Argentinos žaidimo įvertinimas: „Jei gali atsitikti kažkas bloga, tai ir atsitiks“

Buvusi čempionė Prancūzijos rinktinė laimėjo pirmąsias šių metų pasaulio čempionato rungtynes su Australijos komanda, tačiau didelio džiaugsmo savo tautiečiams nesuteikė. Prancūzijos žiniasklaida nusivylė blankiu „mėlynųjų“ žaidimu. Dar didesnis nusivylimas tvyrojo Argentinoje, kurios futbolininkai jau per pirmąjį mačą su islandais neįmušė baudinio ir prarado taškus.

 Lionelis Messi<br> Scanpix.com
 Lionelis Messi<br> Scanpix.com
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Pasaulio dienraščių apžvalga
 Lionelis Messi<br> Scanpix.com
 Lionelis Messi<br> Scanpix.com
 Lionelis Messi<br> Scanpix.com
 Lionelis Messi<br> Scanpix.com
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 12:37 PM

Prancūzija. „Nuvylusi pergalė“

Prancūzijos futbolininkai šeštadienį labai sunkiai nugalėjo Australijos komandą 2:1. Prancūzų žiniasklaidą nudžiugino tik iškovoti taškai, bet už žaidimo kokybę buvo rašomi labai žemi pažymiai.

„Mėlynieji“ blankūs, bet pergalingi“, – Prancūzijoje vyravusią nuomonę tiksliai atspindėjo antraštė dienraščio „La Depeche“ pirmajame puslapyje. „Mėlynųjų“ jaudulys“, – šeštadienio pojūčius sekmadienį ryte perteikė kitas dienraštis „La Voix du Nord“.

Didžiausias Prancūzijos sporto dienraštis sekmadienio leidinio viršelyje didelėmis raidėmis parašė „Pramankšta“. Tačiau rungtynėms skirtuose straipsniuose entuziazmo nebuvo.

„Jokios persvaros, bet du įvarčiai po vaizdo peržiūrų. Rungtynės su australais parodė komandos silpnumą, ribotas jaunimo galimybes ir skurdžią taktiką. Reikia pažymėti, kad braižo neturėjusi Prancūzijos komanda nugalėjo technologijose, bet pralaimėjo futbole“, – straipsnyje, pavadintame „Nuvylusi pergalė“, rungtynes nagrinėjo „L‘Equipe“.

„Prancūzijos komanda tikėjosi, kad reikės vargti, bet negalvojo, kad tiek daug, – kitame straipsnyje rašė „L‘Equipe“. – Geltonoje Kazanės arenoje po finalo švilpuko labiau buvo plojama „Socceroos“, o Didier Deschamp‘o vyrai į rūbinę ėjo nuleidę galvas. Bet jie laimėjo. Tai šiuo metu yra svarbiausia.

Atrodė, kad „mėlynieji“ nežinojo, ką daryti. Nors ir žinojo, kad susidurs su fiziškai stipresniais varžovais, jie nepakankamai judėjo, kad išvengtų dvikovų, likdavo savo vietose ir žaidė per arti savo vartų, todėl nekėlė pavojaus australų gynybai. Išskyrus Kyliano Mbappe smūgį, D.Deschamp‘o žaidėjai per visą pirmąjį kėlinį beveik netrikdė varžovų vartininko“.

Argentina. „Nebuvo nieko“

Prancūzijos rinktinė bent jau iškovojo pergalę, o kita buvusi pasaulio čempionė Argentinos komanda šįmetį turnyrą pradėjo lygiosiomis su pasaulio pirmenybių debiutante Islandijos komanda 1:1. O Argentinos žiniasklaida pripažino, kad geresnio rezultato „balti-žydri“ nebuvo verti.

„Rinktinė buvo visiškai nepajėgi“, – pirmajame puslapyje parašė dienraštis „El Ancasti“. „Debiutas apkarto“, – tvirtino kitas dienraštis „Rio Negro“. O dienraštis „Epoca“, nesupratęs, kas įvyko ir ko laukti iš rinktinės, matomiausioje vietoje padėjo didelį klaustuką.

„Bausmė!“ – karščiausią komentarą iškart po rungtynių pavadino didžiausio Argentinos sporto dienraščio „Ole“ interneto svetainė.

„Ole“ išdėstė priežastis, dėl kurių Argentinos futbolininkai buvo verti šios bausmės: „Neįmuštas baudinys. Nebuvo greitų atakų. Nebuvo ryšio tarp grandžių. Nebuvo perdavimų nei iš kairiojo, nei iš dešiniojo krašto. Nebuvo nieko. Nei tada, kai rezultatas buvo 0:0, nei pirmaujant, nei rezultatui vėl tapus lygiam. Ir Lionelis Messi buvo lyg atspindys visos Argentinos rinktinės, kuri nežaidė gerai ir pasidavė Islandijos primestam fiziniam spaudimui bei taktikos schemai. Argentinos gynyba klydo, vidurio linija nekūrė ir nebuvo verta nieko daugiau negu lygiosios su silpna Islandijos komanda“.

Dienraštis „La Nacion“ priminė, kad apie rinktinės problemas buvo nemažai kalbama dar prieš čempionatą. Tačiau jau per pirmąsias turnyro rungtynes problemų lavina dar padidėjo: „Jei gali atsitikti kažkas bloga, tai ir atsitiks. Šis posakis pasitvirtino per pirmąsias Argentinos rinktinės rungtynes pasaulio čempionate. Problemos, kurios buvo nuspėjamos čempionato išvakarėse, atsiskleidė ir virto lygiosiomis 1:1 su Islandijos rinktine. Maža to, netikėtai iškilo naujos problemos: L.Messi aikštėje nerado partnerių, neįmušė baudinio, kuris galėjo viską pakeisti, ir rungtynių pabaigoje nuo komandos draugų užsikrėtė netikslumu“.

Tiesa, „La Nacion“ prisiminė ir senesnę istoriją, kuri argentiniečiams nežada nieko blogo: „Praėjusį kartą Argentina pirmųjų pasaulio čempionato rungtynių 1990 metais Italijoje. Tąkart buvo pralaimėta Kamerūnui 0:1. Palyginimas su šiandiena peršasi ir dėl varžovų lygio, ir dėl pačios Argentinos rinktinės palikto pirmojo įspūdžio“. Tame 1990 metų pasaulio čempionate prastai startavę argentiniečiai iškovojo sidabro medalius.

Skirtingos europiečių pergalės

Šeštadienį laimėjo ne tik Prancūzijos rinktinė, bet ir dar dviejų Europos šalių komandos. Danija įveikė Peru 1:0, Kroatija – Nigeriją 2:0.

Tačiau europiečių pergalės buvo skirtingos kaip diena ir naktis. Danai buvo priversti susispausti prie savo vartų ir tik per plauką iškovojo tris taškus. Tuo tarpu Kroatijos futbolininkų pranašumas nekėlė abejonių.

„Danams pasisekė, tą pripažįsta ir patys futbolininkai. O ypač gerai žaidė vartininkas, – rašė danų dienraštis „Politiken“. – Jie spaudė rankas, apsikabino vienas kitą, plekšnojo per petį, bet nesišypsojo. Žinoma, jie buvo laimingi, bet suprato, kad viskas galėjo baigtis daug blogiau. Jiems teko atremti labai stiprų Peru komandos spaudimą“.

Kroatijos futbolininkai varžovams spausti neleido, todėl šeštadienį pamatytas vaizdas šios šalies žiniasklaidą visiškai tenkino. „Galinga rinktinė. Pirmosiose rungtynėse Kroatija nugalėjo Nigeriją ir pradėjo vytis šlovingą 1998-ųjų kartą“, – sekmadienio leidinio viršelyje džiaugėsi dienraštis „Jutarnji list“.

„Puikus pasaulio čempionato atidarymas. Patiesėme Nigeriją“, – rašė „Slobodna Dalmacija“. „Kroatija džiaugiasi rinktine, prieš L.Messi ir Argentiną kovosime turėdami tris taškus“, – į ateitį žvelgė „Sportske Novosti“.

Beje, Kroatijoje sekmadieniais dienraščiai nėra leidžiami. Tačiau šįkart dėl pasaulio futbolo čempionato rungtynių buvo padaryta išimtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.