėjos rungtynės įtampos netrūksta.<br>AP nuotr.
 Prieš Švedijos ir Pietų Korėjos rungtynės įtampos netrūksta.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2018, 1:41 PM, atnaujinta Jun 19, 2018, 2:49 PM

Korėjos strategas Shinas Tae-yongas draugiškose rungtynėse juos stebėjusiems būsimiems varžovams užminė tikrą mįslę.

Tapo nebeaišku, ar aikštėje lakstantis žaidėjas iš tikrųjų yra tas pats, mat komandos futbolininkams buvo liepta rengtis ne savo marškinėliais, o susikeisti su kitais komandos nariais. Su savo pavardėmis žaidė tik Sonas Heungas-minas bei Ki Sungas-yeungas.

„Mes sukeitėme marškinėlius žaidėjams, nes nenorėjome varžovams atskleisti savo taktikos ir bandėme juos suklaidinti“, – teigė korėjiečių treneris. – Jie greičiausiai nežino visų mūsų žaidėjų, o vakariečiams atskirti azijiečius yra gana sudėtinga, todėl taip ir pasielgėme.“

Pietų Korėja pasaulio čempionato kovas pradės šį pirmadienį prieš Švedijos rinktinę. Abi šios ekipos varžosi F grupėje kartu su Vokietijos ir Meksikos komandomis. Pastarųjų rinktinių dvikovoje 1:0 triumfavo meksikiečiai.

Tuo tarpu, vienas iš Švedijos rinktinės personalo darbuotojų Larsas Jacobssonas buvo apkaltintas Pietų Korėjos komandos šnipinėjimu uždarose treniruotėse.

Švedijos varžovai pirmadienio rungtynėse pasaulio čempionatui rengėsi Austrijoje, o L.Jacobssonas buvo pasiųstas sužinoti kuo daugiau informacijos apie korėjiečius.

Švedas buvo nuvytas nuo treniruočių bazės, kuomet Pietų Korėjos komandos atstovus nesėkmingai bandė įtikinti, kad jis yra viso labo turistas.

Tačiau, L.Jacobssonas susirado namą netoli treniruočių vietos ir pasinaudodamas specialia įranga stebėjo korėjiečių pasiruošimą.

Švedijos rinktinės treneris Janne Anderssonas prieš rungtynes atsiprašė savo varžovų už tokį poelgį: „Svarbu parodyti pagarbą varžovams. L.Jacobssonas nesuprato, kad ten vyko uždaros treniruotės, tad stebėjo jas iš atstumo. Jei kažkas šią situaciją interpretuoja kitaip, mes dėl to gailimės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.