Europa norėjo kitaip: pirmasis turas Rusijoje nebuvo toks, kokio tikėtasi

Pasaulio futbolo čempionate rungtyniauja 14 Europos komandų. Net 12 iš jų pirmajame ture iškovojo taškus, o silpnosiomis Senojo žemyno grandimi tapo pasaulio čempionės vardą ginanti Vokietija ir jos kaimynė Lenkija. 

 Didžiausia senacija tapo vokiečių nesėkmė.<br> AP nuotr.
 Didžiausia senacija tapo vokiečių nesėkmė.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 10:04 PM

Vokietijos futbolininkai per pirmąsias rungtynes gavo antausį nuo Meksikos rinktinės 0:1, o Lenkijos komanda nusileido Senegalo ekipai 1:2. Įdomu, kad Vokietija yra ne tik pasaulio čempionė, bet ir FIFA reitingo lyderė, o Lenkija irgi patenka į pirmąjį reitingo dešimtuką (užima 8-ąją vietą).

Pirmajame ture laimėjo net aštuonios Europos komandos: Rusija, Prancūzija, Danija, Kroatija, Serbija, Švedija, Belgija ir Anglija. Lygiosiomis sužaidė Portugalija ir Ispanija (tarpusavyje 3:3), Islandija ir Šveicarija. 

Maža to, laimėti didesniu nei vieno įvarčio skirtumu pirmajame ture pavyko tik europiečiams: Rusija nugalėjo Saudo Arabiją 5:0, Belgija – Panamą 3:0, Kroatija – Nigeriją 2:0.

Europos komandos mušė daugiausiai įvarčių, tad ir rezultatyviausių futbolininkų sąraše po pirmojo turo pirmauja europiečiai. Tris įvarčius įmušė portugalas Cristiano Ronaldo, po du – rusas Denisas Čeryševas, ispanas Diego Costa, belgas Romelu Lukaku ir anglas Harry Kane‘as.

Trims žemynams – Pietų Amerikai, Afrikai ir Azijai – pasaulio čempionate atstovauja po penkias komandas (Azijos konfederacijai priklauso ir Australija), Centrinei Amerikai – trys (CONCACAF zoną sudaro Šiaurės ir Centrinės Amerikos bei Karibų jūros šalys, bet kelialapius į Rusiją iškovojo tik Centrinės Amerikos komandos). 

Pirmajame ture Azijos garbę geriausiai gynė Iranas ir Japonija, Pietų Amerikos – Urugvajus, Centrinės Amerikos – Meksika, Afrikos – Senegalas. Šios rinktinės turnyrą pradėjo pergalėmis. Beje, visos pergales iškovojusios ne Europos komandos laimėjo vieno įvarčio skirtumu, o įmušti po du įvarčius sugebėjo tik Japonija ir Senegalas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?